Aktuelt Danske romaner Leif Davidsen

Leif Davidsen fejrer 40-års jubilæum med ny roman og genudgivelse af sin debut

Leif Davidsen fejrer 40-års jubilæum med ny roman og genudgivelse af sin debut

”Jeg fandt min vej, da jeg opdagede, at det var verden, der skulle levere baggrunden til mine historier,” fortæller Leif Davidsen.

Ved årets Krimimesse i Fængslet i Horsens var Leif Davidsen hovedtaler ved middagen lørdag aften for de mange hundrede forfatterkolleger.

For i 1984 debuterede han med Uhellige Alliancer, som BT kaldte ”spændingsroman i topklasse”, mens Weekendavisen konkluderede, at ”Davidsen må siges at hive stikket hjem”.

Genlæste med bævende hjerte

I anledning af 40-års jubilæet fik de første 3.000 gæster på Krimimessen i Horsens foræret Uhellige Alliancer ved indgangen, og i jubilæumsudgaven har Leif Davidsen skrevet et forord, hvor han fortæller om tilblivelsen af debuten og hele sit forfatterskab.

”I forbindelse med denne særudgave af Uhellige Alliancer genlæste jeg den med bævende hjerte, men jeg synes faktisk den holder, selv om der er gået fyrre år. Der er mange tidstypiske og forældede enkeltheder i romanen, ligesom begrebet ”at skrive rent,” er forhistorisk. Der ryges meget, og uden at man spørger om lov, men sådan var tiden.  Der faxes, og for at ringe til Danmark fra Madrid skal man bestille en samtale i hotelreceptionen, og så kan man praktisk spise morgenmad, mens man venter på, at der er  oprettet forbindelse til Danmark. Der er ingen mobiltelefoner eller internet. Flybilletten er af papir. Klimaet er ikke noget, man taler om,” som han skriver.

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen på Leif Davidsens bøger

Ny spændingsroman af Leif Davidsen udkommer til maj

Men Leif Davidsen har heldigvis ikke ligget på den lade side siden 1984 og har i gennemsnit udgivet en roman hvert andet år. Og lidt til. Så den 8. maj 2024 udkommer Davidsens nye roman I skyggen af krigen.

Den tidligere efterretningsofficer Peter Bojden er flyttet til Malaga, efter han røg ud af PET pga. en metoo-sag. Her bliver han en dag opsøgt af spiontjenestens nye chef. Hun vil have ham med tilbage til København, hvor Bojdens tidligere ven og kollega Kasper Bork sidder fængslet i en skandalesag om at lække informationer til medierne. Bork står til en lang fængselsdom, og systemet ønsker i virkeligheden ikke en opklaring, men Peter Bojden indleder sin efterforskning, som både bringer ham til Berlin og Japan. Det bliver en rejse mellem oprigtige fjender og tvivlsomme venner.

LÆS OGSÅ: Leif Davidsen: Der går en lige linje fra Lenin til Putin

I skyggen af krigen er en topaktuel spændingsroman, hvor Leif Davidsen igen viser sin dybe indsigt i Putins Rusland. For som han også skriver i det nye forord til sin jubilæumsudgave af debutromanen:

”Jeg fandt min vej, da jeg opdagede, at det var verden, der skulle levere baggrunden til mine historier.”


OM DEBUTROMANEN Uhellige alliancer

Leif Davidsen fejrer 40-års jubilæum med ny roman og genudgivelse af sin debut

Leif Davidsens anmelderroste debutroman Uhellige alliancer udkom i 1984. I romanen bliver en ung dansk kvinde dræbt under et ETA-attentat i Baskerlandet.

Poul, hendes mand, tager til Spanien for at tage hendes kiste med hjem, men et fascistisk infiltreret politi og baskiske frihedskæmpere drager ufrivilligt Poul ind i et dødeligt politisk spil. Et spil som rækker helt op i den spanske regering.

Spændingsroman i topklasse – BT

Enormt underholdende – Berlingske

Vellykket politisk spændingsroman – Politiken 

Du kan købe Uhellige alliancer online eller i din nærmeste boghandel.


OM DEN NYE ROMAN I skyggen af krige

Forårets bedste krimier, Leif Davidsen, I skyggen af krigen,

Den tidligere efterretningsofficer Peter Bojden er flyttet til Malaga, efter han røg ud af PET pga. en metoo-sag.
Her bliver han en dag opsøgt af spiontjenestens nye chef. Hun vil have ham med tilbage til København, hvor Bojdens tidligere ven og kollega Kasper Bork sidder fængslet i en skandalesag om at lække informationer til medierne. Bork står til en lang fængselsdom, og systemet ønsker i virkeligheden ikke en opklaring, men Peter Bojden indleder sin efterforskning, som både bringer ham til Berlin og Japan.
Det bliver en rejse mellem oprigtige fjender og tvivlsomme venner.


I skyggen af krigen er en topaktuel spændingsroman, hvor Leif Davidsen igen viser sin dybe indsigt i storpolitik og efterretningstjenesternes hemmelige arbejde.

Du kan købe I skyggen af krigen i din nærmeste boghandel eller online her fra 8. maj.