Bøger på over 500 sider

Vil du have ny inspiration til læseoplevelserne i 2019? Vær med i Lindhardt og Ringhofs store læseudfordring #LRlæser2019

Vi har en ambition om at læse 30 forskellige bøger i 2019.

Og vi håber, at du vil være med.

For at give inspiration til læsningen, bringer vi her forslag til kategorien “En bog på mindst 500 sider” til de helt hardcore læsere.

Se hele listen med læsemål og læs mere om #LRLæser2019 her, hvor du også kan finde en printvenlig version, så du kan krydse af, efterhånden som du når dine mål.

#LRlæser2019, læsemål, læseudfordring

En omvendt dannelseshistorie

KORT OVER PARADIS
af Knud Romer
528 sider

Kort over Paradis af Knud Romer

Kort over paradis tager os ind det totale illusionsbrud fra barndomslandet på Falster til 90ernes glittede reklameverden med hurtige penge og kokain.

LÆS OGSÅ: Fra poesi til porno. Dyk dybt ned i kulturhistorien med viden fra Kort over Paradis

Vi møder bandeordenes mester! Det parisiske kloaksystem! Hemmelige biblioteker – og Knuds magiske, amerikanske ven, der vokser op på fronten af den kolde krig i Mellemøsten som søn af en CIA spion. Ingen når hjem.

12 år efter den prisbelønnede debut Den som blinker er bange for døden er Knud Romer tilbage med en omvendt dannelsesroman, og Kort over Paradis viser vejen til helvedet.

Du kan købe Kort over Paradis i vores webshop eller i din nærmeste boghandel.


Satirisk newyorker-klassiker

FORFÆNGELIGHEDENS BÅL
af Tom Wolfe
820 sider

Forfængelighedens bål af Tom Wolfe

Tom Wolfe satte sit præg på journalistikken med skrivestilen new journalism, og indenfor litteraturen markerede han sig med den ikoniske roman Forfængelighedens bål.

I dag – mere end 30 år efter den første udgivelse – er murstensromanen en moderne klassiker, der stadig er i stand til at lære os et og andet om livet.

Romanens hovedperson er den succesfulde børsmægler Sherman McCoy, som har alt hvad han kunne ønske sig. En hit-and-run ulykke vender dog McCoys liv på hovedet, og han bliver offer for systemet.


LÆS OGSÅ: 
Forfængelighedens bål af Tom Wolfe er newyorker-romanernes absolutte must-read.

Du kan købe Forfængelighedens bål i din nærmeste boghandel eller online, fx på Saxo.com.


Skæbnefortælling fra Margaret Atwood

DEN BLINDE MORDER
af Margaret Atwood
640 sider

Den blinde morder af Margaret Atwood

Den blinde morder er en fascinerende skæbnefortælling fra forfatteren bag Tjenerindens fortælling om to søstre, Iris og Laura, deres indbyrdes forhold og komplicerede kærlighedsliv.

Før sin død ønsker Iris at fortælle sandheden om sit liv til barnebarnet Sabrina, som hun har mistet kontakten til. Det er en historie, der tager sin begyndelse ved Lauras tragiske død i et biluheld lige efter 2. verdenskrig. Få år efter omkommer også Iris’ mand, industrimagnaten Richard under mystiske omstændigheder. Var der en sammenhæng mellem de to ulykker? Som Iris’ fortælling skrider frem, samles trådene i den komplekse historie.

Den blinde morder er en labyrintisk familieroman, en kærlighedshistorie, en dramatisk beretning om en kvindes liv gennem et århundrede.

LÆS OGSÅ: Margaret Atwood fortæller historier om det at være menneske

Du kan købe Den blinde morder hos din lokale boghandel eller online, f.eks. hos Saxo.


Sandfærdig fiktion om Dansk-Vestindien

PETERS KÆRLIGHED
af Mich Vraa
512 sider

Bøger på over 500 sider: Peters kærlighed af Mich Vraa

Romanen Peters kærlighed fortæller Peter von Scholtens utrolige historie.

Den 14. juli 1827 tiltrådte Peter von Scholten embedet som generalguvernør på Sankt Croix i Dansk Vestindien.

LÆS OGSÅ: Mich Vraa vækker Peter von Scholten til live

Præcis enogtyve år senere, den 14. juli 1848, forlod han øen i ly af mørket for at sejle til Danmark for sidste gang. Elleve dage forinden havde han – omgivet af mange tusind bevæbnede oprørere og imod den danske konges og regerings ønske – endelig sagt de ord der gjorde en ende på slaveriet i Dansk Vestindien: Now you are free!

Peter von Scholten havde i tyve år delt bord og seng med sin store kærlighed, den farvede Anna Heegaard. Efter den 14. juli så han hende aldrig igen.

Peters kærlighed bygger videre på handlingen i Mich Vraas prisnominerede og anmelderroste roman Haabet fra 2016.

Du kan købe Peters kærlighed online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


Mørk og stemningsfuld krimi

CIRKLEN
af Bernard Minier
592 sider

Bøger på over 500 sider: Cirklen af Bernard Minier

Cirklen er en selvstændig fortsættelse af Iskold død af den franske bestsellerforfatter Bernard Minier. Endnu engang en perfekt konstrueret, mørk og stemningsfuld krimi.

I universitetsbyen Marsac bliver en lærer fundet brutalt myrdet i sit hjem en regnfuld nattetime. I husets pool flyder en masse dukker rundt i vandet, og på kanten sidder en ung mand, som hævder, at han intet kan huske. Er han den skyldige?

Politikommissær Martin Servaz bliver sat på sagen og modtager en kryptisk e-mail, der antyder, at den undslupne seriemorder Julian Hirtmann er tilbage – og måske er lidt for tæt på. Er det bare en tilfældighed, at Servaz selv har studeret i Marsac og hans datter nu går i skole i byen?

Efterforskningen tager en personlig og meget farlig drejning, i takt med at Servaz sammen med sine kolleger Esperandieu og Irene Ziegler graver i sagen, som gemmer på gamle ritualer, hemmeligheder og fortidssynder.

Du kan købe Cirklen i din lokale boghandel eller online såsom hos Saxo.


Fortælling fuld af lidenskab, intriger og eventyr

ÅNDERNES LABYRINT
af Carlos Ruiz Zafón
928 sider

Bøger på over 500 sider: Åndernes labyrint af Carlos Ruiz Zafón

Barcelona i slutningen af 1950’erne.

Daniel Sempere, drengen der opdagede en bog, som kom til at forandre hans liv, er i gang med at afdække mysteriet om sin mors død. Et mysterium, der har åbnet en sorg og en afgrund i hans sjæl. Da Alicia Gris dukker op, skal hun vise sig at være den person, der hjælper ham med at finde forklaringen på familiens hemmelige historie – men til en meget høj pris.

Denne roman afslutter Carlos Ruiz Zafóns store saga, De glemte bøgers kirkegård, der blev indledt med Vindens skygge i 2004.
Du kan købe Åndernes labyrint i din nærmeste boghandel eller online, eksempelvis hos Saxo.


Mesterværk om skæbnen og tilfældigheder

4 3 2 1
af Paul Auster
976 sider

Bøger på over 500 sider: 4321 af Paul Auster

Den 3. marts 1947 bliver Archibald Isaac Ferguson født på Beth Israel-hospitalet i Newark, New Jersey. Han er første og eneste barn af Rose og Stanley Ferguson, og fra det øjeblik han kommer til verden, tager familien Fergusons liv fire samtidige og uafhængige retninger.

Hver af de fire versioner af Ferguson bliver tryllebundet af den skønne og mageløse Amy Schneiderman, og hver af de fire Ferguson’er får hver deres egen helt enestående relation til hende.

Som læser følger man hver Ferguson i medgang og modgang. Forskellige liv og dog det samme.

LÆS OGSÅ: 10 kloge Paul Auster-citater

Du kan købe 4 3 2 1 online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


Dannelsesroman med twist af street art, gådefuldhed og politisk rebelskhed

BLÆKHAT
af Sissel-Jo Gazan
548 sider

Bøger på over 500 sider: Blækhat af Sissel-Jo Gazan

Rosa vokser op i Aarhus i 80erne blandt hippier, graffitikunstnere, BZere og venstreradikale. Hun bor sammen med sin mor, der går meget op i svampevidenskab og i kampen mod kapitalismen og mindre op i, hvem Rosas biologiske far er.

Som voksen forsker Rosa i street art og har specialiseret sig i den anonyme street art-kunstner Blækhat, der provokerer og fascinerer hele verden med sin humoristiske, politiske kunst. Efter et forlist kærlighedsforhold rejser Rosa i Blækhats fodspor og ender i Berlin, hvor hun pludselig kommer meget tæt på gåden om, hvem hun selv er.

Blækhat er en rørende og overraskende roman om familiehemmeligheder, om oceandybe venskaber og livskraftig kærlighed og om de politiske ekstremer, der enten skiller os ad eller binder os sammen.

LÆS OGSÅ: Sissel-Jo Gazans rørende fortælling: Blækhat

Du kan købe Blækhat i din nærmeste boghandel eller online, fx på Saxo.com.


Bogen bag tv-serien Babylon Berlin

DEN VÅDE FISK
af Volker Kutscher
569 sider

Bøger på over 500 sider: Den våde fisk af Volker Kutscher

Den våde fisk er første bind i Kutschers historiske bestseller-krimiserie, der danner baggrund for den populære tv-serie Babylon Berlin.

Kabareter, letlevende damer, nådesløse kriminelle og gryende nazisme. Kommunistiske demonstrationer og andre optøjer truer statens sikkerhed. Gereon Rath, en ung, desillusioneret kriminalassistent fra Køln, bliver overflyttet til Berlin, efter at han i selvforsvar har dræbt en psykopatisk massemorder.

LÆS OGSÅ: Husk på navnet Volker Kutscher. Forfatteren til Babylon Berlin-krimierne

I Berlin opdager han liget af en mand i en bil i floden Spree. Offeret, en russer, er helt tydeligt blevet både tortureret og myrdet, før han blev kørt i vandet. Inden Rath når at se sig om, er han dybt involveret i at optrevle en kontrarevolutionær plan om at smugle guld for en værdi af 80 millioner rigsmark fra det kommunistiske Rusland til Berlin.

En rå fortælling med hårdkogt action og et stemningsfuldt tidsbillede af Berlin i mellemkrigstiden.

Du kan købe Den våde fisk online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


Nervepirrende og velskrevet nordisk noir

NÅR ISEN BRISTER
af Camilla Grebe
520 sider

Når isen brister

Emma har en elsker. Jesper er alt, hvad hun har drømt om og lidt til. Der er bare et lille problem – han er hendes øverste chef; en upraktisk, men også lidt spændende omstændighed.

Så forsvinder Jesper lige så uventet, som han dukkede op. Og ikke længe efter findes en kvinde bestialsk myrdet i hans villa. Peter Lindgren, rutineret efterforsker hos kriminalpolitiet, får hjælp af adfærdspsykologen Hanne Lagerlind til at opklare mordet, som har tydelige ligheder med en ti år gammel uopklaret sag.

Når isen brister er en skræmmende og overraskende psykologisk krimi og første bog i serien Den mørke side.

LÆS OGSÅ: Du har vel hørt om Camilla Grebe, ikke? Krimistjernen fra Sverige, du ikke må gå glip af

Du kan købe Når isen brister i din nærmeste boghandel eller online, f.eks. på Saxo.com.