Fagbøger Jamie Oliver Mad og drikke

Jamie Oliver: Jeg har skrevet kogebogen til dig, der vil lave fantastisk mad uden lange indkøbslister og bjerge af opvask

Jamie Oliver 5 Ingredienser

Jamie Oliver er tilbage med en ny kogebog i hans 5 ingredienser-koncept. Bogen byder på 125 opskrifter på nemme og hurtige retter inspireret af Middelhavskøkkenet, som emmer af sol og varme.

Jamie Olivers mission er at vise, hvordan man med få ingredienser kan skabe middelhavsmad med stor smag og god kvalitet. 

I bogen får du et udvalg af hverdags- og gæstemad med skemaer over næringsindhold og ekstra simple fremgangsmåder. Det handler om at skabe lækre retter med så få ingredienser som muligt – i alt fra salater, pasta, supper, kødretter, burgers, fisk- og skaldyrsretter og desserter. 

Hvad er det særlige ved din nye kogebog 5 ingredienser – Middelhavsmad?

5 ingredienser – Middelhavsmad er en hyldest til et af de mest elskede og respekterede køkkener i verden. Tænk store smagsoplevelser, simple fremgangsmåder og smarte tips og tricks – alt sammen pakket ind i en ramme af kun fem ingredienser, hvilket gør opskrifterne lette og perfekte til hverdagen. Det her er bogen til dig, der gerne vil lave simpel, fantastisk mad uden at lægge alt for mange kræfter i det og uden lange indkøbslister og bjerge af opvask. Bogen består af alt det, folk elskede ved min første 5 ingredienser-bog – og mere til.”

LÆS OGSÅ: Opskrift på pasta med blomkål og ost. 7 nye måder af Jamie Oliver

Hvad håber du, at folk får ud af din bog?

“Jeg håber, at bogen kan være til hjælp for nybegynderen, samtidig med at den kan inspirere madelskere og alle dem, der ikke har så meget tid til at stå i køkkenet. Jeg krydser også fingre for, at mine læsere kommer til at elske opskrifterne lige så meget, som jeg selv gør. Og så håber jeg, at bogen vil tage folk med på en rejse til det smukke Middelhav.”

Hvorfor er middelhavsmad så populær?

“Enkelthed, kærlighed, passion og grundighed er kerneværdier i middelhavskøkkenet. Regionen består af mindst 22 lande, og selvom de er meget forskellige, har de alle havet til fælles. Jeg har forsøgt at brede mine opskrifter ud over så stort et område som muligt, og de er alle baseret på mine egne fantastiske rejser ved Middelhavet.”

Hvad er nogle af dine yndlingsretter i bogen?

“Jeg elsker pastaretter fra Tunesien, Cypern, Tyrkiet og Marokko, fordi de både er interessante og lette at lave. Mens jeg arbejdede på bogen, gik det op for mig, at jeg havde skrevet et helt kapitel om pasta, hvor næsten ingen af opskrifterne var italienske. Det var virkelig spændende at opdage en helt ny verden af oste og krydderier, som man kan bruge i sin pasta.”

LÆS OGSÅ: Få opskrift og vinparring til en autentisk fransk bistro 3-retters menu

Hvordan skaber du dine opskrifter?

“Min fremgangsmåde er måske lidt ualmindelig, og den ændrer sig for hver eneste kogebog, jeg skriver. Jeg prøver altid at skabe en balance mellem tre ting, når jeg skriver en kogebog: hvad læserne efterspørger, hvilke ingredienser der er tilgængelige i et almindeligt supermarked, og hvilke kreative ambitioner jeg selv har for retterne. Man kan sige det sådan, at der er tre egoer i rummet, der hver især kæmper for at få ret – og de bedste resultater opstår altid, når jeg finder en god balance mellem dem. Det ville for eksempel ikke give nogen mening at fylde en bog med opskrifter, der kræver dyre eller utilgængelige ingredienser.

Mine kogebøger indeholder en bred vifte af opskrifter, og alle skal kunne være med. De må ikke være alt for teknisk krævende for alle dem, der er nybegyndere i et køkken. Målet er, at folk bliver inspirerede af opskrifterne og bliver bedre kokke, for på den måde kommer de til at leve både gladere og sundere liv.”

Fotokreditering: © 2023 Chris Terry (portræt) © 2023 David Loftus (madfotos)


Jamie Oliver: 5 ingredienser – Middelhavsmad

Jamie Oliver: Jeg har skrevet kogebogen til dig, der vil lave fantastisk mad uden lange indkøbslister og bjerge af opvask

Endnu en uundværlig kogebog fra Jamie Oliver. Med 5 ingredienser: Middelhavsmad bliver det ikke nemmere at lave lækre og velsmagende retter, der emmer af Middelhavets sol og varme. Med over 120 opskrifter med kun 5 ingredienser udover de 5 basisvarer (olivenolie, ekstra jomfruolivenolie, rød vineddike, havsalt og sort peber) i hver, får du et udvalg af hverdags- og gæstemad både med og uden kød, med skemaer over næringsindhold og ekstra simple fremgangsmåder. Fra salater til seafood og søde desserter, handler det om kvalitet og stor smag i så få ingredienser som muligt, så både nybegynderen og stjernekokken kan bringe Middelhavet hjem i hverdagskøkkenet.

Du kan købe 5 ingredienser – Middelhavsmad online fx hos Bog&idé eller i den nærmeste boghandel.