Den verdensberømte kok Jamie Oliver har inspireret millioner af mennesker til at lave mad fra bunden af og spise frisk og lækker mad. Læs mere om stjernekokken og hans bedste kogebøger her.
Jamie Olivers passion for mad begyndte allerede helt fra barnsben af. Han blev født i 1975 i Clavering, Essex, hvor forældrene ejede en pub. Som otteårig fik Jamie Oliver lov til at arbejde i køkkenet (efter ihærdigt at have tigget kokkene om at lade ham assistere).
Som 16-årig begyndte Jamie Oliver at studere på Westminster Catering College, hvor han mødte sin fremtidige kone, Jools. Efter studierne begyndte han sin karriere som kok, hvilket ledte ham til et job som sous-chef på River Cafe i England. Her blev der vendt op og ned på den unge Jamie Olivers karriere.I 1997, under en optagelse til en dokumentar om restauranten, blev hans talenter foran et kamera opdaget, og kort efter blev han tv-vært på sit eget program, Det bar’ mad.
Jamie Olivers mange initiativer
Efterfølgende har Jamie Oliver startet sine egne restauranter og været med i adskillige succesfulde madprogrammer. Han har iværksat initiativet Fifteen, der gav underprivilegerede unge muligheden for at få karriere i madindustrien via hans restaurant. Den engelske kok og studievært er desuden kendt for sine madengagementer i Storbritannien, hvor han bl.a. har gjort en stor indsats for forbedring af skolemad og madlavning derhjemme.
Sidst men ikke mindst har Jamie Oliver også skrevet en hulens masse (bestseller) kogebøger. Stjernekokken er ordblind og læste faktisk sin første bog i en alder af 38 – det har dog ikke stoppet ham for at blive en kæmpe succes som kogebogsforfatter, og han har endda konkurreret med J.K. Rowling på de engelske bestsellerlister.
Nedenfor kan du se vores favoritkogebøger fra den charmerende tv-kok, hvis opskrifter er kendetegnet ved at være simple, uprætentiøse og lækre.
De bedste Jamie Oliver-kogebøger
Hel enkelt
Med kogebogen Helt Enkelt får du inspiration til at komme i gang med at lave mad på en måde, der ikke kræver meget tid i køkkenet. For uanset, hvor travlt du har i hverdagen, vil Jamies opskrifter give dig lyst til at lave hjemmelavet mad – også på dage, hvor du har travlt og ikke har tid til at købe ind.
Du får opskrifter på simple retter med pasta, fisk og bælgfrugter, og retter, hvor alle ingredienserne tilberedes i samme fad. Lær fx at lave en hurtig gnocchi carbonara, enchiladas eller en god suppe på bare 20 minutter. Du får også forslag til lækre weekendmiddage, og ideer til hvordan du bruger rester på nye måder.
I Alt i en finder du over 100 nemme hverdagsretter, der tilberedes i 1 pande, bradepande eller gryde. Det er alt fra pastaretter, grøntsagsretter, kyllingeretter, æggeretter, burgere & toast, fiskeretter, kødretter, mad til flere dage, til lækre kager og desserter.
Jamie Olivers opskrifter er kendetegnet ved, at han ikke gør tingene sværere end nødvendigt. Alle kan være med, og alle kan finde masser af inspiration i bogen.
Mængden af ingredienser er minimeret, og kan alle fås i almindelige supermarkeder. Der er mange vegetariske retter, og en del af kødretterne er forsynet med et vegetar-alternativ.
Jamie Oliver ved om nogen, hvor dejligt der er at lave mad til mange. Kærligheden til det har han nu samlet i en kogebog.
Oven på corona-krisen er Jamie Oliver nu ude med Sammen, der er fyldt med nemme opskrifter man kan lave til mange mennesker. Udover det indeholder kogebogen tips og gode råd til planlægningen af arrangementer, hvor man kan samle sine tætteste og nyde hinandens selskab.
“Måske er maden også bare en god undskyldning for at samle de mennesker, vi holder af.” – Jamie Olive
I bogen har Jamie Oliver udvalgt 18 hyppigt brugte råvarer, hvor han til hver enkelt råvare kommer med 7 forslag til nye måder at bruge dem på. Retterne er nemme, har masser af smag, og alle ingredienser kan købes i de gængse velassorterede supermarkeder.
Grønt er Jamie Olivers nye lækre kogebog med nemme og smagfulde retter uden kød til alle dagens måltider. Selv opfordrer Jamie Oliver til, at prøve noget nyt og slippe af med vores vanedyr.
Med bogen får du masser af inspiration til, hvordan du skifter de vante produkter ud med nye, og hvordan man via årstidens råvarer også kan få økonomien til at hænge sammen, uden at gå på kompromis med smagen.
Jamie Oliver elsker Italien og italiensk mad. For at skrive denne bog har han gennemrejst landet for at lokke opskrifter og tips ud af nonna’erne (bedstemødrene), som er de helt centrale personer i familien, når det gælder mad.
Med inspiration fra sin rejse har Jamie skabt over 130 opskrifter til hele året. Fra enkle antipasti og nemme pastaretter, til vidunderlig simremad, fantastiske salater og guddommelige desserter. Læserne lærer også at perfektionere klassikere som gnocchi, fyldt pasta og den helt rigtige pizzabund.
Italiensk mad er populær over hele kloden, og i denne bog finder læserne selve sjælen i det italienske køkken.
Og vi danskere har virkelig noget at lære – vi bruger i gennemsnit ½ time på madlavning i hverdagen. Det er nærmest ulovligt at bruge så lidt tid på maden i Italien. Her er maden højdepunktet. Italienerne er store livsnydere, og de bruger timevis på at handle råvarer på markedet, tilberede dem hjemme i køkkenet og nyde måltidet sammen med deres nærmeste.
Du kan finde Jamie i Italien på dit nærmeste bibliotek.
5 ingredienser – hurtig og nem mad
Keep it simple! Man kan sagtens lave mad super god og velsmagende mad med blot 5 ingredienser. I Jamie Olivers nye kogebog handler det om kvalitet frem for kvantitet og om at lave sund og afbalanceret mad hurtigt og nemt.
Det er en no nonsense kogebog – der er ingen små fortællinger om den enkelte ret, der er ikke lange afsnit om ernæring. Hvert opslag indeholder blot: Billede af de 5 ingredienser + billede af den færdige ret + beskrivelse af fremgangsmåden. Et skema angiver indhold af kalorier, fedt, mættet fedt, proteiner, kulhydrater, sukker og fibre.
Den verdensberømte kok Jamie Oliver har inspireret millioner af mennesker til at lave mad fra bunden af og spise frisk og lækker mad. Læs mere om stjernekokken og hans bedste kogebøger her.
Jamie Olivers passion for mad begyndte allerede helt fra barnsben af. Han blev født i 1975 i Clavering, Essex, hvor forældrene ejede en pub. Som otteårig fik Jamie Oliver lov til at arbejde i køkkenet (efter ihærdigt at have tigget kokkene om at lade ham assistere).
Som 16-årig begyndte Jamie Oliver at studere på Westminster Catering College, hvor han mødte sin fremtidige kone, Jools. Efter studierne begyndte han sin karriere som kok, hvilket ledte ham til et job som sous-chef på River Cafe i England. Her blev der vendt op og ned på den unge Jamie Olivers karriere. I 1997, under en optagelse til en dokumentar om restauranten, blev hans talenter foran et kamera opdaget, og kort efter blev han tv-vært på sit eget program, Det bar’ mad.
Jamie Olivers mange initiativer
Efterfølgende har Jamie Oliver startet sine egne restauranter og været med i adskillige succesfulde madprogrammer. Han har iværksat initiativet Fifteen, der gav underprivilegerede unge muligheden for at få karriere i madindustrien via hans restaurant. Den engelske kok og studievært er desuden kendt for sine madengagementer i Storbritannien, hvor han bl.a. har gjort en stor indsats for forbedring af skolemad og madlavning derhjemme.
Sidst men ikke mindst har Jamie Oliver også skrevet en hulens masse (bestseller) kogebøger. Stjernekokken er ordblind og læste faktisk sin første bog i en alder af 38 – det har dog ikke stoppet ham for at blive en kæmpe succes som kogebogsforfatter, og han har endda konkurreret med J.K. Rowling på de engelske bestsellerlister.
Nedenfor kan du se vores favoritkogebøger fra den charmerende tv-kok, hvis opskrifter er kendetegnet ved at være simple, uprætentiøse og lækre.
De bedste Jamie Oliver-kogebøger
Hel enkelt
Med kogebogen Helt Enkelt får du inspiration til at komme i gang med at lave mad på en måde, der ikke kræver meget tid i køkkenet. For uanset, hvor travlt du har i hverdagen, vil Jamies opskrifter give dig lyst til at lave hjemmelavet mad – også på dage, hvor du har travlt og ikke har tid til at købe ind.
Du får opskrifter på simple retter med pasta, fisk og bælgfrugter, og retter, hvor alle ingredienserne tilberedes i samme fad. Lær fx at lave en hurtig gnocchi carbonara, enchiladas eller en god suppe på bare 20 minutter. Du får også forslag til lækre weekendmiddage, og ideer til hvordan du bruger rester på nye måder.
Du kan købe Helt enkelt online hos fx Saxo eller i din nærmeste boghandel.
Alt i en
I Alt i en finder du over 100 nemme hverdagsretter, der tilberedes i 1 pande, bradepande eller gryde. Det er alt fra pastaretter, grøntsagsretter, kyllingeretter, æggeretter, burgere & toast, fiskeretter, kødretter, mad til flere dage, til lækre kager og desserter.
Jamie Olivers opskrifter er kendetegnet ved, at han ikke gør tingene sværere end nødvendigt. Alle kan være med, og alle kan finde masser af inspiration i bogen.
Mængden af ingredienser er minimeret, og kan alle fås i almindelige supermarkeder. Der er mange vegetariske retter, og en del af kødretterne er forsynet med et vegetar-alternativ.
Du kan købe Alt i en online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Sammen
Jamie Oliver ved om nogen, hvor dejligt der er at lave mad til mange. Kærligheden til det har han nu samlet i en kogebog.
Oven på corona-krisen er Jamie Oliver nu ude med Sammen, der er fyldt med nemme opskrifter man kan lave til mange mennesker. Udover det indeholder kogebogen tips og gode råd til planlægningen af arrangementer, hvor man kan samle sine tætteste og nyde hinandens selskab.
“Måske er maden også bare en god undskyldning for at samle de mennesker, vi holder af.” – Jamie Olive
Du kan købe Sammen online, eller i din nærmeste boghandel.
7 nye måder
Oplever du ofte, at du tit tyer til at købe de samme madvarer og lave de samme retter? Så er 7 nye måder oplagt til dig!
LÆS OGSÅ: Jamie Oliver: De bedste kogebøger fra verdens mest berømte tv-kok
I bogen har Jamie Oliver udvalgt 18 hyppigt brugte råvarer, hvor han til hver enkelt råvare kommer med 7 forslag til nye måder at bruge dem på. Retterne er nemme, har masser af smag, og alle ingredienser kan købes i de gængse velassorterede supermarkeder.
Du kan købe 7 nye måder online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Grønt
Grønt er Jamie Olivers nye lækre kogebog med nemme og smagfulde retter uden kød til alle dagens måltider. Selv opfordrer Jamie Oliver til, at prøve noget nyt og slippe af med vores vanedyr.
Med bogen får du masser af inspiration til, hvordan du skifter de vante produkter ud med nye, og hvordan man via årstidens råvarer også kan få økonomien til at hænge sammen, uden at gå på kompromis med smagen.
LÆS OGSÅ: Skift kødet ud med grønt – Jamie Oliver hjælper dig på vej
Du kan købe Jamie Olivers Grønt online på fx Saxo.com eller hos din lokale boghandler.
Jamie i Italien
Jamie Oliver elsker Italien og italiensk mad. For at skrive denne bog har han gennemrejst landet for at lokke opskrifter og tips ud af nonna’erne (bedstemødrene), som er de helt centrale personer i familien, når det gælder mad.
Med inspiration fra sin rejse har Jamie skabt over 130 opskrifter til hele året. Fra enkle antipasti og nemme pastaretter, til vidunderlig simremad, fantastiske salater og guddommelige desserter. Læserne lærer også at perfektionere klassikere som gnocchi, fyldt pasta og den helt rigtige pizzabund.
Italiensk mad er populær over hele kloden, og i denne bog finder læserne selve sjælen i det italienske køkken.
LÆS OGSÅ: Jamie i Italien: Lav lækker lasagne med Jamie Oliver
Og vi danskere har virkelig noget at lære – vi bruger i gennemsnit ½ time på madlavning i hverdagen. Det er nærmest ulovligt at bruge så lidt tid på maden i Italien. Her er maden højdepunktet. Italienerne er store livsnydere, og de bruger timevis på at handle råvarer på markedet, tilberede dem hjemme i køkkenet og nyde måltidet sammen med deres nærmeste.
Du kan finde Jamie i Italien på dit nærmeste bibliotek.
5 ingredienser – hurtig og nem mad
Keep it simple! Man kan sagtens lave mad super god og velsmagende mad med blot 5 ingredienser. I Jamie Olivers nye kogebog handler det om kvalitet frem for kvantitet og om at lave sund og afbalanceret mad hurtigt og nemt.
Det er en no nonsense kogebog – der er ingen små fortællinger om den enkelte ret, der er ikke lange afsnit om ernæring. Hvert opslag indeholder blot: Billede af de 5 ingredienser + billede af den færdige ret + beskrivelse af fremgangsmåden. Et skema angiver indhold af kalorier, fedt, mættet fedt, proteiner, kulhydrater, sukker og fibre.
Så bliver det ikke nemmere!
LÆS OGSÅ: Jamie Oliver: Lækker og lynhurtig linguine
Du kan købe 5 ingredienser online på fx Saxo.com eller hos din lokale boghandler.
Andre læste også: