Blandede bøger Fiktion Inspirationslister og guides

10 bøger du bør unde dig selv at læse i august

Har du læst alle bøgerne i reolen og mangler derfor inspiration til, hvad du skal læse i august? Vi guider dig til 10 gode bøger, du trygt kan kaste dig over.


Sommeren går så småt på hæld, og selvom vi kommer til at savne at slænge os på stranden eller i havestolen med en god bog, er der meget godt i vente! Efteråret byder nemlig på en perlerække af spændende nye bøger, som i den grad fortjener at komme på læselisten.

LÆS OGSÅ: Bøger på vej. Se vores liste med nye og kommende bøger

Men hvad skal du så læse i august? Vi har samlet en liste med et par augustnyheder, “mens du venter på forfatterens nye bog”-udgivelser og andre store læseoplevelser, som vi i den grad kan anbefale at læse i august.Debutromanen der blev Pulitzer-finalist

I det fjerne, Hernan Diaz

★★★★★ “Et brag af en debutroman” – Jyllands-Posten

I det fjerne er den hjertegribende roman om en ung svensk immigrants rejse gennem Amerika i 1800-tallet. To unge brødre rejser sammen fra Sverige mod New York. Undervejs bliver brødrene væk fra hinanden, og Håkan ender med at befinde sig i Californien. Han sætter kursen tværs gennem Amerika med en ambition om at nå til New York og genfinde sin elskede storebror.

Hans rejse er ikke nem, og undervejs møder han kriminelle, religiøse fanatikere, svindlere, indianere og lovens håndhævere – og masser af immigranter på jagt efter lykken i det store land.

Du kan købe I det fjerne online, fx hos Bog & idé, eller i din nærmeste boghandel.Spændingsroman fra Frankrigs bedst sælgende forfatter

Journalisten Mathilde Monney tager til øen Beaumont for at opsøge en tidligere bestsellerforfatter, der har isoleret sig efter han pludselig stoppede med at skrive tyve år tidligere.

Mathilde er fast besluttet på at finde ud af, hvorfor forfatteren så pludseligt trak sig fra offentlighedens søgelys.

LÆS OGSÅ: Musso er kongen af plot-twists – han skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Selvsamme dag som Mathilde ankommer til øen, bliver liget af en kvinde fundet på øen. For at fange morderen lukkes øen ned – og med nedlukningen af øen bliver et net af løgne og hemmeligheder langsomt afdækket.

Du kan købe Øens hemmelighed online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


TIP: Glæd dig til Guillaume Mussos nye roman Pigen i labyrinten, der udkommer i oktober!Storpolitik, den amerikanske drøm og fortællingen om en helt almindelig familie

Et forjættet land, Barack Obama, Obama,

♥♥♥♥♥♥ “Sætter helt ny standard for politisk litteratur” Politiken
★★★★★ “Et must read for alle, der interesserer sig for USA”
Berlingske
★★★★★ – Altinget
★★★★★ – Kristeligt Dagblad

Barack Obama fortæller i Et forjættet land den utrolige historie om en ung, søgende mand, der ender som leder af den frie verden.

Det er en hudløst ærlig beretning om Barack Obamas politiske dannelse og om de største milepæle i den første periode af hans historiske præsidentskab – en periode præget af dramatiske forandringer og turbulens.

Obama reflekterer over præsidentembedet og giver en enestående og tankevækkende analyse af både betydningen af og begrænsningerne i en præsidents magt – såvel som indblik i den dynamik, der er i amerikansk politik og i internationalt diplomati.

Samtidig beskriver han den svære balancegang, der er, når man som sort amerikaner stiller op til et offentligt embede. Om de moralske overvejelser, man har, når der skal tages beslutninger, der involverer de højeste risici. Han fortæller om de kræfter, der modarbejdede ham både hjemme og i udlandet, han er åben omkring, hvordan det at bo i Det Hvide Hus påvirkede hans hustru og døtre, og modig nok til at afsløre skuffelser og tvivl på egne evner.

Et forjættet land er det første af to bind.

Du kan købe Et forjættet land online, fx på Gucca, eller i din nærmeste boghandel.Slægtsroman om livet på tværs af Atlanterhavet

Siri Ranva Hjelm Jacobsen, Ø, Roman

Siri Ranva Hjelm Jacobsens debutroman Ø formår at forny den klassiske slægtsroman i en gribende fortælling om familieforhold på tværs af Atlanterhavet.

Marita og Fritz finder det kort før besættelsen nødvendigt at emigrere fra Færøerne til Danmark.

To generationer senere vender et barnebarn tilbage til Færøerne, i håbet om at få indblik i den historie hun aldrig har kendt.

Det er en fortælling om, de store konsekvenser det har at trække sig selv op ved rødderne for at flytte ind i en ny kultur.

Du kan købe Ø online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


TIP: Glæd dig til Siri Ranva Hjelm Jacobsens nye roman Dafnesyndromet, der udkommer i september!Dansk debutant skriver stærk roman om troen på Gud – og manglen på samme

sofie due, før vi ved af det vender lyset tilbage

Leah kommer fra en konservativ og religiøs baggrund. Hendes familie er stærkt tilknyttet Pinsekirken. Hun flytter fra sin velkendte base, og ankommer til København med få ejendele.

Før vi ved af det vender lyset tilbage er en historie om et nyt liv, forelskelse, Nørrebro, tro, fælleskaber og nye møder.

Leah får nye erfaringer, og ser en verden der åbner sig op for hende. I hendes indre er der konflikt, for skal hun slippe alt det hun har lært og det hun kommer fra?

Hvad gør man med sin religion, når man lige pludselig bliver i tvivl?

Du kan købe Før vi ved af det vender lyset tilbage online, eller i din nærmeste boghandel.Svensk bestseller solgt til mere end 30 lande

For første gang i 20 år er tre brødre kørt sammen op til den ødegård i Sverige, hvor de har tilbragt alle deres barndoms somre. Med sig har de deres mors aske, som de har planlagt at sprede ved stedet.

Sidst de besøgte stedet skete der noget, der resulterede i, at de aldrig tog tilbage til ødegården. Noget de aldrig har talt om, og som de tre brødre opdager, at de har meget forskellige erindringer om.

Overleverne er en rørende og foruroligende roman om at forstå sin familie og om at genopleve sin barndom og de hændelser, man er præget af.

Du kan købe Overleverne online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


TIP: Glæd dig til Alex Schulmans nye bog Glem mig, der udkommer i september!Bliv klogere på Danmarks dronning

Dronning Margrethe, coffee table books, dronningen

En flot fotobog om Margrethe 2., der giver et omfattende portræt af Danmarks dronning.

LÆS OGSÅ: Karin Palshøj om sit pragtværk om Danmarks regent: Alle har vi vore historie med og om Dronningen

Helt enestående har H.M. Dronningen givet tilladelse til at vise mere end 70 private fotografier og også delt sine erindringer om et udvalg af bogens billeder.

Den perfekte bog til dig, der er interesseret i at vide mere om kongehuset.

Du kan købe Dronning Margrethe online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.Tempofyldt CIA-agentkrimi

Første bog i David Baldaccis krimiserie om de to eks-Secret Service agenter Sean King og Michelle Maxwell.

Michelle Maxwell har ødelagt sin lovende karriere i U.S Secret Service. Imod bedre vidende lod hun den præsidentkandidat, hun var sat til at beskytte, uden opsyn et ganske kort øjeblik, og nu er manden forsvundet i den blå luft.

LÆS OGSÅ: Agenterne King og Maxwell på farlig mission. Læs i David Baldaccis thriller Splitsekund

Sean King ved, hvordan den yngre agent har det. Otte år tidligere lod den ambitiøse Secret Service agent sig distrahere i et splitsekund, og hans kandidat blev skudt for øjnene af ham.

Nu forenes deres skæbner. Fanget i et spind af løgne, hemmeligheder og livsfarlige sammentræf, afdækker de to tidligere agenter en skræmmende sandhed: de begivenheder, der ødelagde deres liv, var nøje planlagt – og er langt fra ovre.

Du kan købe Splitsekund online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.


TIP: Glæd dig til David Baldaccis nye krimi Dødens time, der udkommer i september!En klassiker om livet og frihed

Den tankevækkende fortælling om havmågen Jonathan, der trodser sin flok i jagten i jagten på det frie og uafhængige liv, er en smuk og moderne klassiker.

Havmågen Jonathan elsker at flyve – hele dagen, altid. Han kan ikke indordne sig mågeflokkens normer, hvilket leder ham til at blive udvist af flokken og dømt til at leve alene. Dette bekymrer dog ikke Jonathan, da han kun føler sig uafhængig og fri, når han kan flyve hver eneste dag. En dag møder han to andre måger, der er smukke, strålende og meget dygtige til at flyve. De er kommet for at tage Jonathan hjem til en helt anden flok, der, akkurat som ham, elsker at flyve og stræber efter fuldkommen frihed.

Richard Bachs bog er en fabel om menneskers frihed, og om at lede efter en højere mening i livet trods misbilligelse fra flokken.

Du kan købe Jonathan Livingston havmåge online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.Tredje og sidste bog i anmelderrost trilogi

Thomas Korsgaard, Man skulle nok have været der, En dag vil vi grine af det, Hvis der kommer et menneske forbi

Vinder af De Gyldne Laurbær.

Tue bor ikke længere hjemme – ja, faktisk bor han slet ingen steder, da han er blevet smidt ud af sin lejlighed på Frederiksberg.

Nu aner han ikke, hvor han skal tage, for han kan i hvert fald ikke tage hjem til Skive og sin voldelige far. I stedet flakker han rundt på gaden, indtil han en dag møder pigen Victoria, som lever et ganske andet liv end han selv.

Man skulle nok have været der er tredje bog om Tue, som vi mødte første gang i Hvis der skulle komme et menneske forbi. En rammende fortælling om at stå udenfor fællesskabet og drømme om at finde hjem.

Du kan købe Man skulle nok have været der online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Vil du gerne have løbende inspiration til din læsning? Så følg Lindhardt og Ringhof på Instagram – så er du altid opdateret på de nyeste udgivelser!

læse i august, inspirationsliste, læsning,

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.