Fiktion

Læseguide: “Fejltagelsernes bog” af Sanne Bjerg

Fejltagelsernes bog

Fejltagelsernes bog er en humoristisk og hjertevarm roman. Det er sådan en bog, der efterlader dig med et smil på læben, og som er oplagt til diskussioner i en læseklub, da den inspirerer til refleksion over karakterernes – og måske også dine egne? – valg i livet. Her i blogindlægget får I en række spørgsmål, som kan starte snakken i læseklubben.

-> Mangler du en læseklub? Eller vil du gerne inspireres yderligere? Tilmeld dig vores læseklub her. I april måned læser vi netop Fejltagelsernes bog af Sanne Bjerg.

Læseguide

  1. Hvilke associationer får du af titlen? Synes du, titlen passer til romanen?
  2. Hvorfor gemmer Fru Gonzalvez sin søn så længe?
  3. Hvordan opfatter du Madame Fabregas lejlighed og det, der sker i den?
  4. Hvilken betydning har mødet med Pete i Prag for Krakowiak?
  5. Hvorfor tror du, Krakowiak bliver ved med at vende tilbage til Den lille Havfrue?
  6. Hvorfor har Krakowiak fortrængt sin barndoms fodboldentusiasme?
  7.  Er kidnapningen af Messi en succes?
  8. Et af bogens store temaer er fejltagelser – og opfattelsen af dem. Har du nogensinde ladet dig begrænse af angsten for at begå fejltagelser? Eller har du prøvet at begå en fejl, som førte noget godt med sig?

 

Om bogen

-> Læs med i bogens indledende sider her
-> Køb bogen her

Untitled-1 copy

En tjekkisk skakspiller. Et hus i Barcelona. En plan om at kidnappe Lionel Messi.

Tjekken Vaclav Krakowiak betragter livet som et skakspil og er panisk angst for fejl. Han driver et agentur hvor han hjælper andre med at undgå fejltagelser. Krakowiak finder ro i altings forudsigelighed, indtil han en dag bliver opsøgt af en ung mand med en pose appelsiner under armen. Før han ved af det, er den forsigtige Vaclav blevet draget ind i et usædvanligt eventyr, der ikke bare forandrer hans eget liv, men også inddrager en række personer i nabolaget og huset han bor i.

En varm og farverig historie om at finde modet til at kaste sig ud i livet, selvom man risikerer at begå fejl og tabe ansigt.