Bøger til unge Børnebøger Børnebøger 10-12 år Carlsen Fantasy til børn og unge Rick Riordan

Q&A med Rick Riordan om den populære bestsellerserie Percy Jackson

Q&A med Rick Riordan om den populære bestsellerserie Percy Jackson

Rick Riordan er aktuel med en splinterny Percy Jackson-bog! Forfatteren fortæller her i en Q&A, hvordan den sjette bog i serien om Percy Jackson blev til.


Rick Riordan har overrasket alle med nyheden om den nye Percy Jackson-bog, Percy Jackson og gudernes bæger.

Bogen er den sjette bog i serien om Percy Jackson, og fans over hele verden er ellevilde!

LÆS OGSÅ: Den ultimative Rick Riordan-guide

Forfatteren bag serien hedder Rick Riordan, og herunder har vi oversat et af hans blogposts, hvor han sætter nogle ord på hele processen bag den nye Percy-bog. Vi har også oversat en Q&A, hvor forfatteren uddyber og svarer på spørgsmål til indholdet i den nye bog.

Rick Riordan fortæller blandt andet, at bogen er en hyldest og en tak til læserne, og at Disney har en filmatisering af serien på vej, der har premiere snart.

Læs det hele her!

Blogpost af Rick Riordan om Percy Jackson-serien


Tilbage i 2019, da vi begyndte at udforske ideen om en ny Percy Jackson-filmatisering, præsenterede jeg Disney for en idé, som jeg håbede kunne overbevise dem om at sætte skub i tingene.

Hvis de ville hjælpe mig med at få en live-action-serie op at stå, ville jeg til gengæld være villig til at skrive en ny Percy Jackson-roman, eller endda flere, som Disney Publishing kunne udgive, når serien kom.

Som du sikkert ved, har jeg fortsat med at skrive om Percys verden i mange forskellige bøger og fra mange forskellige synsvinkler – men jeg har ikke skrevet en roman i førsteperson fra Percy Jacksons perspektiv i fuld længde siden The Last Olympian fra 2009. Og jeg har heller ikke skrevet en roman centreret om vores klassiske trio, Percy, Annabeth og Grover, siden The Lightning Thief fra 2005.

Som du måske kan forestille dig, er det den største anmodning, jeg får fra læserne: en slags “Percy Jackson 6”. I årevis har jeg nægtet dette, fordi jeg havde det for sjovt med at skrive fra andre synsvinkler og udvide Percys verden gennem andre karakterer.

Men over et årti senere tænkte jeg alligevel, at sådan en bog ikke kun ville være sjov at skrive igen – men den ville også promovere serien og omvendt. Altså en win-win!

Jeg skitserede plottet til flere oplevelser, der skulle finde sted i løbet af Percy Jacksons sidste år i high school. Det viste sig, at jeg ikke havde brug for dem. 20th Television var i stand til at sikre godkendelser til at lave serien uden noget ekstra incitament, hvilket var fantastisk … men det efterlod mig med flere ubrugte skitser til potentielle Percy Jackson-bøger. Og de ideer blev hos mig og bagte langsomt i mit sind til en dyb gyldenbrun …

Spol frem til 2022, hvor vi fik grønt lys til at begynde optagelserne. Mine venner hos Disney Publishing kom til mig og sagde:

“Rick, hvad kan vi udgive, som vil hjælpe os med at drage fordel af den nye interesse for Percy, når tv-serien kommer ud?”

Vi talte om alle mulige ting, men jeg ville ikke udgive noget bare for at udgive noget. Jeg ville have, at det skulle være en bog, som læserne faktisk ville elske, en slags “tak” for at have holdt ud med mig i alle de år, mens I ventede på en bedre PJO-filmatisering. Og så sagde jeg:

“Ved I hvad, jeg har tilfældigvis en skitse til en ny Percy-bog. Den hedder Gudernes bæger.” 

Og her er vi så!

Romanen udspiller sig i løbet af Percys sidste år på Alternative High School i New York – efter handlingen i Olympens helte, men før Apollons prøvelser. Denne gang er Percy ikke bekymret for at redde verden. Han har en meget sværere opgave: nemlig at komme ind på college.

New Rome University kræver anbefalingsbreve fra tre guder, hvilket betyder . . ja, du gættede det. Percy skal udføre missioner for at få brevene. (Den lyd, du hører, er Percy, der skriger ned i sin pude af frustration).

Første opgave: Bæreren af Gudernes bæger, Ganymedes, mangler sin kalk. Ikke alene er det pinligt, men det er også en potentiel katastrofe, da enhver dødelig, der kommer til at drikke af bægeret, vil blive udødelig.

Percy, Annabeth og Grover er nødt til at finde kalken og give den tilbage til Ganymedes, før nogen opdager, at han har mistet den. De guder altså … de burde virkelig have en GPS-tracker på deres magiske genstande.

Derudover tegner 2023 til at blive et stort år i Percy Jackson-universet!

Til foråret får vi et nyt Nico di Angelo-eventyr, The Sun and the Star, som Mark Oshiro og jeg har skrevet sammen, og som bliver en helt ny vinkel på PJO-universet. Til efteråret kommer så Percy Jackson og gudernes bæger, som er tænkt som et klassisk Percy-eventyr ligesom den originale PJO-serie.

Ja, vores figurer går nu i high school, men hvis jeg gør mit arbejde rigtigt, håber jeg, at Gudernes bæger vil udarte sig meget som Percy Jackson #6.

Q&A med Rick Riordan


Du nævnte flere skitser til nye Percy-bøger. Vil du også skrive dem?

Min redaktør har spurgt mig om det samme! Lad os se, hvordan det går med Percy Jackson og gudernes bæger. Som jeg har nævnt før, prøver jeg at holde mig til én bog ad gangen lige nu, fordi jeg har så meget at se til med de forskellige tv-/filmatiseringer, vi er i gang med.

Vil den nye Percy-bog være mere YA end til de yngre læsere på mellemtrinnet, eftersom Percy er blevet ældre?

Niks. Jeg lever på mellemtrinnet, venner. Selvfølgelig er Percy ældre, og derfor er hans situation ikke den samme, som da han var tolv. Han lyder også en smule ældre i denne bog. Han tænker fx på sit liv på college og på, hvad der skal ske efterfølgende.

Men tonen er stadig den samme, og indholdet er ikke mere vovet end i den oprindelige serie. Jeg ønsker, at bøgerne fortsat skal være velegnede til læsere på mellemtrinnet, selvom læsere i alle aldre naturligvis er velkomne!

Vil du slå nogen ihjel i denne her bog? Det vil du sikkert, vil du ikke?

Der er ingen dødsfald på programmet i denne bog.

(Tjekker noter).

Nej, næsten helt afgjort ikke. Sådan 95% sikkert. Måske 90%. Bogen her foregår også før Apollons prøvelser-serien. Percy, Annabeth og Grover dukker alle op, meget levende, på forskellige tidspunkter i bøgerne om Apollons prøvelser. Så…

Vil vi se (indsæt din yndlingskarakter) i denne bog?

Det er meningen, at det her skal være en historie om den oprindelige trio, Percy, Annabeth og Grover, så det meste af historien drejer sig om dem. Du hører måske små hints om, hvad der foregår med nogle af de andre karakterer i Percys univers, men for det meste er det bare det originale hold.

Ny serie om Percy Jackson på Disney+, se traileren her:
Find bogen, det hele handler om her:


Rick Riordan: Percy Jackson (6) og gudernes bæger

Q&A med Rick Riordan om den populære bestsellerserie Percy Jackson

Nu er det her! Sjette bind i Percy Jackson-serien!

Percy skal snart på college, og det kræver, at han får anbefalinger med fra sine guddommelige slægtninge. Men alle tjenester fra guderne skal betales med en modydelse, og endnu en gang må Percy klare de strideste opgaver, før han kan sikre sig gudernes gunst. Læs med, når Percy og hans venner suser igennem det fantastiske univers, hvor der lurer farer og udfordringer, som selv guderne kan have svært ved at overkomme. 

Serien om Percy Jackson er læst af millioner verden over – og sjette bind i serien skuffer bestemt heller ikke. 

Fra ca. 10 år (selvlæsning) og 8 år (højtlæsning)

Du kan købe Percy Jackson (6) og gudernes bæger online, f.eks. hos Bog&Idé, eller i din nærmeste boghandel.