Rækkefølgen på Leif DavidsensBøger

Leif Davidsens forfatterskab byder bl.a. på spændende storpolitiske thrillers og spionromaner. De kan læses selvstændigt – men her kan du danne dig et overblik over rækkefølgen på Leif Davidsens bøger

Ny topaktuel spændingsroman af Leif Davidsen på vej:

I skyggen af krigen

Forårets bedste krimier, Leif Davidsen, I skyggen af krigen, fars dags gave

Den tidligere efterretningsofficer Peter Bojden er flyttet til Malaga, efter han røg ud af PET pga. en metoo-sag.
Her bliver han en dag opsøgt af spiontjenestens nye chef. Hun vil have ham med tilbage til København, hvor Bojdens tidligere ven og kollega Kasper Bork sidder fængslet i en skandalesag om at lække informationer til medierne. Bork står til en lang fængselsdom, og systemet ønsker i virkeligheden ikke en opklaring, men Peter Bojden indleder sin efterforskning, som både bringer ham til Berlin og Japan.
Det bliver en rejse mellem oprigtige fjender og tvivlsomme venner.


I skyggen af krigen er en topaktuel spændingsroman, hvor Leif Davidsen igen viser sin dybe indsigt i storpolitik og efterretningstjenesternes hemmelige arbejde.

Du kan købe I skyggen af krigen i din nærmeste boghandel eller online her.

Krimier og spionromaner

Leif Davidsens skønlitterære forfatterskab byder på spændende storpolitiske krimier og spionromaner, som særligt reflekterer over den politiske scene i omvæltende perioder. Romanerne er præget af forfatterens meget store viden om international politik fra hans lange arbejdskarriere som udenrigskorrespondent, særligt i Sovjetunionen/Rusland.

De tidlige romaner omhandler Sovjetunionen/Rusland før Berlinmurens fald, da de selvsagt er skrevet inden, og er helt unikke for et dansk forfatterskab.

Men tiden følger også med Leif Davidsen, og han inddrager veloplagt den store politiske krigsscene når han i løbet af sit forfatterskab beskæftiger sig med både Sovjetunionens opløsning, borgerkrigen i Jugoslavien, 11. september og den efterfølgende krig mod terror.

Uhellige alliancer

Rækkefølgen på Leif Davidsens bøger

Leif Davidsen debuterede med Uhellige alliancer i 1984.

Romanen foregår i Baskerlandet, hvor en ung dansk kvinde er blevet dræbt under et ETA-attentat.

Hendes mand, Poul, tager til Spanien for at hente kisten. Her bliver han ufrivilliget inddraget i politiske intriger der involverer baskiske frihedskæmpere, den spanske regering, civilgardister og fascistisk infiltreret politi.

Køb Uhellige alliancer online her eller i din lokale boghandel.
Den russiske sangerinde

(Den store russiske trilogi 1)

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, den russiske sangerinde, den store russiske trilogien, bøger før murens fald, murens fald

En sen nat bliver diplomaten Jack Andersen ringet op. Hans kollega fra Den Danske Ambassade i Moskva, Sonia, er fundet død. Sagen henlægges som selvmord, men Jack har imidlertid en anden teori. Han forsøger derfor selv at finde ud af, hvad der er sket – og det får katastrofale følger.

Da Den russiske sangerinde udkom i 1988, var det usædvanligt, at en dansk spændingsroman foregik i Moskva. Bogen er skrevet før Murens fald, og handlingen udspiller sig derfor, mens den autoritære Sovjet-stat var en realitet.

Romanen blev Leif Davidsens gennembrud og indgår som første del af Den store russiske trilogi.

Køb Den russiske sangerinde online her eller i din lokale boghandel


Den sidste spion

(Den store russiske trilogi 2)

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, den sidste spion, Murens fald, Berlinmurens fald, de gyldne laurbær

Den sidste spion foregår i den periode, hvor østblokken begynder at krakelere og et nyt verdensbillede vinder frem.

Det er lige efter murens fald.

En højt placeret russisk spion i det danske system jages.

Der er én spion i den danske efterretningstjeneste og én KGB-mand, der kan afsløre ham. Jette Jansen, chef for Politiets Efterretningstjeneste, er villig til at betale prisen. Også selvom konsekvensen er, at hun skal tage kontakt med Tom Grubowski, en tidligere kæreste og kollega, der arbejder i Thailand.

Den sidste spion er andet bind i Leif Davidsens store russiske trilogi, der også omfatter Den russiske sangerinde og Den troskyldige russer.

Den sidste spion sikrede Leif Davidsen De Gyldne Laurbær.

Køb Den sidste spion online her eller i din lokale boghandel


Den troskyldige russer

(Den store russiske trilogi 3)

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, den troskyldige russer, berlinmurens fald

Dansk-armenske Felix er en af de gulddrenge, der prægede Danmark i 1980erne. En lyssky handel med Saddam Hussein før den første golfkrigs udbrud er noget af det, han har på samvittigheden.

På det internationale Hotel Paradis samles politikere, forretningsmænd, gangstere og militærfolk fra hele verden for diskret at købe og sælge det tidligere Sovjetunionens værdier.

Felix ankommer til hotellet for at indfri sin gæld til Saddam Hussein. Her møder han en russer, den troskyldige, hvis hvis liv og tilværelse er brudt sammen. Den lukkede by, hvor han førhen arbejdede med atomvåben, er blevet nedlagt.

Den troskyldige russer afslutter Leif Davidsens store russiske trilogi, der også omfatter Den russiske sangerinde og Den sidste spion.

Køb Den troskyldige russer online her eller i din lokale boghandel


Den serbiske dansker

Trilogien om PET-agent Leif Toftlund 1

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, den serbiske dansker

Iranske præster har udsat en dusør på 4 millioner dollars til den, der fuldfører deres fatwa – en dødsdom – over den internationalt kendte forfatter Sara Santanda.

Hun bliver inviteret til København af et dansk dagblad og forfatterorganisationen PEN, og kriminalbetjent Per Toftlund fra efterretningstjenesten bliver sat på beskyttelsesopgaven.

En politiker i Folketinget laver en handel med konsekvenser. Og et sted i det tidligere Jugoslavien indgår en ung mand kontrakt om et mord. Manden er Vuk. Han er den serbiske dansker.

Køb Den serbiske dansker online her eller i din lokale boghandel


Lime’s billede

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, limes billede, glasnøglen

Peter Lime er fotograf. Paparazzo-fotograf. En dag i Spanien indfanger Lime med sin telelinse et billede, der skal komme til at ændre hans liv mere end ofrets. Samtidig dukker et andet billede af en gådefuld kvinde fra Limes fortid op.

Tilsyneladende er der ingen sammenhæng mellem de to fotos, men et blodigt attentat ændrer med et slag Limes tilværelse og får ham til at stille spørgsmål om en mulig sammenhæng.

Sagen viser sig at have vidtrækkende politiske perspektiver med mulige forbindelser til både ETA, IRA og STASI.

Jagten på sammenhængen mellem de to billeder fører Lime fra Madrid over barndommens Danmark til det tidligere DDR og et iskoldt Moskva.

Lime’s billede sikrede Leif Davidsen den store skandinaviske kriminalliteraturpris Glasnøglen.

Køb Lime’s billede online her eller i din lokale boghandel


De gode søstre

Trilogien om PET-agent Leif Toftlund 2

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, de gode søstre, krimier om det tidligere jugoslavien, borgerkrigen i jugoslavien

Det er foråret 1999, og NATO bomber Jugoslavien, da det umulige sker: Et af de usårlige bombefly bliver skudt ned. Nogen må have lækket oplysninger.

Teddy, en midaldrende universitetslektor, er i Bratislava, da han opsøges af en østeuropæisk kvinde, der viser sig at være hans halvsøster. Deres fælles far var en dansk SS-officer, som blev erklæret død i 1952, men som i virkeligheden har levet i Jugoslavien i mange år.

Samtidig i København arresteres Teddys danske storesøster for at være Stasi-agent, og et mord får Teddy – og PET – til at begynde at undersøge sammenhængen mellem de to kvinder.

De gode søstre er en selvstændig fortsættelse af Den serbiske dansker. 

Køb De gode søstre online her eller i din lokale boghandel


Fjenden i spejlet

Trilogien om PET-agent Leif Toftlund 3

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, bøger om 9/11, bøger om 11 september,

Vuk, den serbiske dansker og tidligere lejemorder, er tilbage – på overlevelsestur i Death Vally, da 11. september 2001 river ham ud af en nyetableret idyl i USA.

Vuks gamle modstander, PET-agenten Per Toftlund, bliver samtidigt sat i spidsen for en gruppe, der har til opgave at optrevle mulige islamistiske terrorceller i Danmark.

På hver sin side af Atlanten bliver Vuk og Toftlund involveret i et kompliceret politisk spil: om den mulige forbindelse mellem Irak og al-Qaeda, om usynlige pengeoverførsler og handel med honning – og om en mystisk person kaldet Tronfølgeren.

Fjenden i spejlet er en selvstændig fortsættelse af Den serbiske dansker og De gode søstre.

Køb Fjenden i spejlet online her eller i din lokale boghandel


Den ukendte hustru

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, den ukendte hustru

 

Den danske forretningsmand og tidligere jægersoldat Marcus er taget med sin russiske kone, Nathalie, på flodrejse i hendes gamle hjemland.

Under en landgang forsvinder Nathalie sporløst.

Marcus kaster sig ud i en desperat eftersøgning, som fører ham fra hjemmet på Østerbro over det nyrige miljø i Nice til Putins postkommunistiske Rusland og det moderne Japan. Men sporene peger videre endnu: mod terrorbevægelser, stalintidens fangelejre – og en sagnomspunden forsvundet skat.

Det bliver en søgen, ikke kun efter Nathalie, men også efter hendes sande identitet og det hemmelige liv, hun har levet i deres ti år lange og lykkelige ægteskab. Kender Marcus overhovedet sin kone?

Køb Den ukendte hustru online her eller i din lokale boghandel


Min broders vogter

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, den spanske borgerkrig, bøger om den spanske borgerkrig, romaner om den spanske borgerkrig, Min broders vogter

 

Vi er i 1930’erne med økonomisk depression og optakt til verdenskrig.

25-årige Magnus Meyer er efter fem år og en blodig hændelse på det amerikanske kontinent flygtet tilbage til barndomsbyen i Danmark. Her erfarer han, at hans elskede følsomme lillebror er taget til Spanien for at deltage i borgerkrigen på Folkefrontens side.

Magnus’ storesøster tilskynder ham til at drage til Spanien for at at hente lillebroderen hjem. Hermed indledes en rejse, der fører Magnus gennem det borgerkrigshærgede, men også smukke og støvede Spanien. Det bliver en lang rejse, som på dramatisk vis kulminerer i Stalins Sovjetunionen.

Køb Min broders vogter online her eller i din lokale boghandel


På udkig efter Hemingway

Rækkefølgen på Leif Davidsens bøger

Da gymnasielektoren John mister sin kone, går hele hans liv i hårdknude.

For at få lidt luft og dulme sorgen, beslutter den passionerede Hemingwayfan at drage ud i verden og besøge nogle af de steder, Hemingway har boet og arbejdet.

Før han ved af det, bliver John indblandet  i et farligt og højdramatisk spil mellem hemmelige agenter og dobbeltagenter på Cuba.

 

Køb På udkig efter Hemingway online her eller i din lokale boghandel


Patriarkens hændelige død

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, patriarkens hændelige død, Rusland

 

I Moskva finder to dødsfald sted det samme døgn. Først sover Ruslands elskede patriark stille ind, dernæst bliver Gabriel Lassen tævet ihjel i en baggård.

Hjemme i Danmark kommer Gabriels tvillingebror Adam dog i besiddelse af oplysninger, der peger på en mulig og mistænkelig forbindelse mellem de to dødsfald. Derfor drager den dansk-russiske Adam ud på en længere rejse i et forsøg på at opklare sin brors død.

På hans rejse afdækker Adam et hemmeligt storpolitisk spil om ressourcer, der afslører en forbindelse mellem Gabriels død, den russiske orthodokse kirke og Kreml.

Patriarkens hændelige død er en dramatisk spændingsroman om kærlighhed, hævn og om uhellige alliancer mellem religion og politik.

Køb Patriarkens hændelige død online her eller i din lokale boghandel


Djævelen i hullet

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, djævelen i hullet

I 1993 forsvinder den danske efterretningsagent John Arnborg i ud i den blå luft. Da han sidenhen dukker op igen, er det på russisk side. Arnborg har forelsket sig  i en russisk kvinde, har slået sig ned og arbejder nu for efterretningstjenesten FSB. Hjemme i Danmark efterlader han sin kone og teenagedatteren, Laila.

Farens forræderi præger hele Lailas liv. Hun uddanner sig til sprogofficer, men trækker sig tilbage efter to udsendelser til Irak. Da hun pludselig modtager et brev fra sin far, vælger hun at konfrontere sin far i Rusland.

Snart bliver Laila viklet ind i sin families ukendte historie, der trækker tråde tilbage til Den Kolde Krig.

Køb Djævelen i hullet online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Forræderens børn

Forræderens børn

Forræderens børn er en efterfølger til Djævelen i hullet, men kan sagtens læses uafhængigt af hinanden. Nogle af personerne i bogen går dog igen fra den tidligere bog.

I Ringkøbing bliver en russisk mand dræbt med gift. Mordet får afgørende betydning for Tor, da han herefter sættes i forbindelse med den russiske efterretningstjeneste. Sammen med Laila må de to ud på en farlig rejse, der tager dem tværs over Italien, Europa og til Volgograd. Imens må de opklare, hvem russeren i Ringkøbing var og hvorfor nogle ville myrde ham. Men faren lurer overalt, og ingen kan stoles på…

Forræderens børn kan købes online eller hos din boghandler.

Læs mere om inspirationen bag Forræderens børn her.


Ravnens rede

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, krimier, Leif Davidsen, gotiske romaner

 

En gotisk spændingsroman om en excentrisk rigmand på et slot ud for Bretagnes kyst.

Susanne Carlsen har brug for penge. Hun er blevet skilt, hun har kun små freelance-opgaver som journalist – og hun er ikke længere helt ung. Da den danske rigmand Erling Skjold inviterer hende til sit slot i Frankrig for at skrive hans biografi, siger Susanne ja, selvom tilbuddet næsten er for godt til at være sandt.

Kort efter sin ankomst til Frankrig bliver Susanne kontaktet af en mand, der efter sigende arbejder for den franske sikkerhedstjeneste, og som har foruroligende oplysninger om Erling Skjold.

Uhyggen stiger i takt med at Susanne i hemmelighed begynder at udforske det mystiske slot på egen hånd.

Du kan købe Ravnens rede her eller hos din lokale boghandler.
Lenins bodyguard

Rækkefølgen på Leif Davidsens bøger

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Et overbevisende tidsbillede” – JYLLANDS-POSTEN

❤️❤️❤️❤️❤️ – “Flot og flamboyant roman” – POLITIKEN

Lenins bodyguard er en historisk roman, der foregår i den højspændte politiske periode, som skabte Sovjetstaten og den kommunisme som også præger Rusland i dag.

I 1910 befinder Sovjetstatens grundlægger Vladimir Lenin sig en måned i København. Han er et oplagt mål for agenter fra det russiske zarstyre, som gerne vil deres ærkefjende til livs.

På sin daglige spadseretur fra Vesterbrogade til Det Kongelige Bibliotek bliver han en dag overfaldet. Lenin reddes på et hængende hår af den unge dansk-amerikaner, Oskar Madsen. De to knytter et særligt bånd, og Oskar Madsen bliver efterfølgende Lenins bodyguard under den blodige russiske revolution og borgerkrig i 1917.

Du kan købe Lenins bodyguard online, eller i din lokale boghandel.
I skyggen af krigen

Forårets bedste krimier, Leif Davidsen, I skyggen af krigen, fars dags gave

Den tidligere efterretningsofficer Peter Bojden er flyttet til Malaga, efter han røg ud af PET pga. en metoo-sag.
Her bliver han en dag opsøgt af spiontjenestens nye chef. Hun vil have ham med tilbage til København, hvor Bojdens tidligere ven og kollega Kasper Bork sidder fængslet i en skandalesag om at lække informationer til medierne. Bork står til en lang fængselsdom, og systemet ønsker i virkeligheden ikke en opklaring, men Peter Bojden indleder sin efterforskning, som både bringer ham til Berlin og Japan.
Det bliver en rejse mellem oprigtige fjender og tvivlsomme venner.


I skyggen af krigen er en topaktuel spændingsroman, hvor Leif Davidsen igen viser sin dybe indsigt i storpolitik og efterretningstjenesternes hemmelige arbejde.

Du kan købe I skyggen af krigen i din nærmeste boghandel eller online her.

Noveller, fortællinger og personlige beretninger

Leif Davidsens forfatterskab byder også på en række novellesamlinger, essays og bidrag i andre samlinger, spændingshistorier og personlige beretninger.

Her kan du få et overblik over de bøger, der stadig er til at få fat på:

Forræderen og andre historier

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, novellesamling, personlige fortællinger

Forræderen og andre historier byder på spændingshistorier fra de seneste halvtreds års internationale brændpunkter.

Bogen indeholder otte dramatiske fortællinger om mennesker i situationer, hvor de må træffe afgørende valg, der kan betyde liv eller død. Forræderiet  – det personlige og politiske – er aldrig langt væk.

 

 

Køb Forræderen og andre historier online her eller i din lokale boghandel


Dostojevskijs sidste rejse: en personlig beretning om et lands forvandling

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, novellesamling, personlige fortællinger

Dostojevskijs sidste rejse er en personlig rejsedagbog. hvor Leif Davidsen, beskriver hans 14-dages flodrejse på skibet Dostojevskij i 2000.

I Dostojevskijs sidste rejse blandes fortid og nutid, personligt og politisk sammen i en smuk mosaik, der danner et fascinerende billede af Ruslands forvandling fra supermagt til nationalstat og fra kommunisme til kapitalisme.

Rejsedagbogen er både en beretning af livet som Moskva-korrespondent i 80’erne, om landets politiske og samfundsmæssige udvikling og om inspirationskilderne til Davidsens imponerende forfatterskab.

Køb Dostojevskijs sidste rejse online her eller i din lokale boghandel


Utahs bjerge og andre historier

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, novellesamling, personlige fortællinger

Utahs bjerge og andre historier udspiller sig i politiske og kulturelle brændpunkter rundt om i verden: fra efterkrigstidens Danmark til Østeuropa efter Berlinmurens fald, fra Cambodjas Killing Fields og Malaysias miltikulturelle samfund til bjergene i krigens Afghanistan  – og i det billedskønne Utah, hvor katastrofen lurer i bjergenes skygge.

Utahs bjerge og andre historier indeholder tolv dramatiske historier om mennesker, der kastes ud i moralske dilemmaer og politiske konflikter, hvor deres valg og handlinger kan vise sig at få vidtrækkende og fatale konsekvenser.

Køb Utahs bjerge og andre historier online her eller i din lokale boghandel


Steinbecks spøgelse: jagten på en forfatter – erindringer

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, novellesamling, personlige fortællinger

 

Steinbecks spøgelse er historien om den 13.000 km lange rejse gennem USA i en camper, som forfatteren Leif Davidsen foretog sammen med sin kone i 2012 – samme år hvor Barack Obama kæmpede for at blive genvalgt.

Med Bruce Springsteens cd’er i afspilleren kører ægteparret i hjulsporene på den store amerikanske forfatter John Steinbeck.

Den personlige rejsebog rummer også erindringer fra Davidsens barndom og ungdom, samt beskrivelser af de amerikanske bøger, film og musik, der har inspireret ham som person og forfatter.

Hør Leif Davidsen læse op af Steinbecks spøgelse.

Køb Steinbecks spøgelse online her eller i din lokale boghandel


10 minutter i vor tid

rækkefølgen på Leif Davidsens bøger, spionromaner, krimier, Leif Davidsen, novellesamling

 

10 minutter i vor tid er en novellesamling med 21 fortællinger, der oprindeligt er at finde i Forræderen og andre historier, Utahs bjerge og en enkelt fra romanen Min broders vogter.

Novellerne er centreret om menneskelige skæbner, om det at træffe valg og om forræderi. Både herhjemme i Danmark, men også i udlandet.

Læs mere om ideen bag 10 minutter i vor tid.

Køb 10 minutter i vor tid online her eller i din lokale boghandel


Tag ikke imod en pølse i Moskva – og andre historier

Rækkefølgen på Leif Davidsens bøger

Tag med Leif Davidsen på rejser fra Moskva til Tokyo, fra Påskeøen til Sydspanien, fra Vietnam til USA, fra Hawaii til Paris og Danmark.

I ti fortættede noveller introducerer Leif Davidsen en række mennesker rundt om i verden, som befinder sig et afgørende sted i deres liv: en falleret forretningsmand, en forgældet spillefugl, en ufrivillig sexturist, en forblændet elsker, der vil gøre alt for sin nye kærlighed – og en aldrende kunstner, der har mistet sin inspiration. Tvivl, retningsløshed, hævntørst, desperation og ikke mindst lidenskab og kærlighed folder sig ud over siderne, hvor verden fra øst til vest samtidig kommer til live igennem Davidsens pen.

Køb Tag ikke imod en pølse i Moskva online her eller i din lokale boghandel


Vil du gerne have overblik over Leif Davidsens forfatterskab? Læs mere her om Leif Davidsen.