Fagbøger Mad og drikke

Louisas billige favoritter: Prøv Louisa Lorangs nemme og lækre opskrift på cremet polenta med salsiccia fra hendes nye kogebog

Louisa lorangs billige favoritter, kogebøger,

I kogebogen Louisas billige favoritter viser Louisa Lorang, hvordan du kan lave billig mad på budget uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller gode råvarer. Læs med her for at få opskriften på en lækker cremet polenta med salsiccia.


Louisa Lorang har med sin nye kogebog Louisas billige favoritter lavet den ultimative guide til, hvordan du får mest muligt ud af lidt. For med stigende priser på el, gas og fødevarer, har vi brug for god mad, der ikke behøver koste alverden. I Louisas billige favoritter viser Louisa Lorang, at du sagtens kan få et godt måltid på bordet uden at sprænge dit madbudget.

I kogebogen kan du også finde Louisas nyttige spareråd til, hvordan du kan lette madlavningsbudgettet ved at planlægge mad til flere dage, spare på el og gas og undgå madspild – alt imens du spiser mad af god kvalitet, økologi og kærlighed.

LÆS OGSÅ: Spar på madbudgettet: 5 gode råd fra Louisa Lorang

Du kan blandt andet finde opskrifter på grønne måltider, pasta-retter, enkelte retter med kød og skønne, fyldige salater. Her er også masser af ideer til, hvordan du får mest muligt ud af dine råvarer. For eksempel med denne nemme opskrift på cremet polenta med salsiccia, der både er velsmagende og let at lave.

Læs med herunder og prøv opskriften på cremet polenta med salsiccia.

Du kan købe Louisas billige favoritter online f.eks. hos Bog&Ide, eller i din nærmeste boghandel.




Cremet polenta med salsiccia

Louisa lorangs billige favoritter

16 min: Til 2 personer

Ingredienser:

300 g salsicciapølser

1 spsk. olivenolie

2 fed hvidløg

1 løg

½ dl hvidvin

500 g mosede tomater (fra dåse eller karton)

Salt og peber

Polenta

½ liter vand

1 dl hvidvin

1½ dl polenta (minutpolenta eller instant polenta)

1 spsk. smør

½ dl parmesan

Salt og peber.


Fremgangsmåde:

Verdens nemmeste måde at lave kødboller på er at bruge farsen fra salsiccia, der er små, friske italienske pølser.

Klem pølsefarsen ud af skindet, og steg den i olie på en pande i ca. 5 minutter, til den er let gylden. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Pil og hak løget. Hæld hvidløg og løg på panden, og lad det stege sammen med farsen i et par minutter. Tilsæt hvidvin, kog op, og hæld de mosede tomater ved. Kog op igen, og smag til med salt og peber.

Polenta: Kog vand og vin op i en gryde. Tilsæt polenta, og pisk i 1-3 minutter, til den tykner. Tilsæt smør og friskrevet parmesan, og smag til med salt og peber.

Servering: Anret polentaen i dybe tallerkner toppet med salsiccia og masser af friskkværnet peber. Servér straks.

TIP: Polenta er majsmel, der hurtigt kan forvandles til en lækker majsgrød. Find det i velassorterede supermarkeder eller i italienske specialbutikker. Er du mere til pasta, passer sauce og salsiccia også perfekt til det.

LÆS OGSÅ: Louisa Lorang: Det største kompliment er, når folk i virkeligheden laver min mad




Louisas billige favoritter

Med stigende priser på el, gas og fødevarer, er der brug for gode råd til, hvordan du få mest muligt ud af lidt. I denne bog viser Louisa Lorang, at god mad ikke behøver koste alverden, og at du sagtens kan få et godt måltid på bordet uden at sprænge madbudgettet.

I kogebogen er der opskrifter på grønne måltider, pasta-retter, enkle med kød og fyldige salater. Her er også masser af ideer til, hvordan du får mest muligt ud af dine råvarer.

Desuden giver Louisa dig også en række nyttige spareråd til, hvordan du kan lette madlavningsbudgettet ved at planlægge mad til flere dage, spare på el og gas og undgå madspild.

Du kan købe Louisas billige favoritter online fx. hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel fra 23. januar.



Andre kogebøger af Louisa Lorang

Pasta

Pastaretter er både elegante og enkle, og er oplagt at lave i hverdagen, når maden skal hurtigt på bordet. Men pasta kan også gøres ekstra lækkert, når der er tid til at lade saucen simre og lave pastaen selv. Og så er pastaretter bare utrolig nem og budgetvenligt hverdagsmad.  

I bogen finder du klassikere som Cacio e pepe, pasta alla norma, pasta puttanesca, cabonara og mange andre “must-eats”. Her er også masser af grønne pastaretter som fx ravioli med græskar, salvie og brunet smør og pasta med radichio, blåost og valnødder.

Find også helt enkle pastaopskrifter, der bare smager himmelsk, heriblandt pasta med citron, oliven og parmesan eller pasta og trøffel. Der er også en opskrift på hjemmelavet pasta og gnocci.

Du kan købe Pasta online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.




Konfekt

konfekt, louisa lorang

Selvom konfekt især hører julen til, kan det sagtens spises hele året rundt.

Konfekt består af de sødeste sager som chokolade, nødder, marcipan, nougat og tørret frugt. I denne bog finder du både opskrifter på den helt klassiske konfekt, knas og juleslik, men også ny inspiration til at lave små lækkerier med hele familien.

Her er opskriften på hjemmelavet marcipan, både med mandler, pistacie, og valnødder, chokolader, kandiserede appelsinskal og syltede ingefær, pebermyntepletter, fudge og karameller, fransk nougat, trøfler og meget, meget mere.

Du kan købe Konfekt online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra d. 14 oktober.