Fagbøger kogebøger Louisa Lorang Mad og drikke

Spar på madbudgettet: 5 gode råd fra Louisa Lorang

louisa lorang, louisas billige favoritter

Budgetvenlig mad behøver ikke at være kedelig. I Louisas billige favoritter viser Louisa Lorang, hvordan du får et lækkert måltid på bordet uden at sprænge madbudgettet.

I usikre tider med stigende priser er der brug for gode råd til, hvordan du få mest muligt ud af lidt. Louisas billige favoritter er fyldt med Louisas Lorangs bedste opskrifter, der ikke koster alverden. I bogen giver hun også gode fifs til, hvordan du kan lette madlavningsbudgettet, undgå madspild og bruge både ovn og kogeplader med omtanke.

Læs med her, hvor Louisa deler ud af sine bedste sparetips.


Lav en madplan

Med en madplan undgår du dyre impulskøb og madspild. Din madplan behøver ikke at gælde for alle ugens syv dage, for der kan altid opstå gode tilbud, og der skal også være plads til spontanitet i hverdagen. Men det er en god idé at planlægge lidt i forvejen, så du har et overblik over, hvad der mangler i køleskabet. Det gør det også nemmere at købe stort ind i stedet for at gøre det drypvist i løbet af ugen.

LÆS OGSÅ: Louisa Lorang: Pasta er kærlighed på en tallerken

Spis mindre kød

Kød er dyrt, så det er smart at planlægge nogle kødfrie dage i løbet af ugen. I flere retter er det også nemt at skrue ned for mændgen af kød og op for grøntsagerne. Det gælder for eksempel gryderetter, men også i fars eller hakkebøffer, hvor man kan tilføje revne grøntsager til kødfarsen. Squash er oplagt, men aubergine, løg, rødbede, selleri eller svampe fungerer også rigtig godt i fars. På den måde får du kødet til at strække længere, og grøntsagerne er desuden både sunde og smagfulde.

Lav masser af suppe

Suppe er som regel en billig ret, og derfor er det en god idé at lægge en suppedag ind i din madplan. Der er masser af lækre supper at vælge af: rodfrugtsuppe, tomatsuppe, græskarsuppe, gulerodssuppe, blomkålssuppe, kartoffelsuppe – og tusindvis af andre.

LÆS OGSÅ: Louisa Lorang: Det største kompliment er, når folk i virkeligheden laver min mad

Du kan altid spice suppen op med nogle toppings, der giver lidt ekstra smag. Det kunne for eksempel være ristede nødder, rugbrødscroutoner, citronskal, pesto eller noget helt andet.

Spis efter sæsonen

Følg sæsonen, når du køber ind. Det giver både de bedste priser og de bedste smagsoplevelser. Hvis der er en årstid, du er særligt vild med, kan du sagtens få den til at strække sig længere. Du kan nemlig sylte, salte, fermentere eller henkoge, så dine yndlingsgrøntsager holder ind i næste sæson.

LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 10 gode råd til madpakken

Spar på energien

Der er masser af måder at lave mad på en mere energieffektiv måde. Sørg for eksempel for at bruge din ovn, mens du varmer den op – en lasagne tager ikke skade af at blive sat ind, før ovnen er helt varm. Du kan også ofte slukke ovnen tidligere, så maden kan blive færdig på eftervarmen. Ris og kerner kan sættes i blød natten over, så de koger hurtigere, når du skal bruge dem. Det sparer også på energien at sætte låg på gryden, når du bruger den. Og husk: Luk køleskabet, så kulden ikke bare fiser ud.


Louisas billige favoritter

Med stigende priser på el, gas og fødevarer, er der brug for gode råd til, hvordan du få mest muligt ud af lidt. I denne bog viser Louisa Lorang, at god mad ikke behøver koste alverden, og at du sagtens kan få et godt måltid på bordet uden at sprænge madbudgettet.

I kogebogen er der opskrifter på grønne måltider, pasta-retter, enkle med kød og fyldige salater. Her er også masser af ideer til, hvordan du får mest muligt ud af dine råvarer.

Desuden giver Louisa dig også en række nyttige spareråd til, hvordan du kan lette madlavningsbudgettet ved at planlægge mad til flere dage, spare på el og gas og undgå madspild.

Du kan købe Louisas billige favoritter online fx. hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel fra 23. januar.