Stjernekokken Jamie Oliver elsker Italien, og derfor har han støvsuget landet for alle gode tips og opskrifter. Det er blevet til en ny kogebog kaldet Jamie i Italien. Her får du opskriften på en ægte italiener-klassiker.
Sådan laver du den lækreste lasagne
En soleklar vinder, hvor den lækre sødme i fennikel og porrer virkelig bliver trukket frem og kommer til sin ret. Et stilfuldt og selvsikkert samlingspunkt.
8-10 PERSONER – 2 TIMER 20 MIN., PLUS AFKØLING
Det skal du bruge
4 store porrer
3 fennikler
6 fed hvidløg
50 g usaltet smør
½ bundt frisk timian (15 g)
1¼ dl soave-hvidvin
75 g hvedemel
1½ l sødmælk
1 hel muskatnød, til at rive af
50 g pecorino eller parmesan
100 g taleggio
½ x royal pastadej (se s. 370) eller 400 g tørrede lasagneplader
125 g mozzarella (en kugle)
100 g gorgonzola
olivenolie
Sådan gør du
Rens porrer og fennikler og skær dem i skiver, pil og hak hvidløget fint.
Smelt smørret i en stor gryde ved jævn varme, pluk de fleste af timianbladene ned i, vend grøntsagerne og hvidløget i.
Krydr med havsalt og friskkværnet peber, svits i 15 min., rør undervejs.
Hæld vinen ved, læg låg over og kog i 30 min. eller til grøntsagerne er møre og søde, rør undervejs og tilsæt et skvæt vand om nødvendigt.
Rør melet i og svits videre et par minutter, tilsæt derefter mælken et lille skvæt ad gangen under konstant omrøring.
Lad saucen simre, til den tykner, rør undervejs.
Riv halvdelen af muskatnødden ned i det.
Tag gryden af varmen, riv halvdelen af pecorinoen fint ned i saucen, bræk halvdelen af taleggioen i små stykker og rør dem i.
Smag igen omhyggeligt til med havsalt og friskkværnet peber og lad saucen køle af.
Varm ovnen op til 180°. Laver du selv din pastadej (se s. 370), så rul den ud i 2 mm tykkelse og skær den i plader.
Saml lasagnen ved at lægge skiftevis sauce og pastaplader i et stort ovnfast fad sammen med små klumper mozzarella, gorgonzola og resten af taleggioen.
Riv resten af pecorinoen fint ud over og læg evt. resterende småklumper af de andre oste på, bag lasagnen i 40 min. eller til den er gyldenbrun og boblende.
Pluk resten af timianen ud over 5 min. før lasagnen er færdig, stænk med lidt olie og bag videre.
Lad den stå og trække i 15 min., og så er den klar.
Jamie Olivers nye kogebog er fyldt med italienske opskrifter, som ville få enhver bedstemor til at smile tilfreds.
Jamie er vild med italien, og derfor har han rejst landet rundt, for at samle de bedste opskrifter,tips og tricks.
Med inspiration fra sin rejse har Jamie skabt over 130 opskrifter til hele året. Fra enkle antipasti og nemme pastaretter, til vidunderlig simremad, fantastiske salater og guddommelige desserter.
Du kan finde Jamie i Italien på dit nærmeste bibliotek.
Stjernekokken Jamie Oliver elsker Italien, og derfor har han støvsuget landet for alle gode tips og opskrifter. Det er blevet til en ny kogebog kaldet Jamie i Italien. Her får du opskriften på en ægte italiener-klassiker.
Sådan laver du den lækreste lasagne
En soleklar vinder, hvor den lækre sødme i fennikel og porrer virkelig bliver trukket frem og kommer til sin ret. Et stilfuldt og selvsikkert samlingspunkt.
8-10 PERSONER – 2 TIMER 20 MIN., PLUS AFKØLING
Det skal du bruge
4 store porrer
3 fennikler
6 fed hvidløg
50 g usaltet smør
½ bundt frisk timian (15 g)
1¼ dl soave-hvidvin
75 g hvedemel
1½ l sødmælk
1 hel muskatnød, til at rive af
50 g pecorino eller parmesan
100 g taleggio
½ x royal pastadej (se s. 370) eller 400 g tørrede lasagneplader
125 g mozzarella (en kugle)
100 g gorgonzola
olivenolie
Sådan gør du
Rens porrer og fennikler og skær dem i skiver, pil og hak hvidløget fint.
Smelt smørret i en stor gryde ved jævn varme, pluk de fleste af timianbladene ned i, vend grøntsagerne og hvidløget i.
Krydr med havsalt og friskkværnet peber, svits i 15 min., rør undervejs.
Hæld vinen ved, læg låg over og kog i 30 min. eller til grøntsagerne er møre og søde, rør undervejs og tilsæt et skvæt vand om nødvendigt.
Rør melet i og svits videre et par minutter, tilsæt derefter mælken et lille skvæt ad gangen under konstant omrøring.
Lad saucen simre, til den tykner, rør undervejs.
Riv halvdelen af muskatnødden ned i det.
Tag gryden af varmen, riv halvdelen af pecorinoen fint ned i saucen, bræk halvdelen af taleggioen i små stykker og rør dem i.
Smag igen omhyggeligt til med havsalt og friskkværnet peber og lad saucen køle af.
Varm ovnen op til 180°. Laver du selv din pastadej (se s. 370), så rul den ud i 2 mm tykkelse og skær den i plader.
Saml lasagnen ved at lægge skiftevis sauce og pastaplader i et stort ovnfast fad sammen med små klumper mozzarella, gorgonzola og resten af taleggioen.
Riv resten af pecorinoen fint ud over og læg evt. resterende småklumper af de andre oste på, bag lasagnen i 40 min. eller til den er gyldenbrun og boblende.
Pluk resten af timianen ud over 5 min. før lasagnen er færdig, stænk med lidt olie og bag videre.
Lad den stå og trække i 15 min., og så er den klar.
Jamie Olivers nye kogebog er fyldt med italienske opskrifter, som ville få enhver bedstemor til at smile tilfreds.
Køb kogebogen i din nærmeste boghandler eller online her fra den 14. september.
Jamie er vild med italien, og derfor har han rejst landet rundt, for at samle de bedste opskrifter,tips og tricks.
Med inspiration fra sin rejse har Jamie skabt over 130 opskrifter til hele året. Fra enkle antipasti og nemme pastaretter, til vidunderlig simremad, fantastiske salater og guddommelige desserter.
Du kan finde Jamie i Italien på dit nærmeste bibliotek.
Andre læste også: