Young Adult-romaner Bøger til unge CarlsenPuls Fantasy og dystopi Fantasy til børn og unge

Fem tips til at overleve i Holly Blacks elver-verden

holly black, fantasy, magi, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, serier, serie, ya-bøger, dronningen af intet

Elvernes verden er mørk og farlig. Her får du fem tips til, hvordan du overlever Holly Blacks mørke univers fra Folk of the Air-serien.

1: Hold dig væk fra maden!

via GIPHY

Du har måske hørt ordsproget om, at uden mad og drikke dur helten ikke. Det gælder ikke i elvernes verden. Bare én bid eller slurk af elvernes lækkerier kan koste dig livet.

2: Bryd fortryllelsen!

via GIPHY

Hvis du tror en fortryllelse er ligesom den Askepot får af sin fegudmor inden ballet på slottet, så kan du godt tro om igen. I hvert fald hvis du spørger elverne. Når du er fortryllet, kan de få dig til at gøre hvad som helst, og det er bestemt ikke noget, du ønsker.

3: Døm ikke en bog på omslaget!

via GIPHY

De er så smukke, at du med stor sandsynlighed ikke kan tage øjnene fra dem, men glem aldrig, at bag elvernes smukke ydre gemmer der sig farlige dræbere.

4: Hvis ikke du kan vinde dem, må du slå dem … i kamp!

via GIPHY

Elverne vil aldrig se dig som ligeværdig, og så hvis ikke du kan vinde dem, må du prøve at slå dem. Vi anbefaler derfor at lære at bruge sværd og bue og pil. Bare for at være på den sikre side …

5: Liar liar pants on fire!

via GIPHY

Den største fordel som menneske i elevernes verden er, at du kan lyve, og de kan ikke se igennem dit spind af løgne. Derfor: Lyv som afhang dit liv af det – det er slet ikke så usandsynligt, som det lyder …

LÆS OGSÅ: “Jeg må indrømme, at da jeg endelig skrev scenen, føltes det lidt som at smide en bombe og gå fløjtende derfra” – Leigh BardugoFolk of the Air (1) – Prinsen af ondskab

holly black, fantasy, magi, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, serier, serie, ya-bøger

Jude og hendes tvillingesøster Tarryn bliver bortført til elvernes land, da deres forældre bliver brutalt myrdet. De kæmper en hård kamp mod den arrogante adel, der synes at finde de to menneskebørn latterlige og grimme.

Især Jude står for skud. Men hun vil ikke finde sig i at blive behandlet som mindreværdig. Og være i konstant fare for at miste livet, fordi elverne synes, at ‘det er sjovt at se noget dø’.

Derfor tager Jude til genmæle, og i sin kamp for at opnå respekt, får hun magtfulde fjender. Men Jude er ikke uden evner, og hun finder snart ud af, hvordan hun opnår det, hun tørster allermest efter: Magt …

Du kan købe Prinsen af ondskab online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Folk of the Air (2) – Kongen af mørke

all the feels, konge af mørke, prinsen af ondskab, folk of the air, holly black, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, fantasy

Judes ambitioner på sin lillebror Oaks vegne har kastet hende ud i en kamp for tronen, Oaks sikkerhed og hendes eget liv. Jude har sat alt på spil – selv sin egen familie – og hun er nødt til at stole på den ondskabsfulde prins Cardan, der er sat ind som midlertidig konge, indtil Oak er gammel nok til at herske.

Men forholdet mellem Jude og Cardan er sprængfarligt. Hadet ulmer og truer med at antænde et livsfarligt begær hos dem begge, som de desperat kæmper imod. Ikke nok med det, så er der forrædere blandt Judes nærmeste, som gerne ser at hun fejler.

Du kan købe Kongen af mørke online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Folk of the Air (3) – Dronningen af intet

Fem tips til at overleve i Holly Blacks elver-verden

Jude er sendt i eksil i menneskeverden og sidder nu som dronning af intet. Hun ulmer af had og vil hævne sig. Der kommer uventet hjælp fra hendes tvillingesøster, der opsøger hende, da hendes liv i Faerie er i fare, og kun Jude kan hjælpe hende.

Der er varslet krig, og konflikterne synes at brede sig med raketfart. En gammel forbandelse vækkes til live og spreder rædsel overalt i Faerie og tvinger Jude til at vælge mellem sine ambitioner og sin menneskelighed. Og så er der selvfølgelig Cardan. Den forræderiske, magtsyge, selvoptagede, arrogante og … uimodståelige konge, som Jude må tage et endeligt opgør med.

Du kan købe Dronningen af intet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

LÆS OGSÅ: Kampen om tronen skal afgøres – tyvstart på Dronningen af intet!Folk of the Air (4) – Den stjålne arving

Fem tips til at overleve i Holly Blacks elver-verden

4. bog i den populære serie ‘Folk of the Air’ af bestseller-forfatteren Holly Black.

De sidste otte år har freden hersket i Faerie, men i nord lægger lady Nore planer, som skal sikre hende den hævn, hun har tørstet efter så længe. 

Suren har søgt tilflugt i menneskenes verden fra de rædsler, hun måtte udstå ved Tændernes Hof. Men da hun en nat falder i et baghold, bliver hun reddet af prins Oak. Og nu står hun i gæld til ham. En gæld han gerne vil indfri ved at tage hende med tilbage til Faerie, hvor hun skal hjælpe ham med at fuldføre en plan om at drage mod nord. Det sted Suren hader og frygter af hele sit hjerte.

Du kan købe Folk of the Air (4) Den stjålne arving online eller i din nærmeste boghandel.Om Holly Black

Forfatteren Holly Black er blandt de helt store forfattere af klassisk, gedigen fantasy. Hun har tidligere udgivet Spiderwick-fortællingerne til børn, og hun har samarbejdet med en anden populær fantasyforfatter, Cassandra Clare, om andre YA-serier med fantasygenren som omdrejningspunkt.