De sidste 25 år har Horsens Bibliotek arrangeret den ultimative fest for krimielskere.  Festen foregår i  det tidligere Horsens Statsfængsel i det tidlige forår. Rammerne i fængslet er spektakulære og fungerer som den perfekte kulisse til det møde af mennesker, der finder sted i løbet af Krimimesse-weekenden.

Folk kommer i busser og tog fra hele Danmark. Jeg ved det, for jeg var med på Krimimessen i Horsens for første gang sidste år og kørte sammen med mine kolleger fra L&R´s presseafdeling i en af de DSB-afgange fra Københavns Hovedbanegård, der nærmest kun havde forfattere, forlagsfolk og krimilæsere med. Folk nikkede, hilste og smilede indforstået, og snakken gik livligt i vognene – næsten ligesom ved en familiefest – og der var en forventningens glæde i luften. Alle glædede sig til at træde ind af fængslets store port og komme i gang med festen. For det er det, den er, Krimimessen.

Krimielskere mødes og sød musik opstår

Det, der slog mig, ved min første Krimimesse sidste år, var at alle taler med hinanden, på kryds og tværs.  Der hersker en stemning af “Hey, vi er jo på samme hold. Krimiholdet”, og man skelner ikke så meget imellem, hvilket forlag man udgiver hos, eller om man er garvet eller helt ny krimiforfatter – eller læser. Der er plads til alle. Det kan da godt være, at nogle synes, at forfatterne er stjerner ( og det er de også:-), men Leif Davidsen er ikke for fin til at stille op i et panel sammen med en helt grøn krimi-debutant; Michael Katz Krefeld drikker øl med sine fans i “Havodderen”, og Lone Theils hænger ud ved Lindhardt og Ringhofs stand og hjælper med bogsalget Og sådan er det med alle forfatterne. Der mingles på kryds og tværs med læsere, kolleger og journalister  – og alle kan være med.

Krimimessen i Horsens i år stiller Lindhardt og Ringhof og Carlsens Forlag med et skarpt hold bestående af 10 spændings/krimiforfattere, og endnu engang med besøg fra vores nordiske nabo, Sverige og denne gang også Island.

Yrsa Sigurðardóttir, Islands ubestridte krimidronning kommer, ligesom bestsellerforfatteren Stefan Ahnhem fra Sverige. Leif Davidsen holder åbningstalen lørdag den 1. april kl. 10 og derefter går det løs med optrædener af Michael Katz KrefeldLone Theils og Anne Mette Hancock, der debuterer med “Ligblomsten” på messens åbningsdag. Fra Carlsens Forlag kommer Oliver Zahle, Kristian Mørk, Line Kyed Knudsen og Malene Sølvsten. Leif Davidsen optræder selvfølgelig også. Og i år medbringer han en vigtig rekvisit med fra sin seneste bog. Den vil være umulig at komme udenom…

Kombineret med alle de andre forfattere fra alle de andre forlag og krimielskere fra hele landet kan det kun blive en fest!

Læs mere om Krimimessen i Horsens 2017 her

Leif med campingvogn

Der er masser af bøger at læse for en rigtig krimi-elsker. Find en masse hæsblæsende krimier her.