Bestsellere Billedbøger Bøger der er filmatiseret Børnebøger Børnebøger 6-9 år Camilla Brinck

Musse & Helium er den hurtigst voksende børne- og familiebogserie i Norden. Seriens forfatter Camilla Brinck: De blev skabt ved et rent tilfælde 

Musse & Helium er den hurtigst voksende børne- og familiebogserie i Norden. Seriens forfatter Camilla Brinck: De blev skabt ved et rent tilfælde 

Den svenske børnebogsserie Musse & Helium har solgt 3,5 millioner bøger og er på vej til det store lærred. Det er Nordisk Film og det norske animationsselskab Qvisten Animation, som har sikret sig rettighederne til at filmatisere historierne, som nu udkommer på dansk. 

Mød Musse & Helium

Musse & Helium er to fantastiske søskendemus, og deres magiske verden byder på underholdning for hele familien. Her tager du del i en unik og myldrende fantasiverden fyldt med humor, spænding og fantastiske miljøer.

Skabt ved et tilfælde

Camilla Brinck kommer egentlig fra musikbranchen, hvor hun i mange år har arbejdet som sanger, sangskriver, producent og dj. Musse & Helium kom til verden ved et tilfælde i et musikstudie i Stockholm. Camila Brinck skulle indspille en duet hun havde skrevet og for at produceren skulle få en fornemmelse af hvordan det ville komme til at lyde indspillede hun også selv herrestemmen, men resultatet blev et helt andet:  

Ved en fejl dukkede Musses stemme op

”Jeg skruede på stemmeforvrængeren for at ramme den helt rigtige herrestemme, men ved en fejl skruede jeg for langt og pludselig var det Musses sprøde stemme, som talte i højtalerne. Jeg kunne med det samme se ham for mig”, griner Camilla og fortsætter: ”Jeg skruede en gang mere og så kom Helium frem”. Camilla faldt pladask for de to små mus og hun vidste fra det øjeblik, at de to karakterer ville hun meget gerne arbejde med.   

Musse & Helium er den hurtigst voksende børne- og familiebogserie i Norden. Seriens forfatter Camilla Brinck: De blev skabt ved et rent tilfælde 

Hjælpsomme mus

Camilla sendte lydprøverne med Musse & Helium til sine venner, som blev så glade for dem, at de meget gerne ville have flere historier med de to små mus. En af vennerne har en datter som har svært ved at falde i søvn om aftenen. Hun spurgte Camilla om Musse & Helium måske kunne hjælpe. Camila lavede et afsnit hvor Musse & Helium netop taler om at falde i søvn om aftenen og det hjalp. Pludselig gik datteren helt frivilligt i seng og faldt i søvn uden problemer.

Ingen løftede pegefingre

”Børn lytter meget til Musse & Helium fordi de taler sammen på en naturlig måde som er i omgangshøjde med barnet. Der er ingen løftede pegefingre. Det er en vigtig del af projektet, at man skal kunne lære noget om livet ved at være i selskab med Musse & Helium. Det kan være fænomener som mod, nysgerrighed, selverkendelse og sundhed de taler om og kommer i kontakt med og lærer om når de drager på eventyr”, fortæller Camilla.     

”Musse & Heliums fornemste opgave er at være der for alle de børn i verden som behøver en ven. Ingen børn skal være ensomme og Musse & Helium gør sig hver eneste dag umage med at være så gode forbilleder de overhovedet kan. Nogle dage går det rigtigt godt. Andre dage går det knap så godt. Præcist som for os mennesker. Men det handler ikke om at være perfekt, men om at gøre sit bedste. Musse & Helium har alltid de bedste intentioner. De vil så gerne gøre det gode og det rigtige, men indimellem går det selvfølgelig galt og det gør det for, at vi andre skal kunne tænke over det og lære af de to små gnavere”, siger Camilla.

Længslen efter teamwork

Camilla Brinck har altid haft let ved at få nye ideer, udvikle dem og være kreativ, men det der med at afslutte projekter kalder hun i et interview med det svenske magasin Starta & drive förtag selv for hendes slagside:

”Jeg elskede at arbejde med Musse & Helium, men jeg savnede en at sparre med og jeg savnede fornemmelsen af at arbejde sammen med andre i et team”, fortæller Camilla.

Kæreste og sparringspartner

Det fik hun da hun mødte sin kæreste Maxim Kalmér. Han kunne med det samme se et kæmpe potentiale i det univers Camilla havde skabt med Musse & Helium. Maxim hjalp hende til at fokusere.

”Maxim sendte mig ind på arbejdsværelset med besked om ikke at komme ud igen før jeg havde noget der kunne præsenteres for et forlag. 20 minutter senere kom jeg stormende ud med en super ide til en helt ny og virkelig revolutionerende BH” griner Camilla og fortsætter.

”Maxim kiggede bare på mig sagde ”Nej – ikke noget med BH’er nu. Du skal lave Musse & Helium” og det var lige præcis hvad jeg havde brug for. En der både støttede mig som udfordrede mig og samtidig holdt mig fast”, smiler Camilla.

LÆS OGSÅ: Fra side til samtale med Musse & Helium – Download samtaleark til første bog i ny fantasyserie her

Fra idé til et helt univers

Det første hun fik skrevet var manuskriptet til en lydbog om Musse & Helium og senere er det blevet til lydbøger i flertal, bøger, billedbøger, podcast, en youtube-kanal, puslespil, brætspil, undervisningsmaterialer og så er der en spillefilm på vej. Bøgerne om Musse & Helium har solgt mere end 3.5 millioner bind og er den hurtigst voksende børne- og familie-bogserie i Norden.


Musse og Helium, Camilla Brinck

Dette er første bind i den spændende fantasy-serie om de små mus Musse og Helium. Musene er på mystisk vis havnet hos en dame, der hedder Camilla. En dag opdager de små mus et hul i væggen og suges ind i det. Der begynder et magisk og spændende eventyr. De lander i Dyreriget, en mystisk og magisk verden, hvor Musse og Helium er prins og prinsesse. Her får de en farlig, men rigtig vigtig opgave; de skal finde den forsvundne guldost og redde hele Dyreriget fra de hæslige jægerduer og andre onde og uhyggelige væsner. 

Musse & Helium er to fantastiske søskendemus, og i deres magiske verden byder de på underholdning og magi for hele familien. Her tager du del i en unik og myldrende fantasiverden fyldt med grin og spænding.

God fra ca. 6 år.

Du kan købe Musse og Helium (1) – Mysteriet om hullet i væggen online eller i din nærmeste boghandel.
Musse og Helium, Camilla Brinck

Andet bind i den spændende og magiske fantasy-serie. De to små mus Musse og Helium er de eneste, der kan redde Dyreriget fra jægerduerne. Men det hele afhænger af, om de kan finde guldosten. I den spændende jagt møder musene både søde og onde dyr, og i en fremmed verden er det ikke let at finde ud af, hvem man kan stole på. Det viser sig, at deres venner Ta-Ta og tante Gribelina ikke har fortalt Musse og Helium hele sandheden om Dyreriget. Der er nemlig mange hemmeligheder og overraskelser, og der sker uforklarlige ting undervejs – usynlige broer dukker pludseligt op, dyr går op i røg og træstubbe kan åbenbart tale!

Det er ikke noget stille og fredeligt eventyr, vores små venner har begivet sig ud på, det er helt sikkert, men det vigtigste er, at de er på vej.   

Fra omkring 6 år.

Du kan købe Musse og Helium (2) – Jagten på guldosten online eller i din nærmeste boghandel.
Musse og Helium, Camilla Brinck

Dette er tredje bind i den spændende fantasy-serie. De to små mus Musse og Helium tager videre på deres eventyr for at redde Dyreriget fra de onde jægerduer. Nu fører deres mission dem ind i endnu en magisk og spændende verden – vinterlandet Lindrizia. Her bor både den smukke prinsesse Frah og det skræmmende snemonster Galaha. Hvis han får fat i de to mus, er eventyret forbi!

Musse og Helium oplever en masse fantastiske ting på deres rejse, men ikke alt går helt som planlagt. Mon de finder sporene, der vil lede dem til guldosten og deres forældre? En ting er sikkert: Musse og Helium er meget modige, og de vil gøre alt, hvad de kan, for at klare missionen.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Musse og Helium (3) – Eventyret i Lindrizia online eller i din nærmeste boghandel.
Musse og Helium, Camilla Brinck

Fald til ro med søde Musse og Helium med denne dejlige godnathistorie, hvor de to mus gør sig klar til at sove. Bogen indeholder en sød og rolig godnathistorie, der kan bruges som hjælp til at komme ned i tempo og falde til ro inden sengetid.

I bogen er der også anvisninger til beroligende aftenrutiner, og der er gode råd til, hvordan oplæseren undervejs eksempelvis kan holde små pauser og sænke stemmen for at følge stemningen i historien. Bogen henvender sig primært til børn mellem 3 og 6 år, men den kan også læses af lidt ældre børn. 

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Musse og Helium – Nu skal du sove online eller i din nærmeste boghandel.
Musse og Helium, Camilla Brinck

En flot og magisk billedbogshistorie med de to søde mus, Musse og Helium, der gør sig klar til at sove. Inden de skal sove, skal de dog først høre eventyret om vinden, der spreder kærlighed.

Sidst i bogen er der anvisninger til beroligende aftenrutiner og gode råd til vejrtrækning samt forslag til en afslapningsleg, der kan være med til at sikre en god nats søvn.

Bogen henvender sig primært til børn mellem 3 og 6 år, men den kan også læses af lidt ældre børn.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Musse og Helium – Kærlighedens vind online eller i din nærmeste boghandel.
Om Dennis Andersen Dennis Andersen (f.1973) cand. mag. og pressekoordinator på Lindhardt og Ringhof. Har tidligere været filmanmelder, pressekoordinator på TV 2 og PR Chef på Nordisk Film.