Fagbøger Mad og drikke

Jamie Oliver: De bedste kogebøger fra verdens mest berømte tv-kok

Den verdensberømte kok Jamie Oliver har inspireret millioner af mennesker til at lave mad fra bunden af og spise frisk og lækker mad. Læs mere om stjernekokken og hans bedste kogebøger her.


Jamie Olivers passion for mad begyndte allerede helt fra barnsben af. Han blev født i 1975 i Clavering, Essex, hvor forældrene ejede en pub. Som otteårig fik Jamie Oliver lov til at arbejde i køkkenet (efter ihærdigt at have tigget kokkene om at lade ham assistere).

Jamie Oliver

Som 16-årig begyndte Jamie Oliver at studere på Westminster Catering College, hvor han mødte sin fremtidige kone, Jools. Efter studierne begyndte han sin karriere som kok, hvilket ledte ham til et job som sous-chef på River Cafe i England. Her blev der vendt op og ned på den unge Jamie Olivers karriere. I 1997, under en optagelse til en dokumentar om restauranten, blev hans talenter foran et kamera opdaget, og kort efter blev han tv-vært på sit eget program, Det bar’ mad.

Jamie Olivers mange initiativer

Efterfølgende har Jamie Oliver startet sine egne restauranter og været med i adskillige succesfulde madprogrammer. Han har iværksat initiativet Fifteen, der gav underprivilegerede unge muligheden for at få karriere i madindustrien via hans restaurant. Den engelske kok og studievært er desuden kendt for sine madengagementer i Storbritannien, hvor han bl.a. har gjort en stor indsats for forbedring af skolemad og madlavning derhjemme.

Sidst men ikke mindst har Jamie Oliver også skrevet en hulens masse (bestseller) kogebøger. Stjernekokken er ordblind og læste faktisk sin første bog i en alder af 38 – det har dog ikke stoppet ham for at blive en kæmpe succes som kogebogsforfatter, og han har endda konkurreret med J.K. Rowling på de engelske bestsellerlister.

Nedenfor kan du se vores favoritkogebøger fra den charmerende tv-kok, hvis opskrifter er kendetegnet ved at være simple, uprætentiøse og lækre.


De bedste Jamie Oliver-kogebøger

Grønt

Jamie Oliver grønt

Grønt er Jamie Olivers nye lækre kogebog med nemme og smagfulde retter uden kød til alle dagens måltider. Selv opfordrer Jamie Oliver til, at prøve noget nyt og slippe af med vores vanedyr.

Med bogen får du masser af inspiration til, hvordan du skifter de vante produkter ud med nye, og hvordan man via årstidens råvarer også kan få økonomien til at hænge sammen, uden at gå på kompromis med smagen.

LÆS OGSÅ: Skift kødet ud med grønt – Jamie Oliver hjælper dig på vej

Du kan købe Jamie Olivers Grønt online på fx Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


Jamie i Italien

Jamie i Italien

Jamie Oliver elsker Italien og italiensk mad. For at skrive denne bog har han gennemrejst landet for at lokke opskrifter og tips ud af nonna’erne (bedstemødrene), som er de helt centrale personer i familien, når det gælder mad.

Med inspiration fra sin rejse har Jamie skabt over 130 opskrifter til hele året. Fra enkle antipasti og nemme pastaretter, til vidunderlig simremad, fantastiske salater og guddommelige desserter. Læserne lærer også at perfektionere klassikere som gnocchi, fyldt pasta og den helt rigtige pizzabund.

Italiensk mad er populær over hele kloden, og i denne bog finder læserne selve sjælen i det italienske køkken.

LÆS OGSÅ: Jamie i Italien: Lav lækker lasagne med Jamie Oliver

Og vi danskere har virkelig noget at lære – vi bruger i gennemsnit ½ time på madlavning i hverdagen. Det er nærmest ulovligt at bruge så lidt tid på maden i Italien. Her er maden højdepunktet. Italienerne er store livsnydere, og de bruger timevis på at handle råvarer på markedet, tilberede dem hjemme i køkkenet og nyde måltidet sammen med deres nærmeste.

Du kan købe Jamie i Italien online på fx Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


5 ingredienser – hurtig og nem mad

5 ingredienser Jamie Oliver

Keep it simple! Man kan sagtens lave mad super god og velsmagende mad med blot 5 ingredienser. I Jamie Olivers nye kogebog handler det om kvalitet frem for kvantitet og om at lave sund og afbalanceret mad hurtigt og nemt.

Det er en no nonsense kogebog – der er ingen små fortællinger om den enkelte ret, der er ikke lange afsnit om ernæring. Hvert opslag indeholder blot: Billede af de 5 ingredienser + billede af den færdige ret + beskrivelse af fremgangsmåden. Et skema angiver indhold af kalorier, fedt, mættet fedt, proteiner, kulhydrater, sukker og fibre.

Så bliver det ikke nemmere!

LÆS OGSÅ: Jamie Oliver: Lækker og lynhurtig linguine

Du kan købe 5 ingredienser online på fx Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


Jamies mad på 30 minutter

Jamies mad på 30 minutter Jamie Oliver

Jamie Olivers 50 dejlige og velsmagende middage på kun 30 minutter

Hvis du elsker god mad og har en familie, der skal spises af, når du kommer hjem fra arbejde, kan du med denne bog, fremtrylle en hel middag på den tid, som du normalt ville bruge på en enkelt ret. Du vil virkelig blive overrasket, når du opdager, hvor meget du kan nå på 30 minutter.

Følger du fremgangsmåden, er der ikke nogen form for tidsspilde. Og det er stadig væk en fornøjelse at arbejde i køkkenet – selvom det skal gå stærkt!

Du kan købe Jamies mad på 30 minutter online på fx Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


SuperfoodSund mad hver dag

Superfood Jamie Oliver

Vil du spise sundere, men ved ikke rigtig, hvor du skal begynde? Jamie Olivers Super food gør det nemt og lækkert med sunde og ernæringsrigtige opskrifter.

Brug bogen som en inspirerende hverdagskogebog – eller som en kur, hvor du følger opskrifterne hver dag i en måned. Oplev hvordan du dag for dag får det bedre og føler mere overskud og livsglæde.

Jamies “Super food” giver dig
• gode tips til at balancere din kost
• 30 opskrifter på sund morgenmad
• 30 opskrifter på frokostsmåltider 
• 30 opskrifter til lækre middagsretter

Du kan købe Superfood online på fx Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


Jamie Olivers favoritter

Jamie Olivers favoritter

En Jamie Oliver-klassiker med 100 opskrifter fra hele verden – fx gyoza (små sprøde wrappers med fyld), æg masala (indisk opskrift), mousaka, semifreddo vienetta (italiensk isdessert), spinatsalat med bacon.

LÆS OGSÅ: Jamie Olivers indiske køkken

En historie omkring hver opskrift fortæller om retten og om, hvorfor Jamie har valgt den. Det er ikke hurtige retter. Opskrifterne kræver, at man giver sig tid – også til at nyde maden, både mens man laver den, og når man spiser den.

Du kan købe Jamie Olivers favoritter online på fx Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


Jamies køkken

Jamies køkken, Jamie Oliver

Stjernekok på ni måneder? Det var tilbuddet fra stjernekokken over dem alle, Jamie Oliver, til en flok unge fra London mellem 16 og 24 år, der alle var arbejdsløse og manglede indhold i tilværelsen. Samtidig skabte Oliver og hans team restauranten Fifteen, der åbnede i efteråret 2002. Hele projektet blev til en meget rost tv-dokumentarserie og ikke mindst til en fantastisk kogebog.

Jamies køkken er en fryd for alle, der interesserer sig for madlavning. Ud over de 100 nye opskrifter fra hans kokkeskole samt fra Fifteens menukort giver bogen gode råd og inspiration til det daglige arbejde i køkkenet. Jamies køkken er en overbevisende kogebog med det klare budskab, at det ikke skal være besværligt at lave mad, og at alle med få og enkle virkemidler kan skabe pragtfuld kogekunst. Og ikke overraskende får opskrifterne i Jamie Olivers univers nye, fantastiske og spændende drejninger.

Du kan købe Jamies køkken online på fx Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


Det er mere bar’ mad

Jamie Oliver giver flere bud på god og enkel basiskost som er simpel og sjov at lave.

Samtidig undgår han al “kulinarisk jargon” og enhver kompliceret, tidkrævende proces, hvis ikke slutresultatet står mål med tidsforbruget.

Jamie Olivers bøger appellerer til alle: Både dem, der vil lave lækker, moderne mad, men som vil gøre det enkelt, og dem, der vil lave fantastiske måltider, men som ikke vil bruge al deres tid i køkkenet.

Du kan købe Det er mere bar’ mad online på fx Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


Det er bar’ mad

Det er bar' mad Jamie Oliver

Den første internationale Jamie Oliver-succes.

Jamie Oliver bruger sit “væk med alle dikkedarer og gå så i gang”-princip på alle sine retter – fra salater til kødretter og fra desserter til pasta. Han har et idiotsikkert repertoire af enkle, humørfyldte og lækre opskrifter, der kombinerer god smag med friske råvarer. Jamie Olivers bøger appellerer til alle: Både dem, der vil lave lækker, moderne mad, men som vil gøre det enkelt. Og dem, der vil lave fantastiske måltider, men som ikke vil bruge al deres tid i køkkenet.

Du kan købe Det er bar’ mad online på fx Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


Prøv også opskrifter fra restauranten, hvor Jamie Oliver startede

River cafe – de bedste italienske opskrifter

River cafe - de bedste italienske opskrifter

120 opskrifter på italiensk mad, når det er allerbedst. Fra kokkene bag den legendariske River Cafe-restaurant i London,der fostrede kokke som bl.a. Jamie Oliver og Hugh Fearnley-Whittingsfall (River Cottage).

LÆS OGSÅ: River Cafe. Den bedste italienske mad fås i England – og i denne kogebog

Ruth Rogers og Rose Gray åbnede The River Cafe  i 1987. Dengang var der ingen der vidste, hvem de var, og deres restaurant var lille med plads til kun ni borde. I dag hører de til blandt gastronomiens store stjerner, revolutionerede italiensk madlavning og har uddannet en helt ny generation af kokke. 30 er deres jubilæumsbog. Her har de samlet deres mest klassiske opskrifter og tilføjet nye.

Opskrifterne er enkle, der er forholdsvis få råvarer, men stor fokus på smag.

Bogen er inddelt i: Antipasti, primi, secondi, contorni og dolci. Du finder både opskrifter med pasta, risotto, salater, suppe, kød, is og kager.

Du kan købe River Cafe online på fx Saxo.com eller hos din lokale boghandler.