Børnebøger Carlsen

Danske familier er pjattede med bøgerne om Sallys far

Sallys far er sygt pinlig. Eller det synes Sally i hvert fald. Og så fortæller han de vildeste løgnehistorier og bander (… ad helvede til), selvom man hverken må lyve eller bande. Billedbøgerne Sallys far af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen er et højtlæsningshit blandt både børn og voksne.

Med sine lidt for stramme jeans, heavy metal t-shirts og helt egen tilgang til opdragelse er Sallys far et helt fantastisk bekendskab.

Der er bare det, at Sallys far nogle gange er tåkrummende pinlig. Han kan fx finde på at snakke babysprog til Sally, når hendes venner hører det, og han er heller ikke bleg for at prutte højlydt og så give lillebror Eddie skylden.

Sallys far, Sallys far bander, Thomas Brunstrøm, Thorbjørn Christoffersen, børnebog, børnebøger, billedbøger, billedbog, højtlæsning

Netop derfor synes Sally nogle gange, at hendes far er lidt for meget, og derfor sætter hun sig for at give ham en lærestreg. Som dengang hun tager far i at lyve, eller dengang hun laver en bandekasse for at spare op til en tur i Tivoli.

Men egentlig er Sallys far helt okay. For ligesom alle andre forældre er han ikke perfekt – men derfor er han stadig den bedste far i verden.


Sallys far-bøgerne er sjove, bramfri og uden løftede pegefingre

Sallys far-bøgerne er fyldt med humor, og man kan ikke undgå at holde af Sallys far – men samtidig føler man også med Sally, når hendes far er ekstra pinlig!

Som redaktør Louise Bylov fortæller: “Det særlige ved Sallys far-bøgerne er, at de er sjove for både voksne og børn. Så her behøver forældre ikke sukke opgivende, når ungerne beder om at få læst den samme bog op igen og igen.”

Bøgernes karakterer har charme og dybde, og samtidigt rammer tematikkerne plet i forhold til det familieliv, mange danskere lever i dag – og de har ramt mange læsere lige i hjertet.

Sallys far, Sallys far bander, Thomas Brunstrøm, Thorbjørn Christoffersen, børnebog, børnebøger, billedbøger, billedbog, højtlæsning

Det er duoen Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen, der står bag den populære serie. Thomas Brunstrøm er forfatter, freelancejournalist og filmanmelder, mens Thorbjørn Christoffersen foruden at være illustrator også er filminstruktør og animator og står bl.a. bag karakterdesignet i filmen Ternet Ninja.

Indtil videre er der udkommet seks bøger i serien Sallys far, men makkerparret har planer om flere bøger, bl.a. en julebog om Sallys far senere på året.
Sallys far er langt ude i skoven

Sallys far, Thomas Brunstrøm, Thorbjørn Christoffersen, Sallys far er langt ude i skoven, sjove børnebøger, sjov børnebog,

Sallys far synes, at Eddie og Sally bruger alt for meget tid på deres iPad. De burde komme ud i den friske luft i stedet! Frisk luft er nemlig vildt sundt.

Så far får en helt genial ide: De skal på tur i skoven, og Sallys ven Svend skal med. Far er ret skrap til alt, hvad der har med naturen at gøre – hvis han altså selv skal sige det.

Problemet er bare, at naturen ikke rigtig vil, som far vil …

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Sallys far er langt ude i skoven online her eller i din lokale boghandel.
Sallys far bander (… ad helvede til)

Sallys far, Sallys far bander, børnebog, børnebøger, Thomas Brunstrøm, Thorbjørn Christoffersen

Sally vil gerne i Tivoli og prøve alle rutsjebanerne og karusellerne. Far vil sådan set også gerne i Tivoli – han elsker nemlig candyfloss og is og sodavand og brændte mandler, og han er også verdensmester i radiobil, siger han.

Problemet er bare, at det er alt for dyrt at tage i Tivoli. Men da Sally hører om noget, der hedder en bandekasse, får hun en idé …

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Sallys far bander (… ad helvede til) online her eller i din lokale boghandel.
Sallys far er sygt pinlig

Sallys far, Sallys far er sygt pinlig, Thomas Brunstrøm, Thorbjørn Christoffersen, billedbog, billedbøger, børnebog, børnebøger

Sallys far er egentlig en meget god far, synes Sally. Der er bare lige én ting: Han er nogle gange frygtelig pinlig.

For eksempel når han spiller fodbold med drengene på fritidshjemmet, siger mærkelige ting foran hendes klassekammerater og kalder Sallys ven Svend for hendes kæreste.

En dag får Sally nok og beslutter at give far en lærestreg.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Sallys far er sygt pinlig online her eller i din lokale boghandel.
Sallys far gider ikke være voksen

Sally er træt af at være barn. Man skal alt muligt kedeligt, og de voksne bestemmer alting. Sallys far er til gengæld træt af at være voksen.

En dag bytter de, så Sally skal være den voksne, og Sallys far skal være barnet. Sally skal både hente far på arbejde, købe ind og lave mad. Sallys far skal til gengæld tidligt i seng. Det bliver en meget mærkelig dag.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Sallys far gider ikke være voksen online her eller i din lokale boghandel.
Sallys fars fede ferie

Sally skal på ferie til All Inclusive-land sammen med lillebror Eddie, mor og far.

Men passer det, når far siger, at voksne ikke behøver bruge solcreme? Og at pomfritter og ketchup fra buffeen tæller som grøntsager? Er det rigtigt, at ingen mennesker i udlandet forstår dansk? Og løb Sallys far virkelig hele vejen til Italien, da han var dreng, fordi der ikke fandtes flyvemaskiner dengang?

Det bliver en helt igennem fed (og mega pinlig) ferie sammen med Sallys far.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Sallys fars fede ferie online her eller i din lokale boghandel.
Dengang Sallys far var dreng

Sally har et problem. Hendes far lyver rigtig, rigtig meget. Eller, det tror Sally i hvert fald,  at han gør.

Han fortæller hele tiden historier, om dengang han var dreng,  hvor han sov i en papkasse og gik 14 kilometer til skole på bare fødder og fik bussemænd til aftensmad, men det tog han sandelig ikke skade af.

Sally ved ikke, hvad hun skal tro på – men en dag får hun en idé. En idé til, hvordan hun kan afsløre far …

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Dengang Sallys far var dreng online her eller i din lokale boghandel.