Fiktion Indefra

Read-a-thon – marathon for læseheste

Read-a-thon – marathon for læseheste

Et read-a-thon er læsehestens marathon. I stedet for at løbe skal du blot læse, og udfordringen ligger ikke i antal kilometer men derimod antal timer, du kan tilbringe med dine bøger. Vi stiller skarpt på fænomenet og inviterer dig til marathonlæsning af første bog i romance-serien Calendar Girl.

Det handler om at læse sammen

Undersøgelser viser, at voksne i gennemsnit læser 300 ord i minuttet, og at en almindelig paperback i gennemsnit har 250 ord pr. side. Det tager altså under tre timer at læse en bog på 200 sider. Problemet er bare, at det sommetider er svært at finde tre timers fred og ro til at læse i.

Det er her, read-a-thons kommer ind i billedet. For read-a-thons er, når man vælger at prioritere et bestemt tidsrum til at læse i. Oftest er det amerikanske bogbloggere eller booktubers, der arrangerer read-a-thons, udvælger datoer og opfordrer deres følgere til at læse sammen med dem i det givne tidsrum. I det givne tidsrum handler det bare om at læse løs og via hashtags på de sociale medier møde andre læsere, der læser samtidig med en selv.

Nogle read-a-thons løber over et par dage, andre løber over et enkelt døgn, og nogle varer kun et par timer. Sommetider læser man den samme bog, og sommetider skal man bare læse, lige hvad man har lyst til. Fælles for alle former for read-a-thons er dog, at det ikke kun handler om at læse. Det handler om at læse sammen. For er der noget bedre end at møde folk fra andre landsdele (eller verdensdele), som deler ens interesse for læsning? Read-a-thons giver dig muligheden for at dele din interesse med andre læsere og diskutere din læseoplevelse, imens den sker.

Screen Shot 2016-03-17 at 08.32.37
Del din læseindtryk og dine fremskridt undervejs. Her deler Instagram-brugeren @hendejensen sin oplevelse med Fornuft og følelse.

Er du vild med online læsefænomener? Læs om booktube her.

Vær med til at læse CALENDAR GIRL

Den 31. marts afholder LOVEBOOKS et read-a-thon, og vi inviterer dig til at være med. Fra klokken 17 til klokken 21 læser vi nemlig Calendar Girl: Januar, som er det første afsnit i årets frækkeste bogserie.

Bogen er kun 149 sider lang, og vi lover dig: den er medrivende. Du vil nemt kunne læse den på en aften – og hvad kan være sjovere end at læse bogen i fællesskab med andre? Brug hashtagget #kalenderpigen på Instagram til at dele dine tanker, imens du læser og dermed møde andre læsere, der læser det samme som dig, samtidig med dig.

Sæt allerede nu et kryds i kalenderen og reserver den 31. marts klokken 17-21 til læsning. Vi glæder os til at følge din læsning og heppe på dig undervejs!


Vil du være sikker på at have bogen liggende klar til den 31. marts? Forudbestil Calendar Girl 1 som papirsbog her, eller find den hos din boghandler den 31. marts.

Du kan også købe Calendar Girl: Januar som e-bog her.

ItemImage (1)

About

LOVEBOOKS.dk er stedet for dig, der elsker kærlighedshistorier. Her samles læsere af alle slags kærlighedshistorier for at dele læseoplevelser med hinanden. Følg os på facebook, instagram og bloggen. LOVEBOOKS er en del af Lindhardt og Ringhof Forlag, og vi stræber efter at udgive og digitalisere de bedste bøger inden for romancegenren. Vi guider dig til de bedste læseoplevelser – uanset om du er til historiske dramaer, fantasy, chick-lit eller bare en god kærlighedsroman.