I kogebogen Konfekt viser Louisa Lorang, hvordan man kan gøre konfekt til en fornøjelse, der ikke kun er forbeholdt julen. Læs med her for at få opskriften på hendes lækre kaffetrøfler.
Louisa Lorangs bog Konfekt guider dig til at lave små lækkerbiskener, som ingen kan stå for. I den smukke bog finder du både klassiske opskrifter på konfekt, knas og juleslik, men også ny inspiration til at lave små, velsmagende sager med familien hele året.
LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 10 gode råd til madpakken
Du kan blandt andet finde opskrifter på hjemmelavet marcipan, både med mandler, pistacie, og valnødder, chokolader, kandiserede appelsinskal og syltede ingefær, pebermyntepletter, fudge og karameller, fransk nougat, trøfler og meget, meget mere.
KAFFETRØFLER
Trøfler er helt fantastiske at servere til kaffen hele året – eller som en del af julens store konfektfad. Husk, at de skal serveres kolde.
Ca. 40 styk
1 1⁄2 dl piskefløde
1⁄2 dl stærk kaffe
200 g mørk chokolade
25 g blødt smør
1 spsk. kaffelikør (kan undlades)
kakaopulver
Kog fløde og kaffe op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde i en tynd stråle over chokoladen og rør, til chokoladen er næsten smeltet. Tilsæt smør og rør, til chokolade og smør er smeltet, og massen er blank. Smag til med kaffelikør.
Sæt trøffelmassen køligt i 1⁄2 time.
Form små, rustikke kugler eller chunks med en teske. Ca. 40 styk i alt. Massen er fedtet og snasket, så vend dem straks i kakao.
Sæt trøflerne i køleskab indtil servering. Servér trøflerne kolde.
TIP Trøflerne kan holde sig længe i køleskab, mindst 1 uge. Vend dem evt. en ekstra gang i kakao, hvis de trænger.
Louisa Lorang: Konfekt
Selvom konfekt især hører julen til, kan det sagtens spises hele året rundt.
Konfekt består af de sødeste sager som chokolade, nødder, marcipan, nougat og tørret frugt. I denne bog finder du både opskrifter på den helt klassiske konfekt, knas og juleslik, men også ny inspiration til at lave små lækkerier med hele familien.
Her er opskriften på hjemmelavet marcipan, både med mandler, pistacie, og valnødder, chokolader, kandiserede appelsinskal og syltede ingefær, pebermyntepletter, fudge og karameller, fransk nougat, trøfler og meget, meget mere.
Nyt fra Louisa Lorang
Hverdagsbazar
Dyk ned i skønne retter inspireret af den østlige del af middelhavskøkkenet. Her er der selvfølgelig både feta, olivenolie og masser af citron, men det er også køkkener, der bugner af grøntsagsretter og masser af krydderier, og hvor maden smager af sol, sommer og dejlige ferier.
I bogen er der både små og store retter, og de er både til hverdag og til middage med mange. Prøv f. eks. en Alanya bowl, lammekebab med tahindressing, samosa med kartofler og saltet citronyoghurt, tyrkiske æg med knas og chilismør, fladbrød med halloumi, blæksprutteringe med citronmayo og vandmelonsalat med marineret gedeost og meget, meget andet.
I kogebogen Konfekt viser Louisa Lorang, hvordan man kan gøre konfekt til en fornøjelse, der ikke kun er forbeholdt julen. Læs med her for at få opskriften på hendes lækre kaffetrøfler.
Louisa Lorangs bog Konfekt guider dig til at lave små lækkerbiskener, som ingen kan stå for. I den smukke bog finder du både klassiske opskrifter på konfekt, knas og juleslik, men også ny inspiration til at lave små, velsmagende sager med familien hele året.
LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 10 gode råd til madpakken
Du kan blandt andet finde opskrifter på hjemmelavet marcipan, både med mandler, pistacie, og valnødder, chokolader, kandiserede appelsinskal og syltede ingefær, pebermyntepletter, fudge og karameller, fransk nougat, trøfler og meget, meget mere.
KAFFETRØFLER
Trøfler er helt fantastiske at servere til kaffen hele året – eller som en del af julens store konfektfad. Husk, at de skal serveres kolde.
Ca. 40 styk
1 1⁄2 dl piskefløde
1⁄2 dl stærk kaffe
200 g mørk chokolade
25 g blødt smør
1 spsk. kaffelikør (kan undlades)
kakaopulver
Kog fløde og kaffe op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde i en tynd stråle over chokoladen og rør, til chokoladen er næsten smeltet. Tilsæt smør og rør, til chokolade og smør er smeltet, og massen er blank. Smag til med kaffelikør.
Sæt trøffelmassen køligt i 1⁄2 time.
Form små, rustikke kugler eller chunks med en teske. Ca. 40 styk i alt. Massen er fedtet og snasket, så vend dem straks i kakao.
Sæt trøflerne i køleskab indtil servering. Servér trøflerne kolde.
TIP Trøflerne kan holde sig længe i køleskab, mindst 1 uge. Vend dem evt. en ekstra gang i kakao, hvis de trænger.
Louisa Lorang: Konfekt
Selvom konfekt især hører julen til, kan det sagtens spises hele året rundt.
Konfekt består af de sødeste sager som chokolade, nødder, marcipan, nougat og tørret frugt. I denne bog finder du både opskrifter på den helt klassiske konfekt, knas og juleslik, men også ny inspiration til at lave små lækkerier med hele familien.
Her er opskriften på hjemmelavet marcipan, både med mandler, pistacie, og valnødder, chokolader, kandiserede appelsinskal og syltede ingefær, pebermyntepletter, fudge og karameller, fransk nougat, trøfler og meget, meget mere.
Du kan købe Konfekt online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra d. 14 oktober.
Besøg Louisa Lorangs hjemmeside her
Nyt fra Louisa Lorang
Hverdagsbazar
Dyk ned i skønne retter inspireret af den østlige del af middelhavskøkkenet. Her er der selvfølgelig både feta, olivenolie og masser af citron, men det er også køkkener, der bugner af grøntsagsretter og masser af krydderier, og hvor maden smager af sol, sommer og dejlige ferier.
I bogen er der både små og store retter, og de er både til hverdag og til middage med mange. Prøv f. eks. en Alanya bowl, lammekebab med tahindressing, samosa med kartofler og saltet citronyoghurt, tyrkiske æg med knas og chilismør, fladbrød med halloumi, blæksprutteringe med citronmayo og vandmelonsalat med marineret gedeost og meget, meget andet.
Du kan købe Hverdagsbazar hos fx. Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: