Indefra Skønlitteratur

Læseguides til din læseklub

Læseguides til din læseklub

Mange læsere har sikkert drømt om at være del af en læseklub. Der er noget tillokkende ved idéen om at mødes med ligesindede og diskutere en bog i fællesskab – over kage, kaffe eller vin, og dele vidt forskellige tanker om den samme tekst.

Alligevel oplever mange, at det første længe ventede læseklubsmøde er en skuffelse. For dem der er i læseklub med en venneflok, kan det være svært at styre snakken, der så hurtigt kan dreje sig ind på hverdag og job, i stedet for bogen man er samlet for at tale om. Og for dem der ikke kender deres læseklubmedlemmere i forvejen, kan det være svært at bryde isen og skabe et forum, hvor alle kan få sagt noget om bogen og udvekslet holdninger.

Derfor er det en god idé at bruge læseguides. Spørgsmålene sikrer grobund for interessante diskussioner, og når samtalen drejer sig ind på andet end bogen, kan man gå videre med et nyt spørgsmål fra læseguiden.

Vi har lavet læseguides, som du kan bruge eller finde inspiration i til dit næste læseklubsmøde. Find dem nedenfor. God fornøjelse!

4

Læseguides

Romaner:

Krimier:

YA-romaner:

Kærlighedsromaner:

Vil du gerne starte en læseklub? Få vores tips her.
Er din læseklubsbog ikke på listen? Få 10 læseklubsspørgsmål du kan bruge uanset bog her.