Fagbøger kogebøger Kogebøger med sund mad Læseprøve og uddrag Louisa Lorang

Bælgfrugter er fyldt med gode grønne proteiner, og de smager fantastisk. Få en opskrift fra Louisa Lorangs nye kogebog Bælgfrugt her

Bælgfrugt, opskrift, Louisa lorang

Louisa Lorang er aktuel med en ny kogebog fyldt med lækre opskrifter med grønne proteiner. I kogebogen kan du finde en masse skønne hverdagsretter med bælgfrugt. Her får du opskriften på hendes lækre curry med kikærter.


For kort tid siden rapporterede Illustreret Videnskab, at kvinder fik færre sygdomme, i forbindelse med aldring, ved at indtage flere grønne proteiner. Tuft universitet havde udført en undersøgelse, hvor de fulgte 50.000 kvinders proteinindtag henover 30 år. Her sås det at ved at spise flere planteproteiner, som eksempelvis bælgfrugter, undgik kvinderne i højere grad sygdomme med alderen som diabetes, demens og kræft. Derfor kan det være en god ide at få spist nogle flere bælgfrugter, og det kan Louisa Lorangs nye kogebog Bælgfrugt hjælpe med.

LÆS OGSÅ: Bælgfrugt og grønne proteiner kan beskytte mod sygdomme

Mange af os ved nok, at det er sundt for både os selv og miljøet, hvis vi spiser mindre kød og i stedet prioriterer flere grønne proteiner. Mange har det nok desværre sådan, at de i højere grad spiser bælgfrugter af pligt end lyst, og det syntes Louisa Lorang er en skam. Med den nye lækre kogebog Bælgfrugt kan du få inspiration til en masse hverdagsretter med bælgfrugter. Så hvis du gerne vil have mere bælgfrugt i din diet, så er denne kogebog til dig.

LÆS OGSÅ: Spar på madbudgettet: 5 gode råd fra Louisa Lorang

I kogebogen finder du både simple og klassiske retter med bælgfrugter, samt opskrifter der fungerer som alternativer til kødretter. I Bælgfrugt kan du finde kikærte-burger, linse-bolognese, og du lærer også, hvordan du kan bruge bælgfrugt i bagværk.

LÆS OGSÅ: Professorens grønne grød og andre måder at spise mere grønt og få glade tarme

Herunder kan du få en opskrift fra Bælgfrugt. Det er Louisa Lorangs Curry med kikærter og kuller, som du kan give dig i kast med allerede nu.




Curry med kikærter og kuller

Hovedret til 2 personer

Bælgfrugt

INGREDIENSER

1 aubergine

2 spsk. olivenolie til

stegning

1 løg

2 fed hvidløg

1 spsk. smør

2 spsk. tandoori

2 dl kokosmælk

3 dl mosede tomater

Salt

¼ – ½ tsk. cayennepeber

250 g små tomater

225 g kogte kikærter

300 g kuller i filet

3 spsk. hvedemel

1 spsk. olivenolie til

stegning


Til servering

15 g frisk ingefær

Frisk koriander

Frisk mynte

Tyk yoghurt

Nigellafrø

1 citron

Evt. nanbrød


Brug den fisk, du vil. Alle lyse, faste fisk er perfekte her. Supernem og enkel aftensmad! Skyl auberginen, og skær den i skiver. Steg dem i olie på en pande i 4-5 minutter i alt, til de er let gyldne på begge sider. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Steg dem sammen med aubergineskiverne i et par minutter.

Tilsæt smør og tandoori, varm op, og tilsæt derefter kokosmælk og mosede tomater. Kog op, og smag til med salt og cayennepeber. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Hæld dem i saucen sammen med afdryppede kikærter, og kog op. Skær fisken i 4 stykker, vend dem i lidt mel i en dyb tallerken, og steg dem i olie på en pande i 1-2 minutter på hver side.


Servering

Læg fisken oven på grøntsager og sauce. Skræl ingefæren, og skær den i strimler, evt. med et juliennejern. Drys ingefær oven på retten sammen med koriander og mynte. Servér direkte fra panden med en skefuld tyk yoghurt, et dryp olie, nigellafrø og citronbåde.

TIP: Du kan også dampe fisken direkte i panden. Læg den forsigtigt oven på grøntsager og sauce, dryp med olie, og damp den under låg i 6-8 minutter lige inden servering. Salt fisken, og top med urter m.m.




Find bogen med opskriften her:

Louisa Lorang: Bælgfrugt

bælgfrugt, Louisa Lorang

Vi ved godt, at det er både sundt for os og godt for kloden, hvis vi spisere flere grønne proteiner og mindre kød. Men selvom vi godt ved det, er det for mange nok mere en pligt end velbehag at spise bønner, linser og kikærter.

Det skal ikke være en straf at spise bælgfrugter, for du kan lave nogle lækre hverdagsretter med bælgfrugter, de skal bare tilberedes med masser af smag. Og denne bog en en håndsrækning til alle dem, der gerne vil spise mere bælg. 

Her er både forslag til, hvordan du laver de mest simple og klassiske retter som en rigtig god minestrone og hummus, og opskrifter der er alternativer til kødretter som kikærte-burger, black bean-burritoes, postejer. Og så lærer du, hvordan du bruger bælgfrugter til fx at bage med.

Du kan købe Bælgfrugt for begyndere online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.