Børnebøger Billedbøger Bøger til baby Carlsen

Paddington Brown på eventyr – i bøgernes verden og på det store lærred

paddington, paddington bjørn, paddington brown, film bog, bøger om film, børnebog, børnebøger

Den helt særlig bjørn Paddington fra det mørkeste Peru har spredt glæde blandt store og små i intet mindre end over 60 år. Historien om Paddington Brown begynder nemlig helt tilbage i 1958, hvor den første bog fandt vej til boghandlerne. Sidenhen har fortællingerne om den elskværdige bjørn solgt mere end 35 millioner eksemplarer verden over og er blevet oversat til mere end 40 forskellige sprog.

Husker du historien om Paddington Brown?

Paddington voksede op i Peru hos sin tante Lucy. Før tanten flyttede på plejehjem, lærte hun Paddington at tale engelsk og sendte ham afsted på en båd til England. Han bliver fundet af hr. og fr. Brown på Paddington station i London, og de tager ham med hjem, hvor han flytter ind hos dem og deres to børn, Jonathan og Judy.

Den gavmilde og marmeladeglade bjørn bliver opkaldt efter den station, han bliver fundet på, og derudover får han to fødselsdage om året, da familien ikke ved, hvor gammel han er. De fejrer derfor hans fødselsdag både den 25. juli og den 25. december.

Paddington på eventyr – Den store ballonjagt

Paddington Brown på eventyr – i bøgernes verden og på det store lærred

En skøn billedbog om bjørnen Paddington baseret på et afsnit af den populære tv-serie

Jonathan har fået en ny, flot heliumballon, som har form som en dinosaur. Men da Paddington skal holde den, kommer han desværre til at give slip på den, og ballonen flyver væk.

Nu må Paddington på jagt efter den. På sin vej kommer han forbi nogle af de største seværdigheder i London. Men vil det lykkes Paddington at finde ballonen?

Fra ca. 3 år

Du kan købe Paddington på eventyr – Den store ballonjagt online eller i din nærmeste boghandel.

Paddington på eventyr – Den forkerte liste

Paddington Brown på eventyr – i bøgernes verden og på det store lærred

En skøn billedbog om bjørnen Paddington baseret på et afsnit af den populære tv-serie

Paddington opdager, at alle medlemmer af Brown-familien har en liste med pligter, som de er ansvarlige for rundt om i huset. Sådan en liste vil han også have, for han vil jo så gerne hjælpe.

Men da han ved en fejl får fat i en forkert liste, bryder kaos løs!

Fra ca. 3 år

Du kan købe Paddington på eventyr – Den forkerte liste online eller i din nærmeste boghandel.

Paddington på eventyr – Helt rundt på isen

Paddington Brown på eventyr – i bøgernes verden og på det store lærred

Helt rundt på isen bliver Paddington meget begejstret, da han opdager en skøjtebane i parken. Den må han prøve!

Men kan han nå at lære at skøjte inden den store fest på isen? Helt rundt på isen er historien om glæden ved at lære noget nyt eller at genlære noget, man troede, man havde glemt.

Fra ca. 3 år

Du kan købe Paddington på eventyr – Helt rundt på isen online eller i din nærmeste boghandel.


paddington

Den oprindelige billedbog om den højtelskede bjørn Paddington.

Alder: 3+

Paddington i haven

Paddington i haven

Alder: 3+

Paddington på det store lærred

I januar 2015 fik den første film om den engelske bjørn premiere. Den blev et stort hit blandt både anmeldere og børnefamilier.

I 2017 havde Paddington 2 filmen dansk premiere. I filmen har Paddington købt en fødselsdagsgave til sin tante Lucy, men da gaven bliver stjålet, må alle kræfter sættes ind for at opklare den mystiske hændelse …

Begge film om Paddington kan i dag ses på fx Netflix.

paddington, paddington bjørn, paddington brown, film bog, bøger om film, børnebog, børnebøger

Paddington 2 filmbogen følger filmens historie og indeholder en masse flotte billeder, der illustrerer fortællingen om den gavmilde bjørn, som har det med at komme i problemer, fordi han altid meget ihærdigt prøver at gøre det rigtige.

Du kan låne Paddington 2 på biblioteket.

Alder: 3+Forfatteren bag bøgerne om den populære bjørn, Michael Bond, nåede at skrive omkring 150 bøger i sin levetid, hvilket både inkluderer en autobiografi og en serie af voksenbøger om den franske detektiv og madguideinspektør, Monsieur Pamplemousse.

michael bond, børnebog, børnebøger, fortællingen om musene på slottet

Og ikke mindst den charmerende fortælling om musene hr. og fru Stilton og deres 13 museunger, som bor i et fint, gammelt dukkehus på den rige greves slot. Da dukkehuset en dag køres væk på ladet af en lastbil, er det uvist om musefamilien får deres elskede hjem at se igen.

Find Fortællingen om musene på slottet her.

Alder: 3+