4 skumle oktoberbøger

I oktober begynder mørket at sænke sig og temperaturerne dale. Det er også måneden for Halloween – og dermed en god anledning til at finde de skumle og stemningsfulde spøgelseshistorier frem.

Vi har derfor fundet 4 skumle fortællinger, der er helt perfekte til denne mørke måned. Læn dig tilbage og lad oktoberstemningen skylle ind over dig.

Spøgelseshistorien

En tæt, blålig tåge kom krybende fra havet hen mod hytten som et lurende spøgelse, og Alicia kunne høre en masse hviskende stemmer, der syntes at komme fra den. Hun smækkede døren i og lænede sig op mod den, fast besluttet på ikke at lade sig rive med af panik …

screen-shot-2016-10-03-at-11-37-26_burned

Det handler den om: Året er 1943, og i familien Carvers nye hus fornemmer man ånden efter de tidligere beboere, især sønnen Jacob, der druknede under mystiske omstændigheder. Med hjælp fra deres nye ven Roland går de tre Carver-børn i gang med at efterforske dødsfaldet, og de møder Tågens fyrste, en djævelsk figur, som er vendt tilbage for at hævne fortiden. Snart trækkes de tre venner ind i et eventyr, der vil ændre deres liv for evigt.

Derfor skal du læse den i oktober: Tågens fyrste er en vaskeægte spøgelseshistorie – komplet med uhyggelige klovne, forbandelser fra fortiden og en slutning, der vil give dig gåsehud. Det er den perfekte bog for dig, der gerne vil læse en spøgelseshistorie fyldt med stemning og overraskelser.

-> Køb bogen her.


 Den gotiske klassiker

Hvilken forbrydelse var det, der levede indespærret i dette afsidesliggende hus og hverken kunne bortvises eller undertrykkes af sin ejer? Hvilken hemmelighed brød frem enten med ild eller blod i den mørkeste nat? Hvilket væsen, maskeret med en almindelig kvindes ansigt og skikkelse, havde en stemme, der det ene øjeblik lød som en spottende djævel og det næste som en ådselgrib?

screen-shot-2016-10-03-at-11-37-41_burned

Det handler den om: Jane Eyre er fortællingen om den fattige og forældreløse Jane, der vokser op i 1800-tallets England hos sin onkel og dennes tyranniske kone og børn, der mishandler hende både fysisk og psykisk og til sidst sender hende på kostskole.
Efter hendes skoletid er forbi, får hun arbejde som guvernante på det store gods Thornfield Hall. Her stifter hun bekendtskab med godsets ejer, den mystiske mr. Rochester, som hun senere forelsker sig i, men både Thornfield Hall og mr. Rochester gemmer på dystre hemmeligheder.

Derfor skal du læse den i oktober: Jane Eyre er en vaskeægte klassiker. Den er medrivende, spændende og nervepirrende. Perfekt til de tågede oktoberdage, hvor du gerne vil skræmmes en smule – men stadig have en (forholdsvis) lykkelig slutning.


Køb bogen her


Dystopien

“RØD ZONE BEGYNDER HER.
FÆRDSEL PÅ EGET ANSVAR.
ER DU I TVIVL, SÅ LØB.”

screen-shot-2016-10-03-at-11-41-51_burned

Det handler den om: Spejlbyen er det tredje bind i Justin Cronins medrivende trilogi, som handler om et virusudbrud, der har givet vampyrlignende væsener overtaget i verden. Små kolonier af overlevende mennesker må leve side om side med disse overnaturlige væsner, der konstant er på jagt efter nyt blod. Nu er alt stille, men varsler stilheden enden på mareridtet eller evig mørke? Kan de overlevende genopbygge samfundet og skabe en håbefuld fremtid? Forude venter den absolut sidste kamp mellem lys og mørke.

Derfor skal du læse den i oktober: Justin Cronins trilogi har taget verden med storm – og nu er den endelig komplet. Det er den perfekte undskyldning for at lukke dig inde i din lejlighed og læse løs til den lyse morgen. Men vi advarer: det her er en skræmmende livagtig fortælling, der vil give dig lyst til at låse døren …


Køb bogen her. 

screen-shot-2016-10-03-at-11-38-17_burned screen-shot-2016-10-03-at-11-41-58_burned

 

Læs også de to første bøger i Justin Cronins berømte sci-fi serie.

-> Find Den første her.

-> Find De tolv her.


Mysteriet

Jeg tænkte ofte, at der var for megen tid i Ensomheden. At stedet var fyldt op til halsen af den. Hjemsøgt af den. Tiden sivede ikke bort, som den skulle. Der var ingen steder for den at tage hen, ingen moderniteter til at genne den på vej. Den samlede sig ligesom det sorte vand i marsken og blev stillestående og stagnerende på samme måde.

screen-shot-2016-10-03-at-12-05-32_burned

Det handler den om: Ensomheden er en uhyggelig og meget stemningsmættet debutroman om et sted kaldet Ensomheden, hvor en gruppe religiøse tager til på deres årlige bøns- og bodsuge for at søge Gud – men oplever andre uforklarlige ting …

Derfor skal du læse den i oktober: Bogen er perfekt for fans af Stephen King. Det er en gotisk og nervepirrende historie, der hele tiden antyder en ventende katastrofe. Den er spooky og uhyre velskrevet.

-> Køb e-bogen her.