Krimimessen 2022: Mød Danmarks bedste krimiforfattere

Krimimessen er lige rundt om hjørnet, og som sædvanligt stiller Lindhardt og Ringhof med et stjernehold af danske og udenlandske krimiforfattere.


Sæt kryds i kalenderen den 2. – 3. april 2022, hvor Krimimessen i Horsens igen løber af stablen. Programmet er vanen tro pakket med spændende interviews, debatter og festlige indslag. Krimimessen i Horsens er Nordens største krimifestival, og der er noget for enhver smag på programmet; uanset om du er til nervepirrende spænding, uhyggelig true crime eller psykologiske thrillers.

Her kan du læse, hvilke forfattere du kan møde fra Lindhardt og Ringhof i år.

Michael Katz Krefeld

Krimimessen 2022: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Simon Klein-Knudsen

Michael Katz Krefeld er en af Danmarks absolut mest populære krimiforfattere. På Krimimessen i Horsens kan du glæde dig til at høre ham fortælle om sine to medrivende krimiserier, som han skriver parallelt: Serien om den hårdtslående kriminalkommissær Cecilie Mars og serien om privatdetektiven Ravn. Søndag den 3. april er det publikums tur til at stille Michael Katz Krefeld spørgsmål – han går nemlig på scenen for at lade sig interviewe af sine læsere.

Anna Grue

Krimimessen 2022: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Les Kaner

Anna Grue er tilbage med tredje bind i serien om den stædige efterlønner Anne-Maj Mortensen, der gang på gang vikles ind i mystiske drabssager. Nøglen til mord udkommer under Krimimessen den 2. april. Mød op og hør Anna Grue fortælle om sine populære hyggekrimier, om snushanen Anne-Maj Mortensen og om at finde inspiration til sine bøger i sit eget liv.

Leif Davidsen

Krimimessen 2022: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Thomas A

Leif Davidsen er en af Danmarks mest elskede krimiforfattere, og han har gennem næsten 40 år underholdt læsere med sine medrivende romaner.

På Krimimessen 2022 kan du blandt andet høre ham fortælle om at skrive krimier med politiske undertoner, og så dykker han ned i krimigenrens spændende historie. Leif Davidsen er aktuel med den historiske roman Lenins bodyguard, der tager udgangspunkt i Lenins ophold i København i 1910.

Læs også om Leif Davidsen her.

Lone Theils

Krimimessen 2022: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Thomas A

Lone Theils’ populære bøger om journalisten Nora Sand har taget verden med storm og er udgivet i 16 lande. På Krimimessen i år kan du blandt andet glæde dig til at høre Theils fortælle om at skrive med London i hjertet – efter 16 år som korrespondent i Storbritannien spiller byen en stor rolle i hendes bøger. Du kan også se frem til at høre hende i samtale med psykolog Florence McClean om ondskab og seriemordere.

Stefan Ahnhem

Krimimessen 2022: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Thron Ullberg

Stefan Ahnhems serie om politimanden Fabian Risk har for længst nået et stort internationalt publikum med mere end to millioner solgte eksemplarer i 30 lande. Nu er han aktuel med sjette og sidste bind i sin bloddryppende serie.

På Krimimessen fortæller Ahnhem om at afslutte sin serie og vinke farvel til Fabian Risk. Du kan også høre ham i samtale med blandt andre Jussi Adler-Olsen om alt det, forfattere normalt ikke bliver spurgt om.

Bent Hytholm

Krimimessen 2022: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Thomas A

Den garvede kriminaltekniker Bent Hytholm, der er aktuel med bogen Djævlen ligger i detaljen, dykker ned i de sager, han aldrig har glemt. Som kriminaltekniker gennem næsten 32 år har han været tættere på menneskelig ondskab end de fleste.

Hør ham fortælle om at arbejde med uopklarede kvindedrab og om at blive sendt ud i verden for at hjælpe med at identificere ofre – for eksempel efter tsunamien i Thailand, branden på Scandinavian Star og folkedrabet i Rwanda.

Florence McLean

Krimimessen 2022: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Thomas A

Seriemorder – Mennesket bag monsteret dykker psykolog Florence McLean dybt ned i seriemorderes psyke. Hun har interviewet 34 seriemordere, der tilsammen har hundredvis af menneskeliv på samvittigheden. På Krimimessen løfter hun sløret for, hvad hun har fundet ud af om seriemorderes psykologi – og hvordan det har påvirket hende personligt at forsøge at forstå brutale morderes tanker, følelser og adfærd.

Johanna Mo

Krimimessen 2022: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Sofia Eckerblad

Den svenske krimiforfatter Johanna Mo besøger Krimimessen i Horsens for at fortælle om sin nervepirrende Ölandsserie. I seriens andet bind, Skyggeliljen, bliver efterforsker Hanna Duncker sat på en hård prøve, da en far forsvinder sporløst med sin lille søn. Mo dykker ned i sine mørke krimier – og fortæller om det makabre mord, der inspirerede hende til at blive krimiforfatter.

Torben Vigh

Krimimessen 2022: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Jonas Pryner

Gennem 30 år – længere end nogen anden dansk livvagt – har Torben Vigh passet på danske og udenlandske politikere, Muhammed-kritikere og ikke mindst hele tre generationer af det danske kongehus. 

I Mine 30 år som livvagt løfter han sløret for sit dramatiske arbejdsliv, og på Krimimessen kan du høre ham fortælle om, hvordan man som livvagt altid skal være forberedt på det værste, uanset om man kører tværs over USA med kronprinsen, går ved siden af dronningen på karettur i København eller er på statsbesøg i Japan.


Læs mere om Krimimessen i Horsens og find årets program her.


Leder du efter mere læseinspiration? Så har vi samlet de bedste krimibøger til dig.