Børnebøger Billedbøger Bøger til baby Carlsen

Paddington Brown på eventyr – i bøgernes verden og på det store lærred

paddington, paddington bjørn, paddington brown, film bog, bøger om film, børnebog, børnebøger

Den helt særlig bjørn Paddington fra det mørkeste Peru har spredt glæde blandt store og små i intet mindre end over 60 år. Historien om Paddington Brown begynder nemlig helt tilbage i 1958, hvor den første bog fandt vej til boghandlerne. Sidenhen har fortællingerne om den elskværdige bjørn solgt mere end 35 millioner eksemplarer verden over og er blevet oversat til mere end 40 forskellige sprog.

Husker du historien om Paddington Brown?

Paddington voksede op i Peru hos sin tante Lucy. Før tanten flyttede på plejehjem, lærte hun Paddington at tale engelsk og sendte ham afsted på en båd til England. Han bliver fundet af hr. og fr. Brown på Paddington station i London, og de tager ham med hjem, hvor han flytter ind hos dem og deres to børn, Jonathan og Judy.

Den gavmilde og marmeladeglade bjørn bliver opkaldt efter den station, han bliver fundet på, og derudover får han to fødselsdage om året, da familien ikke ved, hvor gammel han er. De fejrer derfor hans fødselsdag både den 25. juli og den 25. december.

paddington

KOMMER SNART: Den oprindelige billedbog om den højtelskede bjørn Paddington.

Alder: 3+

Paddington i haven

KOMMER SNART: Paddington i haven

Alder: 3+


Paddington på det store lærred

I januar 2015 fik den første film om den engelske bjørn premiere. Den blev et stort hit blandt både anmeldere og børnefamilier.

I 2017 havde Paddington 2 filmen dansk premiere. I filmen har Paddington købt en fødselsdagsgave til sin tante Lucy, men da gaven bliver stjålet, må alle kræfter sættes ind for at opklare den mystiske hændelse …

Begge film om Paddington kan i dag ses på fx Netflix.

paddington, paddington bjørn, paddington brown, film bog, bøger om film, børnebog, børnebøger

Paddington 2 filmbogen følger filmens historie og indeholder en masse flotte billeder, der illustrerer fortællingen om den gavmilde bjørn, som har det med at komme i problemer, fordi han altid meget ihærdigt prøver at gøre det rigtige.

Du kan låne Paddington 2 på biblioteket.

Alder: 3+Forfatteren bag bøgerne om den populære bjørn, Michael Bond, nåede at skrive omkring 150 bøger i sin levetid, hvilket både inkluderer en autobiografi og en serie af voksenbøger om den franske detektiv og madguideinspektør, Monsieur Pamplemousse.

michael bond, børnebog, børnebøger, fortællingen om musene på slottet

Og ikke mindst den charmerende fortælling om musene hr. og fru Stilton og deres 13 museunger, som bor i et fint, gammelt dukkehus på den rige greves slot. Da dukkehuset en dag køres væk på ladet af en lastbil, er det uvist om musefamilien får deres elskede hjem at se igen.

Find Fortællingen om musene på slottet her.

Alder: 3+