Børnebøger Carlsen Inspirationslister og guides

(Uuuuu)hyggelige bøger til halloween

halloween, uhyggelige bøger, børnebøger, gyserhistorier, gys og gru

Inden spøgelser, vampyrer, hekse og zombier ringer på døren, så gem jer under tæppet med et par uhyggelige bøger, der passer til efterårsstemningen.

Her er vores guide til de sejeste og uhyggeligste bøger til halloween. Vi har et monster for enhver smag!

Mareridtsfabrikken og andre rædsler – af John Kenn Mortensen

Børnene synes sjovt nok, at bogen her er meget mindre uhyggelig end vi voksne gør. Som om de godt ved, at der findes monstre – og at det bare er sejt, at John kan tegne dem så præcist.

> Du kan læse mere om Mareridtsfabrikken her 

Se den spooky trailer for John Kenns fantastisk flotte rimede mareridtsbog:


Turen gennem midnatsskoven af John Kenn Mortensen

9788711444580

Er du mørkeræd? Der lurer alverdens væsener og monstre og venter på dig i Den Forbandede Midnatsskov …

Dennis vil gerne have en bedsteven – og det skal være Petro. Men Petro er ikke interesseret i bedstevenner, men han holder meget af pinde! Så han lover Dennis, at hvis Dennis smutter ind i Den Forbandede Midnatsskov og henter Petro skovens fineste pind, så kan de to blive bedstevenner.

Den er Dennis med på – indtil han står ved skovbrynet og kommer i tanker om, at skoven jo faktisk er møgfarlig og forbandet … men lige som han skal til at vende om, kalder en meget underlige pige på ham, og før han ved af det, er han godt og grundigt rodet ind i et farligt eventyr, som fører ham hele vejen gennem den rædselsvækkende skov! Men hvad gør man ikke for sin bedsteven … ?

Alder 5+ og ikke mindst til alle voksne, der er vilde med John Kenn Mortensens dystre og smukke tegninger.

> Du kan finde bogen på dit bibliotek.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=vV9qJv-iZfY[/embedyt]


De utilpassede af John Kenn Mortensen

9788711359808

Vil du gerne vide mere om vampyrer? Så læs denne bog om et skæbnesvangert møde i Lolland.

Der sker noget nede på Lolland … Det er for alvor slut med at dø af kedsomhed på en af omegnens roemarker.

Først var Johan og Jacob bedste venner, og Johan var hemmeligt forelsket i Dorthea, så satte Jackie ild til Frederiksens møbelbutik, samtidig med at byen nærmest gik neden om og hjem, fordi folk er blevet arbejdsløse. Sikke en ballade.

Og lige når man tror, at det ikke kan blive værre, så forsvinder alle byens voksne for kort tid efter at vende tilbage som frådende og blodtørstige vampyrer, som for enhver pris skal have blod.

Johan er ikke ligefrem handlingens mand eller dreng, men på et eller andet tidspunkt er det måske på tide at blive voksen, selv om det ikke altid er lige let, når man bor på Lolland og er omgivet af vampyrer.

Alder 9+

> Du kan læse mere om De utilpassede her 


Zombie 2.0: TUT-ANK-ZOMBIES hævn af Kim Langer

9788711345092

Tag jer i agt, for han er den levende døde.

Er du vild med zombier? Så er Kim Langers bøger det oplagte valg.

Tut-ank-zombis hævn handler om Zack, som ved alt om zombier, især at de ikke findes i virkeligheden … men ved Zack mere end professor Møller, der er lige så besat af zombier som ham selv? Zack ved i hvert fald ikke, hvad det er, professoren slæber med hjem i en mystisk stenkiste fra Egypten. Men det finder han ud af. Desværre.

Alder 9+

> Du kan finde bogen på dit bibliotek.


Heksens forbandelse af Line Kyed Knudsen

heksens forbandelse, line dyed knudsen, halloween, gys og gru, gyser, gyserhistorierEn nervepirrende og spændende gyser for de 12-14-årige.

Frederiks kusine, Liv, ligger i koma efter en ulykke på familiens ødegård i Sverige. Da Frederik og hans familie tager på weekend deroppe, sker der mærkelige ting, og hans lillesøster Luna opfører sig meget underligt. Frederik begynder lidt efter lidt at tvivle på, om det med Liv virkelig var en ulykke. Allerede første nat i ødegården går det galt …

Alder: 10+

> Du kan læse mere om Heksens forbandelse her 

 


Spøgelser og midnatsgys: Den skrigende trappe af Jonathon Stroud

9788711345788

Den skrigende trappe er en bog fyldt med spøgelser og gys. Perfekt til højtlæsning i mørket – eller kuldegys før sovetid.

Den skrigende trappe lider verden af en rædselsvækkende spøgelsesepidemi – og nogle af spøgelserne er endog særdeles farlige.

Lucy Carlyle er en paranormal agent, som drømmer om en bemærkelsesværdig karriere hos et berømt agentur. I stedet må hun slutte sig til Londons mindste og mest … øhm, usædvanlige agentur, der bliver drevet af den karismatiske Anthony Lockwood. Da en af deres sager går riv rav ruskende galt, har Lockwood & Co. kun én sidste chance for at rette op på miseren og redde agenturet. Uheldigvis indebærer det at tilbringe en nat på Englands mest hjemsøgte herregård – og forsøge at slippe levende fra det.

Alder 10+

> Du kan finde bogen på dit bibliotek.


Udyret af Peternelle van Arsdale

udyret, peternelle van arsdale, gys og gru, gyser, gyserhistorie, halloween, uhyggelige bøger En mørk fortælling om at tro på sig selv – selvom man måske er ond …

Alys har svært ved at sove om natten, så hun går rundt på engene omkring den lille landsby, hun bor i. En nat passerer hun et smukt tvillingepar, som har direkte kurs mod landsbyen.

Næste morgen finder Alys alle voksne i landsbyen døde. Hun ved, at de smukke tvillinger er de skyldige. Hun ved – uden at nogen fortæller hende det – at tvillingerne er sjæleædere. De suger livet ud af deres ofre. Hun ved det, fordi hun selv kan mærke sulten flå i sit indre.

Alder: 12+

> Du kan læse mere om Udyret her 

 


Uhyggelige fester af Sabine Lemire

9788711342268

Er du kreativ? Eller mangler du måske lidt inspiration til det perfekte Halloween-kostume, sjove spøgelsessnacks eller gåsehudsfremkaldende borddekoration?

Uhyggelige fester af Sabine Lemire er en bog om udklædning og fester med masser af gys. I denne bog finder du masser af inspiration til kostumer, pynt, mad og dekorationer, som kan bruges til halloween, fastelavn eller en (u)hyggelig børnefødselsdag.

NOMINERET TIL ORLAPRISEN 2016

Til alle aldre!

> Du kan læse mere om Uhyggelige fester her 

 

 

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.