Fagbøger

Test dig selv: Har du styr på USA’s præsidenter – fra Washington til Trump?

Præsidenter

Hvis ansigter er på de amerikanske dollarsedler? Og hvor mange af USA’s præsidenter er blevet dræbt ved attentater? Test din viden om USA’s præsidenter her – fra Washington til Trump.

44 mænd har haft titlen som præsident, fra George Washington til Donald Trump. I bogen Præsidenter, skrevet af historikerne Rasmus Dahlberg og Philip Chr. Ulrich, kommer du helt tæt på amerikansk politik og historie med portrætter af hver præsident.

[…] Efter fire uforudsigelige år med Donald Trump i Det Hvide Hus er ingen længere i tvivl om vigtigheden af præsidentens personlighed. Men er Trump den første store joker på magtens absolutte tinde?

Fra bogens omslag

Ikke alene giver bogen en forståelse af de lange linjer i amerikansk historie over 200 år: Bogen indeholder også små introduktioner til historiske hændelser og vigtige nøglepersoner, der bidrager til forståelsen af amerikansk politisk historie – fra slaveriets ophævelse og Benjamin Franklin til Irakkrigen og 9/11.

LÆS OGSÅ: Philip Chr. Ulrich: Så fantastisk en præsident var Bill Clinton altså ikke

Har du styr på de 44 præsidenter, der har bestridt verdens mægtigste embede?

Med udgangspunkt i bogen får du her en test, hvor du kan finde ud af om du har styr på de amerikanske præsidenter.

Prøv testen nedenfor.

powered by Typeform

Præsidenter – fra Washington til Trump

Præsidenter, amerikanske præsidenter, Rasmus Dahlberg, Philip Chr. Ulrich,

Den person, som sætter sig i stolen som USA’s præsident, har verdens vigtigste embede – og en utrolig magt. At varetage dette erhverv kræver derfor en stærk overbevisning og en urokkelig selvtillid, og særligt Donald Trumps tid som USA’s leder har understreget vigtigheden af en præsidents personlighed.

I bogen Præsidenter – fra Washington til Trump giver historikerne Rasmus Dahlberg og Philip Chr. Ulrich et dybdegående indblik i amerikansk politik og historie ved at stille skarpt på de første 44 mænd i Det Hvide Hus.

Du kan købe Præsidenter – fra Washington til Trump online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Jeg er født og opvokset med et lånerkort i hånden, hvilket har ledt til en stor kærlighed for (og dyb afhængighed af) bøger. På Bog.dk lægger jeg lidt af hvert op – fx opskrifter, artikler samt quizzer om alt fra dyrerekorder til H.M. Dronningen.