Danske romaner Fiktion

Læseguide til En anden kvinde end mig

Læseguide til En anden kvinde end mig

 

En anden kvinde end mig er en roman om at finde sin egen vej, om parforhold, venindeskab, kunst og kærlighed og om at modstå omgivelsernes pres for at passe i en formstøbt ramme. Det er en oplagt læseklub-bog, da romanen indeholder mange temaer, der er lette at diskutere. Her i blogindlægget får I en række spørgsmål, som kan starte snakken i læseklubben.

en anden kvinde end mig

Rigtig god læselyst – og rigtig god fornøjelse!


 

Læseguide – 9 nedslagspunkter i romanen

 1. “En anden kvinde end mig” består af små scener eller historier med hver deres titel. Begynd med en hurtig runde, hvor I fortæller, hvilken scene I husker bedst eller synes bedst om.
 2. Hvordan forstår I romanens titel? Er der et sted i bogen, hvor titlen pludselig giver en anden mening for jer end den gjorde, første gang i læste den?
 3. Julie er kunsthistoriker, Evas veninde, sine forældres datter, men hun er ingens mor. Er hun ked af det? Læs afsnittet, der begynder side 16 og slutter side 17, hvor hun køber ind med Evas søn Benjamin. Hvordan opfatter I hendes forhold til Benjamin?
 4. Julie har sex med en far fra gården, journalisten Mads. Læs side 46-47 og bagefter side 72-73. Hvordan har Julie det med Mads’ fantasi? Hvordan har hun det med deres forhold?
 5. Julie betragter flere andre kvinders liv igennem romanen. Læs side 86-87 og bagefter side 106-107.
  Kunne Julie gøre som Eva og gå tilbage til Adam eller kunne hun tænke sig at være Mads kone?
 6. ”Prøve-steg”, var det et begreb I kendte? Læs side 144-145 om Julies middagsforberedelser til Mark skal komme. Side 198 optræder der igen en steg, da Mark har taget kød op af fryseren, men Julie bare gerne vil have havregryn. Læs side 199. Er der nogen i gruppen, der forstår Julie her, at hun kan foretrække havregryn for oksespidsbryst?
 7. Side 187 besøger Julie sin gamle kæreste Rune og hans nye familie. Hvilket slags forhold er Rune i nu?
 8. Eva og Julie har været veninder siden de var små. Julie lyver, da Eva spørger, om hun vidste, Rune er blevet gift (side 224). Hvordan kan hun finde på det?
 9. Romanen begynder med, at Julie flytter ind i sin egen nye lejlighed, og slutter med, at hun flytter ind i sit eget nye kontor på universitetet. Hvilket fællesskab tror I hun får med Thomas Lindegaard og de andre forskere, fx Carsten, der gerne vil have fælles mælk med hende?

Om romanen

Agnete Braads roman “En anden kvinde end mig” følger den knap 40-årige kunsthistoriker Julie, som slikker sårene efter mange år med sin livsforskrækkede filosofkæreste Rune. Rune er videre med en ny kvinde. De har fået en køkken-ø og en baby, og nu skal de giftes. Det kan Julie ikke se for sig. Hun er mere tilbøjelig til at knalde med en gift mand eller gå i dvale som den lotusblomst, hun ser i Landbohøjskolens Have.

Læs med i bogens indledende sider her

Køb bogen her

en anden kvinde end mig