Bagebøger og kagebøger Fagbøger Louisa Lorang Mad og drikke

Mmm, bare én til. Smag Louisa Lorangs lækre valnøddemarcipanbrød

louisa lorang, konfekt, valnøddemarcipanbrød

Tyvstart på årets konfekt med en opskrift fra en af Danmarks mest populære kogebogsforfattere. Louisa Lorang guider dig til lækker konfekt, der ikke kun er forbeholdt julen.


Selvom konfekt for mange hører julen til, kan man sagtens nyde de små, søde sager året rundt. Gå på opdagelse i Louisa Lorangs uimodståelige kogebog Konfekt, hvor du finder en række opskrifter på lækkerbiskener med marcipan, nougat, chokolade, nødder og tørret frugt.

LÆS OGSÅ: Louisa Lorang: Det største kompliment er, når folk i virkeligheden laver min mad

Med denne opskrift fra Lorangs Konfekt kan du lave smagsfyldte valnøddemarcipanbrød, som med sikkerhed vil imponere både familie og gæster.

VALNØDDEMARCIPANBRØD

Her er opskriften på små valnøddemarcipanbrød. Men du kan selvfølgelig bruge selve valnøddemarcipanen, præcis som du vil. Jeg må dog nok sige, at disse marcipanbrød er noget af det bedste, jeg ved …

Ca. 15 små marcipanbrød

100 g mandler
50 g valnødder
3 spsk. agavesirup
1 spsk. fintrevet appelsinskal
100 g mørk chokolade ca. 15 hele valnødder

Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem trække i 5 minutter. Hæld vandet fra og gentag. Lad vandet køle en smule, så du kan røre ved mandlerne. Smut dem og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. ”Tør” dem i ca. 5 minutter i en 175 grader varm ovn. De skal ikke tage farve, men blot tørre en smule. Lad dem køle helt.

Blend mandler og valnødder til nogenlunde fint mel i en foodprocessor (eller i en minihakker). Tilsæt agave og blend, til massen akkurat er samlet. Tilsæt appelsinskal.

Sæt massen i køleskab i 15-20 minutter. Smelt chokoladen over vandbad.
Form 15 små marcipanbrød og overtræk dem med chokolade. Pynt med hele valnødder på den våde chokolade og lad chokoladen sætte sig.

Servér de små marcipanbrød kølige.

TIP De små marcipanbrød holder sig i mindst 1 uge på køl.


Louisa Lorang: Konfekt

konfekt, louisa lorang

Selvom konfekt især hører julen til, kan det sagtens spises hele året rundt.

Konfekt består af de sødeste sager som chokolade, nødder, marcipan, nougat og tørret frugt. I denne bog finder du både opskrifter på den helt klassiske konfekt, knas og juleslik, men også ny inspiration til at lave små lækkerier med hele familien.

Her er opskriften på hjemmelavet marcipan, både med mandler, pistacie, og valnødder, chokolader, kandiserede appelsinskal og syltede ingefær, pebermyntepletter, fudge og karameller, fransk nougat, trøfler og meget, meget mere.

Du kan købe Konfekt online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra d. 14 oktober.


Besøg Louisa Lorangs hjemmeside her