Børnebøger Børnebøger 6-9 år Carlsen Fantasy og dystopi Fantasy til børn og unge Læs let bøger

Isens hjerte – spændende og eventyrlig fantasyserie til de yngste læsere

Isens hjerte

I Isens hjerte møder stemningen fra Frost det klassiske eventyr i en spændende fantasyserie til de yngste læsere af Ida-Marie Rendtorff – forfatteren til Dalia Dragehvisker og Stemmetyven.

“I tidernes morgen forelskede lynets gud sig i isens gudinde. Og hun forelskede sig i ham. Så burde alt være godt, men det var det ikke. For han var varm, og hun var iskold, så de kunne ikke få hinanden. Lynets gud blev så rasende, at han buldrede rundt på himlen og kastede sine lyn i alle retninger. Uheldigvis ramte han det højeste af isbjergene, og der kom en dyb flænge i isen. Isgudindens hjerte var nær gået i stå. Kort efter fødte bjerget en lille datter, Nuul …” – Isens hjerte

Isens hjerte – spændende og eventyrlig fantasyserie til de yngste læsere

I en verden af is og magi møder vi Aira og Ulk, som er bedste venner. Aira er ismaner og kan fremmane is. Ulk er fanger, og sammen med slædehunden Snus kommer de ud på et stort eventyr.

En dag kommer Ulk hjem fra en rejse mod syd og fortæller, at byen Tild er begyndt at smelte. Byens ismanere er sporløst forsvundet, og ingen ved hvorfor. Men så får Airas bedstemor et frygteligt syn. Onde kræfter er på spil, og Aira og Ulk er de eneste, der kan gøre noget. De skal forhindre, at al isen smelter.

En god vej ind i fantasyuniverserne

Isens hjerte er perfekt til de læsere, som er for unge til at kaste sig over Harry Potter og andre større romaner. Ida-Marie Rendtorff er en populær forfattter, som er kendt for at skrive medrivende fantasy, som er lige til at gå til.

“Jeg elsker at bygge verdener, og det gør man jo i den grad, når man skriver fantasy. Man kan fortælle om de svære ting i livet som f.eks. tab, ensomhed og ondskab iklædt en magisk kappe. En af de fede ting ved fantasy er, at det er et symbolsk univers lidt på samme måde som drømme.”

– Ida-Marie Rendtorff, forfatter.

Isens hjerte befinder vi os i en magisk verden, hvor ismanerne på mystisk vis forsvinder, og isen begynder at smelte. Ligesom i den virkelige verden, er det de unge, der går i handlingsmode, og der kan trækkes tråde til den klimakrise, børn og unge konfronteres med i virkelighedens verden.

“Fordi det er fantasy, kan jeg tillade mig at sætte det hele lidt mere på spidsen. Byggestenene i isfolkets verden er af is – så det er også deres huse, borde og senge, der smelter. Hele deres livsgrundlag er faktisk ved at forsvinde – for de kan slet ikke tåle varme. Jeg håber selvfølgelig, at universet vil indfange læserne, og hvis bøgerne giver stof til eftertanke er det bare ren bonus.”

– Ida-Marie Rendtorff, forfatter.

Isens hjerte – spændende og eventyrlig fantasyserie til de yngste læsere

Isens hjerte – Ismanerne fra Tild

Isens hjerte, Byen der smeltede, Ida-Marie Rendtorff, fantasy, fantasy til børn

Ismanerne fra Tild er første bind i Ida-Marie Rendtorffs spændende og eventyrlige fantasyserie Isens hjerte.

Aira og Ulk bor i en verden fuld af is og magi. Aira er ismaner. Ulk er fanger. Tilsammen er de modige. Og mod får de brug for.

En dag kommer Ulk hjem fra en rejse mod syd og fortæller, at byen Tild er begyndt at smelte. Byens ismanere er sporløst forsvundet, og ingen ved hvorfor. Men så får Airas bedstemor et frygteligt syn. Onde kræfter er på spil, og Aira og Ulk er de eneste, der kan gøre noget. De skal forhindre, at al isen smelter.

Illustreret med flotte farveillustrationer af af Emil Landgreen.

Fra ca. 6 år.

Du kan tage et smugkig i en gratis læseprøve her.

Du kan købe Isens hjerte – Ismanerne fra Tild online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Isens hjerte – Byen der smeltede

Isens hjerte, Byen der smeltede, Ida-Marie Rendtorff, fantasy, fantasy til børn

Andet bind i Ida-Marie Rendtorffs spændende og eventyrlige fantasyserie Isens hjerte .

Ulk og Aira er ankommet til byen Tild, og de indser straks, at der noget helt galt. Byen er ved at smelte, og de finder ud af, at alle ismanerne er forsvundet. Det bliver en farefuld efterforskning, da det ikke er alle, som er lige interesserede i, at Aira og Ulk opklarer, hvad der er sket med ismanerne.

Illustreret af Emil Landgreen.

Fra ca. 6 år

Du kan købe Isens hjerte – Byen der smeltede online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Isens hjerte – Den døde jord

Isens hjerte - den døde jord
Ida-Marie Rendtoff

Læs med i 3. bind i fantasyserien Isens hjerte om vennerne Aira og Ulk, der lever i en isverden, der er ved at smelte.

Aira og Ulk begiver sig videre på deres rejse, i håbet om at finde ud af, hvem det er, der kidnapper ismanerne, der kan synge is frem.

LÆS OGSÅ: Isens hjerte – spændende og eventyrlig fantasy-serie til de yngste

Deres rejse fører dem væk fra deres isverden og ind i en verden, som skulle være grøn og frodig. Men da de når frem, er intet, som de troede.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Isens hjerte (3) – Den døde jord online eller i din nærmeste boghandel.


De nyeste bøger i serien:

Skyggepigen og Nuuls tand

Ida-Marie Rendtorff, Isens hjerte

Skyggepigen og Nuuls tand er fjerde og femte bind af serien Isens hjerte og hermed afslutningen på fortællingen om Aira.

I Skyggepigen møder Aira drengen Riff i slavegrotten og knytter hurtigt et tæt bånd med ham.
Hun finder endelig Hanja igen, men Hanja er kun en skygge af sig selv efter tabet på hendes familie.

I Nuuls tand sker det endelige opgør mellem folket fra Kva og de onde fyrster. Aira og ismanerne er nemlig flygtet fra slavegrotten, men de onde fyrster er lige i hælene på dem…

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Isens hjerte bind 4 og 5 online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 6 juni.


Om Ida Marie Rendtorff

Måske startede det hele med, at Ida-Marie Rendtorff som treårig drak blæk. Hun har i hvert fald altid været vild med at skrive. I 2004 debuterede hun med den realistiske dobbeltroman Strømsvigt og fik sammen med Daniel Zimakoff Kommunernes Skolebiblioteksforenings forfatterpris 2005 for bogen.

Siden har hun skrevet en lang række romaner for børn og unge – både i den realistiske, dystopiske og fantastiske genre f.eks. Hvem blinker først, Himlen over i morgen (på Kulturministeriets shortliste 2022), og serierne Skyggefolket (som fik Niels Klim-prisen 2015 for årets bedste kortroman i sci fi-genren), Kloden under vand, Isens hjerte, Stemmetyven og Dalia dragehvisker.

Flere af romanerne er oversat til svensk, norsk, tysk og russisk og støttet af Kunstfonden.

Du kan læse mere om Ida-Marie Rendtorff her.