Vi er stolte af at kunne præsentere Lindhardt og Ringhofs skønlitterære efterårsnyheder 2015.
Skønlitteratur
Matthew Thomas: Vi er ikke os selv
Stor debutroman og bestseller, der har været nomineret til The Guardian First Book Award. Det er historien om en familie gennem flere generationer, der drømmer den store amerikanske drøm efter Anden Verdenskrig. Eileen Tumulty er vokset op som irsk immigrant i Woodside i Queens, i et hjem, hvor humøret svinger efter, hvor meget alkohol der er blevet indtaget. Da Eileen møder Ed Leary, tror hun, at hun har fundet den perfekte partner, en mand, der kan føre hende ind i den verden, hun længes efter at tilhøre. Men Ed forsvinder langsomt ind i Alzheimer – og det samme gør Eileens drømme og håb.
Udkommer 14. august 2015. 640 sider.
Lena Andersson: Uden personligt ansvar
Ester Nilsson falder hovedløst for en mand, der er hende intellektuelt underlegen, men overlegen i kærlighedens magtspil. Da hun møder skuespilleren Olof Sten bliver hun voldsomt forelsket. Olof forsøger ikke at skjule, at han er gift, men det forhindrer ham ikke i at se Ester. De indleder et forhold, der ifølge Olof ikke er et forhold. Han lover aldrig noget, men i Esters optik, lover han alt. Om ikke i dag, så i morgen vil han forlade sin hustru for at blive hendes. Uden personligt ansvar er en selvstændig efterfølger til En roman om kærlighed.
Udkommer 14. august 2015. 328 sider.
Jonas Eika Rasmussen: Lageret Huset Marie
Jonas Eika Rasmussen er 24 år og har netop afsluttet Forfatterskolen. Hans debutroman beskriver en del af virkeligheden, der ellers sjældent når litteraturen: Dansk Supermarkeds non-food lager uden for Aarhus. Fortællingen følger den unge Elias, der pendulerer mellem det surrealistiske natarbejde på lageret, livet i et smadret drengekollektiv i Risskov og forholdet til pigen Marie. Romanen undersøger med stor litterær sans livet på den udflydende grænse mellem distance og hengivenhed, mellem fællesskab og fortabthed.
Udkommer 20. august 2015. 160 sider.
Sarah Engell: Det stof som drømme er gjort af og Du og jeg for evigt
Sarah Engell har skrevet 21 måder at dø, der blev en af de mest anmelderroste ungdomsbøger sidste år. I den anledning genudgiver Lindhardt og Ringhof hendes to bøger for voksne – et intenst psykodrama og en chick lit-noir.
Sarah Engell: Du og jeg for evigt
Den røde tråd i Sarah Engells forfatterskab er en udforskning af skyggesiden af den menneskelige psyke, sat i tilsyneladende velkendte omgivelser. Bøgerne er blevet gennemredigeret og udkommer med nye titler.
Udkommer d. 24. august 2015.
Bent Haller: Det man husker
Selvportræt af en af Danmarks mest elskede forfattere. Om hvordan arbejderdrengen Bent fra Bangsbostrand blev forfatter og kunstner. Samtidig en knugende beretning om et skæbnesvangert venskab, der går som en rød tråd gennem Hallers liv. Barndomsvennen Uffe åbner Bents verden, men går selv gradvis til bunds, imens Bent spirer som forfatter og familiefar. Som gamle mødes de to tidligere venner igen i et forfaldent hus efter i årevis ikke at have vekslet et ord med hinanden.
Udkommer 4. september 2015.
Carol Rifka Brunt: Lad ulvene komme
Kåret som årets debutroman i 2012. Den eneste, der nogensinde rigtigt har forstået fjortenårige June, er hendes onkel Finn. June er genert og holder sig for sig selv, men hos Finn kan hun slappe af – han er hendes gudfar, hendes fortrolige og bedste ven. Så da han dør af en mystisk sygdom, bliver Junes verden vendt op og ned. Finns død bringer et nyt bekendtskab ind i Junes liv, og hun finder ud af, at hun ikke er den eneste, der savner Finn. Det er en knuselskelig bog for både unge og voksne om kærlighed, venskab, familiebånd, sorg og hemmeligheder.
Udkommer 11. september 2015.
Leif Davidsen: 10 minutter i vor tid
Leif Davidsen, spændingsgenrens grand old man i Danmark, har altid næret en stor kærlighed til novellegenren. Som novelleforfatter er Davidsen blevet sammenlignet med Graham Greene, og de to samlinger, hvorfra bogens 21 historier er hentet (Forræderen og andre historier samt Utahs bjerge), har modtaget anmelderroser og er blevet solgt i flere oplag. I denne samling kan man nyde Davidsens virtuositet som novellekunstner. Med forord om genren af forfatteren selv.
Udkommer 24. september 2015.
Bernard Cornwell: Den tomme trone
Den tomme trone er ottende bog i vikingeserien om Uthred og sakserne og kampen for at forene England. Både Anne Knudsen og Leif Davidsen priser Bernard Cornwell til skyerne, som en af de bedste inden for sin genre. Mercias konge ligger for døden uden en arving. Englands fremtid hænger i en tynd tråd. Man mangler en helt. En helt, der i sidste ende kan afgøre nationens skæbne. Serien er ved at blive filmatiseret til BBC2.
Udkommer 24. september 2015.
Siri Hustvedt: Essays
Ved siden af sin skønlitterære produktion har Siri Hustvedt gennem årene skrevet en række essays. Nu samles to af værkerne: En bøn for Eros og At leve, at tænke, at se i ét bind. Over 40 essays skrevet mellem 1997 og 2011. I At leve, at tænke, at se samler forfatteren viden og indsigt fra filosofien, neurovidenskaben, psykologien, psykoanalysen og litteraturen. En bøn for Eros består af selvbiografiske og kritiske essays om forfattere og kunsten at skrive. Hustvedt mestrer elegant at kombinere intellekt, følelse og lidenskab i sine vedkommende essays.
Udkommer 25. september. 560 sider.
Elizabeth Harrower: Udkigstårnet
Lige som John Williams’ Stoner er Udkigstårnet et mesterværk af en ’glemt’ forfatter. Elizabeth Harrower, 88 år og bosiddende i Sydney, stoppede med at skrive i 1971 efter fem romaner. I 2012 blev hun genopdaget i Australien og resten af verden, da hendes romaner udkom på ny. Hun er blevet rost til skyerne af de internationale anmeldere. Udkigstårnet er en stærk og bevægende skildring af kvindeskæbner i 1940’ernes Australien og et psykologisk drama om tyranni og frihed.
Udkommer 28. september 2015. 240 sider.
Karl Ove Knausgård og Fredrik Ekelund: Hjemme – Ude
Knausgård sidder i Skåne med kone, hund og fire børn og ser VM 2014 i fodbold på tv og falder i søvn foran skærmen. Han kan bedst lide 0–0-kampe, cigaretter, kaffe og Argentina. Ekelund er i Brasilien, spiller fodbold på stranden og ser kampe ude blandt folk. Frederik elsker kampe, der ender 4–3 og hold, der spiller smuk bold. Han kan lide caipirinhaer og Brasilien. Resultatet blev en brevbog. Med fodbolden som udgangspunkt tager bogen en lang række emner op: skrivekunstens gåde, debattens vilkår og fodboldens betydning.
Udkommer 15. oktober 2015. 512 sider.
Pierre Lemaitre: Rosy & John
Jean Garnier har intet at miste: hans mor er i fængsel, hans kæreste er død, og han har ikke noget job. Han hævder at have placeret adskillige bomber rundt omkring i Paris, og han stiller nu krav. Ellers detonerer han bomberne en efter en. Hele politistyrken med Camille Verhoeven i spidsen er sat på en vanskelig opgave. Er Jean virkelig en trussel eller bare en stakkels taber med storhedsvanvid? ROSY & JOHN er en kort og intens spændingsroman, som oprindelig blev udgivet som føljeton i Frankrig og senere samlet i pocketformat.
Udkommer 1. oktober 2015. 160 sider.
Einar Már Guðmundsson: Hundedage
I Guðmundssons seneste roman Islandske konger påstås det, at Island aldrig har haft en konge … Det passer ikke helt. Der har været én: den danske eventyrer og fantast Jørgen Jürgensen som regerede i sommeren 1809. På Island kaldes han ”Hundedagekongen”. Herhjemme regnes han for landsforræder. I Hundedage går vulkaner, revolutioner og poesi op i en højere enhed, historien smelter sammen med nutiden, og virkeligheden overgår fantasien.
Udkommer 8. oktober 2015. 272 sider.
David Ebershoff: Den danske pige
Romanen er historien om det danske kunstnerægtepar Gerda og Einar Wegener, der levede og virkede i København og Paris i 1920’erne. Einar Wegener fik som en af de første nogensinde foretaget en kønsskifteoperation. Einar skiftede navn til Lili Elbe og blev en kendis i det danske kunstnermiljø. Historien er netop filmatiseret med Oscarvinderen Eddie Redmayne i hovedrollen, og den får premiere i 2016. Allerede 7. november i år åbner Arken en stor udstilling med Gerda Wegeners malerier.
Genudgives 15. oktober 2015. 352 sider.
Michael Larsen: Mordet på øen
Forfatteren til store internationale bestsellere som Uden sikker viden, Slangen i Sydney og Femte sol brænder gør efter flere års stilhed comeback med en ny dramatisk krimi. Kriminalkommissær Jan Folmer bliver under efterforskningen af mordet på en ung, københavnsk modeblogger kaldt til Ærø, hvor der er begået endnu et kvindemord. Med makkeren, Frank Bolbro, forsøger Folmer at trænge ind i den tillukkede ø og dens mærkelige beboere – og undervejs kommer de på sporet af nogle uhyggelige sammenhænge.
Udkommer 20. oktober 2015. 486 sider.
Patrick Modiano: De dunkle butikkers gade
1965. Guy Roland er privatdetektiv på jagt efter svar. Femten år tidligere mistede han hukommelsen i en mystisk ulykke og blev givet en ny identitet. Endnu engang blander den franske forfatter Modiano erindring og virkelighed. Romanen vandt Goncourtprisen i 1978, og i oktober 2014 tildelte Svenske Akademi Patrick Modiano Nobelprisen i litteratur.
Udkommer 23. oktober 2015. 224 sider.
Clélie Avit: Jeg er her stadig
Elsa har været involveret i en ulykke og ligger nu i koma. Det er måneder siden, og lægerne ser ingen bedring eller livstegn hos hende. En dag kommer Thibault ind på hendes stue. Stilheden føles tung. Han begynder at fortælle hende om sit liv. Mens de nærmeste har givet op, begynder han langsomt at nære følelser for Elsa. Avits debutroman var allerede inden udgivelse i Frankrig solgt til 19 lande. Hun modtog Nouveau Talent Award 2015 og blev fremhævet af Publisher’s Weekly op til bogmessen i London.
Udkommer 30. oktober 2015. 288 sider.
Michael Katz Krefeld: Sekten
Der er med rette store forventninger til Krefelds tredje bog om privatopdageren Ravn, som bor på en gammel båd i Christianshavns Kanal. Krimiserien er på forhånd solgt til udgivelse i 20 lande. I Sekten viser en mordbrand sig at have forbindelse til både en mystisk sekt og til de højeste kredse i det danske erhvervs-liv. Ravn hyres af den velhavende direktør Ferdinand Mesmer, som er ekspert i ledelsesstrategi, til at finde hans forsvundne søn Jakob, der for 10 år siden grundlagde den nu skandaleramte sekt “Guds udvalgte”. Langsomt afdækkes en både frygtelig og vanvittig hemmelighed i Jakobs og Ferdinand Mesmers fælles fortid.
Udkommer 6. november 2015. 400 sider.
Stephanie Perkins: Isla og jagten på lykke
I tre år har Isla haft et crush på den indadvendte tegner Josh, som hun går i klasse med på School of America i Paris. I sommerferien møder hun ham tilfældigt på Manhattan, og romantikken begynder at blomstre. Med New York, Paris og Barcelona som baggrund byder denne søde og fantastiske historie om ægte kærlighed også på et gensyn med de elskede karakterer Anna, Étienne, Lola og Cricket fra bøgerne Anna og det franske kys og Lola og naboens søn. Bogen blev nummer 2 i kategorien Bedste Ungdomsbog i 2014 på brugersitet Goodreads.
Udkommer 1. oktober 2015. 380 sider.
L&R klassikere
Ernest Hemingway: Solen går sin gang
Genudgivelse af Hemingways debutroman fra 1926, der anses som et af hans absolutte mesterværker.
Solen går sin gang følger en gruppe rodløse unge i de brølende 1920’ere. Den uheldige Jake Barnes forelsker sig i den flamboyante Lady Brett Ashley, og sammen rejser de fra det vilde natteliv i Paris til fiesta og tyreløb i Pamplona. Hemingway tegner et barsk portræt af ”den fortabte generation” – de unge mænd og kvinder, der oplevede første verdenskrigs grusomheder og bagefter flygtede ind i et kynisk og overfladisk liv.
Udkommer 1. september 2015. 344 sider.
James M. Cain: Postbuddet ringer altid to gange
Genudgivelse af James M. Cains debutroman fra 1934, som sikrede ham en plads i amerikansk litteraturhistorie.
Den unge dagdriver Frank Chambers gør stop ved en diner i det sydlige Californien. Dineren bestyres af den unge og smukke Cora samt hendes væsentligt ældre mand, Nick. Da Frank og Cora indleder et lidenskabeligt forhold, må hendes mand skaffes af vejen, og de to begynder at planlægge hans død. Med sin blanding af vold og erotik er Postbuddet ringer altid to gange en klassiker inden for den hårdkogte noir-genre. Udnævnt af Berlingske i 2014 til at være en af de 20 bedste krimier nogensinde.
Udkommer 1. september 2015. 176 sider.
Vi er stolte af at kunne præsentere Lindhardt og Ringhofs skønlitterære efterårsnyheder 2015.
Skønlitteratur
Matthew Thomas: Vi er ikke os selv
Stor debutroman og bestseller, der har været nomineret til The Guardian First Book Award. Det er historien om en familie gennem flere generationer, der drømmer den store amerikanske drøm efter Anden Verdenskrig. Eileen Tumulty er vokset op som irsk immigrant i Woodside i Queens, i et hjem, hvor humøret svinger efter, hvor meget alkohol der er blevet indtaget. Da Eileen møder Ed Leary, tror hun, at hun har fundet den perfekte partner, en mand, der kan føre hende ind i den verden, hun længes efter at tilhøre. Men Ed forsvinder langsomt ind i Alzheimer – og det samme gør Eileens drømme og håb.
Udkommer 14. august 2015. 640 sider.
Lena Andersson: Uden personligt ansvar
Ester Nilsson falder hovedløst for en mand, der er hende intellektuelt underlegen, men overlegen i kærlighedens magtspil. Da hun møder skuespilleren Olof Sten bliver hun voldsomt forelsket. Olof forsøger ikke at skjule, at han er gift, men det forhindrer ham ikke i at se Ester. De indleder et forhold, der ifølge Olof ikke er et forhold. Han lover aldrig noget, men i Esters optik, lover han alt. Om ikke i dag, så i morgen vil han forlade sin hustru for at blive hendes. Uden personligt ansvar er en selvstændig efterfølger til En roman om kærlighed.
Udkommer 14. august 2015. 328 sider.
Jonas Eika Rasmussen: Lageret Huset Marie
Jonas Eika Rasmussen er 24 år og har netop afsluttet Forfatterskolen. Hans debutroman beskriver en del af virkeligheden, der ellers sjældent når litteraturen: Dansk Supermarkeds non-food lager uden for Aarhus. Fortællingen følger den unge Elias, der pendulerer mellem det surrealistiske natarbejde på lageret, livet i et smadret drengekollektiv i Risskov og forholdet til pigen Marie. Romanen undersøger med stor litterær sans livet på den udflydende grænse mellem distance og hengivenhed, mellem fællesskab og fortabthed.
Udkommer 20. august 2015. 160 sider.
Sarah Engell: Det stof som drømme er gjort af og Du og jeg for evigt
Sarah Engell har skrevet 21 måder at dø, der blev en af de mest anmelderroste ungdomsbøger sidste år. I den anledning genudgiver Lindhardt og Ringhof hendes to bøger for voksne – et intenst psykodrama og en chick lit-noir.
Sarah Engell: Du og jeg for evigt
Den røde tråd i Sarah Engells forfatterskab er en udforskning af skyggesiden af den menneskelige psyke, sat i tilsyneladende velkendte omgivelser. Bøgerne er blevet gennemredigeret og udkommer med nye titler.
Udkommer d. 24. august 2015.
Bent Haller: Det man husker
Selvportræt af en af Danmarks mest elskede forfattere. Om hvordan arbejderdrengen Bent fra Bangsbostrand blev forfatter og kunstner. Samtidig en knugende beretning om et skæbnesvangert venskab, der går som en rød tråd gennem Hallers liv. Barndomsvennen Uffe åbner Bents verden, men går selv gradvis til bunds, imens Bent spirer som forfatter og familiefar. Som gamle mødes de to tidligere venner igen i et forfaldent hus efter i årevis ikke at have vekslet et ord med hinanden.
Udkommer 4. september 2015.
Carol Rifka Brunt: Lad ulvene komme
Kåret som årets debutroman i 2012. Den eneste, der nogensinde rigtigt har forstået fjortenårige June, er hendes onkel Finn. June er genert og holder sig for sig selv, men hos Finn kan hun slappe af – han er hendes gudfar, hendes fortrolige og bedste ven. Så da han dør af en mystisk sygdom, bliver Junes verden vendt op og ned. Finns død bringer et nyt bekendtskab ind i Junes liv, og hun finder ud af, at hun ikke er den eneste, der savner Finn. Det er en knuselskelig bog for både unge og voksne om kærlighed, venskab, familiebånd, sorg og hemmeligheder.
Udkommer 11. september 2015.
Leif Davidsen: 10 minutter i vor tid
Leif Davidsen, spændingsgenrens grand old man i Danmark, har altid næret en stor kærlighed til novellegenren. Som novelleforfatter er Davidsen blevet sammenlignet med Graham Greene, og de to samlinger, hvorfra bogens 21 historier er hentet (Forræderen og andre historier samt Utahs bjerge), har modtaget anmelderroser og er blevet solgt i flere oplag. I denne samling kan man nyde Davidsens virtuositet som novellekunstner. Med forord om genren af forfatteren selv.
Udkommer 24. september 2015.
Bernard Cornwell: Den tomme trone
Den tomme trone er ottende bog i vikingeserien om Uthred og sakserne og kampen for at forene England. Både Anne Knudsen og Leif Davidsen priser Bernard Cornwell til skyerne, som en af de bedste inden for sin genre. Mercias konge ligger for døden uden en arving. Englands fremtid hænger i en tynd tråd. Man mangler en helt. En helt, der i sidste ende kan afgøre nationens skæbne. Serien er ved at blive filmatiseret til BBC2.
Udkommer 24. september 2015.
Siri Hustvedt: Essays
Ved siden af sin skønlitterære produktion har Siri Hustvedt gennem årene skrevet en række essays. Nu samles to af værkerne: En bøn for Eros og At leve, at tænke, at se i ét bind. Over 40 essays skrevet mellem 1997 og 2011. I At leve, at tænke, at se samler forfatteren viden og indsigt fra filosofien, neurovidenskaben, psykologien, psykoanalysen og litteraturen. En bøn for Eros består af selvbiografiske og kritiske essays om forfattere og kunsten at skrive. Hustvedt mestrer elegant at kombinere intellekt, følelse og lidenskab i sine vedkommende essays.
Udkommer 25. september. 560 sider.
Elizabeth Harrower: Udkigstårnet
Lige som John Williams’ Stoner er Udkigstårnet et mesterværk af en ’glemt’ forfatter. Elizabeth Harrower, 88 år og bosiddende i Sydney, stoppede med at skrive i 1971 efter fem romaner. I 2012 blev hun genopdaget i Australien og resten af verden, da hendes romaner udkom på ny. Hun er blevet rost til skyerne af de internationale anmeldere. Udkigstårnet er en stærk og bevægende skildring af kvindeskæbner i 1940’ernes Australien og et psykologisk drama om tyranni og frihed.
Udkommer 28. september 2015. 240 sider.
Karl Ove Knausgård og Fredrik Ekelund: Hjemme – Ude
Knausgård sidder i Skåne med kone, hund og fire børn og ser VM 2014 i fodbold på tv og falder i søvn foran skærmen. Han kan bedst lide 0–0-kampe, cigaretter, kaffe og Argentina. Ekelund er i Brasilien, spiller fodbold på stranden og ser kampe ude blandt folk. Frederik elsker kampe, der ender 4–3 og hold, der spiller smuk bold. Han kan lide caipirinhaer og Brasilien. Resultatet blev en brevbog. Med fodbolden som udgangspunkt tager bogen en lang række emner op: skrivekunstens gåde, debattens vilkår og fodboldens betydning.
Udkommer 15. oktober 2015. 512 sider.
Pierre Lemaitre: Rosy & John
Jean Garnier har intet at miste: hans mor er i fængsel, hans kæreste er død, og han har ikke noget job. Han hævder at have placeret adskillige bomber rundt omkring i Paris, og han stiller nu krav. Ellers detonerer han bomberne en efter en. Hele politistyrken med Camille Verhoeven i spidsen er sat på en vanskelig opgave. Er Jean virkelig en trussel eller bare en stakkels taber med storhedsvanvid? ROSY & JOHN er en kort og intens spændingsroman, som oprindelig blev udgivet som føljeton i Frankrig og senere samlet i pocketformat.
Udkommer 1. oktober 2015. 160 sider.
Einar Már Guðmundsson: Hundedage
I Guðmundssons seneste roman Islandske konger påstås det, at Island aldrig har haft en konge … Det passer ikke helt. Der har været én: den danske eventyrer og fantast Jørgen Jürgensen som regerede i sommeren 1809. På Island kaldes han ”Hundedagekongen”. Herhjemme regnes han for landsforræder. I Hundedage går vulkaner, revolutioner og poesi op i en højere enhed, historien smelter sammen med nutiden, og virkeligheden overgår fantasien.
Udkommer 8. oktober 2015. 272 sider.
David Ebershoff: Den danske pige
Romanen er historien om det danske kunstnerægtepar Gerda og Einar Wegener, der levede og virkede i København og Paris i 1920’erne. Einar Wegener fik som en af de første nogensinde foretaget en kønsskifteoperation. Einar skiftede navn til Lili Elbe og blev en kendis i det danske kunstnermiljø. Historien er netop filmatiseret med Oscarvinderen Eddie Redmayne i hovedrollen, og den får premiere i 2016. Allerede 7. november i år åbner Arken en stor udstilling med Gerda Wegeners malerier.
Genudgives 15. oktober 2015. 352 sider.
Michael Larsen: Mordet på øen
Forfatteren til store internationale bestsellere som Uden sikker viden, Slangen i Sydney og Femte sol brænder gør efter flere års stilhed comeback med en ny dramatisk krimi. Kriminalkommissær Jan Folmer bliver under efterforskningen af mordet på en ung, københavnsk modeblogger kaldt til Ærø, hvor der er begået endnu et kvindemord. Med makkeren, Frank Bolbro, forsøger Folmer at trænge ind i den tillukkede ø og dens mærkelige beboere – og undervejs kommer de på sporet af nogle uhyggelige sammenhænge.
Udkommer 20. oktober 2015. 486 sider.
Patrick Modiano: De dunkle butikkers gade
1965. Guy Roland er privatdetektiv på jagt efter svar. Femten år tidligere mistede han hukommelsen i en mystisk ulykke og blev givet en ny identitet. Endnu engang blander den franske forfatter Modiano erindring og virkelighed. Romanen vandt Goncourtprisen i 1978, og i oktober 2014 tildelte Svenske Akademi Patrick Modiano Nobelprisen i litteratur.
Udkommer 23. oktober 2015. 224 sider.
Clélie Avit: Jeg er her stadig
Elsa har været involveret i en ulykke og ligger nu i koma. Det er måneder siden, og lægerne ser ingen bedring eller livstegn hos hende. En dag kommer Thibault ind på hendes stue. Stilheden føles tung. Han begynder at fortælle hende om sit liv. Mens de nærmeste har givet op, begynder han langsomt at nære følelser for Elsa. Avits debutroman var allerede inden udgivelse i Frankrig solgt til 19 lande. Hun modtog Nouveau Talent Award 2015 og blev fremhævet af Publisher’s Weekly op til bogmessen i London.
Udkommer 30. oktober 2015. 288 sider.
Michael Katz Krefeld: Sekten
Der er med rette store forventninger til Krefelds tredje bog om privatopdageren Ravn, som bor på en gammel båd i Christianshavns Kanal. Krimiserien er på forhånd solgt til udgivelse i 20 lande. I Sekten viser en mordbrand sig at have forbindelse til både en mystisk sekt og til de højeste kredse i det danske erhvervs-liv. Ravn hyres af den velhavende direktør Ferdinand Mesmer, som er ekspert i ledelsesstrategi, til at finde hans forsvundne søn Jakob, der for 10 år siden grundlagde den nu skandaleramte sekt “Guds udvalgte”. Langsomt afdækkes en både frygtelig og vanvittig hemmelighed i Jakobs og Ferdinand Mesmers fælles fortid.
Udkommer 6. november 2015. 400 sider.
Stephanie Perkins: Isla og jagten på lykke
I tre år har Isla haft et crush på den indadvendte tegner Josh, som hun går i klasse med på School of America i Paris. I sommerferien møder hun ham tilfældigt på Manhattan, og romantikken begynder at blomstre. Med New York, Paris og Barcelona som baggrund byder denne søde og fantastiske historie om ægte kærlighed også på et gensyn med de elskede karakterer Anna, Étienne, Lola og Cricket fra bøgerne Anna og det franske kys og Lola og naboens søn. Bogen blev nummer 2 i kategorien Bedste Ungdomsbog i 2014 på brugersitet Goodreads.
Udkommer 1. oktober 2015. 380 sider.
L&R klassikere
Ernest Hemingway: Solen går sin gang
Genudgivelse af Hemingways debutroman fra 1926, der anses som et af hans absolutte mesterværker.
Solen går sin gang følger en gruppe rodløse unge i de brølende 1920’ere. Den uheldige Jake Barnes forelsker sig i den flamboyante Lady Brett Ashley, og sammen rejser de fra det vilde natteliv i Paris til fiesta og tyreløb i Pamplona. Hemingway tegner et barsk portræt af ”den fortabte generation” – de unge mænd og kvinder, der oplevede første verdenskrigs grusomheder og bagefter flygtede ind i et kynisk og overfladisk liv.
Udkommer 1. september 2015. 344 sider.
James M. Cain: Postbuddet ringer altid to gange
Genudgivelse af James M. Cains debutroman fra 1934, som sikrede ham en plads i amerikansk litteraturhistorie.
Den unge dagdriver Frank Chambers gør stop ved en diner i det sydlige Californien. Dineren bestyres af den unge og smukke Cora samt hendes væsentligt ældre mand, Nick. Da Frank og Cora indleder et lidenskabeligt forhold, må hendes mand skaffes af vejen, og de to begynder at planlægge hans død. Med sin blanding af vold og erotik er Postbuddet ringer altid to gange en klassiker inden for den hårdkogte noir-genre. Udnævnt af Berlingske i 2014 til at være en af de 20 bedste krimier nogensinde.
Udkommer 1. september 2015. 176 sider.
Andre læste også: