Krimimessen 2021

Lindhardt og Ringhof stiller vanen tro med et stjernehold af danske forfattere på Krimimessen i Horsens. Læs med her og find ud af, hvem du kan glæde dig til at møde i Fængslet i år.  


Så er det på tide at sætte kryds i kalenderen den 9. og 10. oktober 2021. Her løber Krimimessen i Horsens igen af stablen, og landets krimifans har mulighed for at møde deres yndlingsforfattere. Krimimessen i Horsens er Nordeuropas største krimi-festival og byder som sædvanligt på masser af spændende interviews, debatter og andre festlige indslag.

Her kan du læse, hvilke forfattere du kan møde på Krimimessen fra Lindhardt og Ringhof i år.

Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld
Foto: Simon Klein-Knudsen

Krefeld er tilbage med syvende bind i Ravn-serien, der udkommer under Krimimessen den 9. oktober. Mød op og hør Krefeld fortælle om det nye bind i serien, Imperiet. Privatdetektiven Ravn hvirvles ind i et blodigt drama, da han kontaktes af advokat Miriam Østergaard, der vil hyre ham til en helt speciel sag. Den skandaleombruste rigmandsdatter Christiane Saxenholm er blevet kidnappet, og Ravn skal overbringe løsesummen på 3 millioner. Snart bliver Ravn og Miriam inddraget i en brutal magtkamp om kontrollen over et finansimperium til en værdi af 3,5 milliarder kroner – en kamp, der truer med at styrte Saxenholm-familien i grus.

Leif Davidsen

Krimimessen
Foto: Thomas A

Leif Davidsen har i snart 40 år underholdt læsere med sine medrivende romaner. På Krimimessen fortæller han om sin seneste bog, Forræderens børn. Forræderens børn er et hæsblæsende spiondrama med internationale forviklinger, magtspil med tråde til Putins Rusland – og et gensyn med søskendeparret Tor og Laila, som vi mødte i Djævelen i hullet fra 2016. Leif Davidsen skriver med stor indsigt i internationale og især russiske forhold med inspiration fra virkelige begivenheder.

Er du vild med Leif Davidsen? Find flere artikler om ham her på bog.dk.

Lone Theils

Krimimessen 2021: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Hazel Thompson

Lone Theils fortæller om sine krimier De usynlige og Undergravet. De usynlige er femte bind i Lone Theils’ krimier om journalisten Nora Sand, der alle henter inspiration fra virkelige hændelser. I De usynlige er Nora Sand er vidne til et drab, der viser sig at have forbindelse til Storbritanniens absolutte elite. Hun kommer på sporet af en gruppe mennesker, der ikke skyr nogen midler for at dække over fortidens synder. Mennesker med penge, magt og indflydelse nok til at få ethvert problem til at forsvinde – og de anser Nora for at være præcis sådan et problem.

Anna Grue

Krimimessen 2021: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Les Kaner

Anna Grue er aktuel med andet bind i den hyggekrimiserie, hun indledte med bestselleren Mysteriet i Genbrugsen. På Krimimessen fortæller hun om Døden i Kurbadet, hvor den stædige efterlønner Anne-Maj Mortensen igen havner midt i en mordefterforskning. En ung kvinde bliver dræbt i et mudderbad, og hotellets gæster og ansatte er under mistanke. Anne-Maj, der er ved at komme sig efter en knæoperation, går på jagt efter morderen. Men er det klogt at lægge sig ud med en morder, når man knap kan gå?

Sarah Engell

Krimimessen 2021: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Zafar Iqbal

Sarah Engell er kendt for sine anmelderroste bestsellerromaner til unge. Men i år sprang hun ud som krimiforfatter med den mørke og intense spændingsroman Den kinesiske tvilling. Vær med, når Sarah Engell på Krimimessen fortæller om sin roman, hvor en række forsvindinger ryster en lille jysk provinsby. Først forsvinder et lig. Så bliver et barn kidnappet. Pludselig er en kvinde sporløst forsvundet. Det eneste spor af den skyldige er de kinesiske tegn, der efterlades på gerningsstederne.

Niels Krause-Kjær

Krimimessen 2021: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Thomas A

Niels Krause-Kjær bruger sin baggrund som politisk journalist, når han skriver sine populære spændingsromaner. På Krimimessen fortæller Krause-Kjær om tredje bind i hans politiske spændingsserie, Fandens forår. Journalist Ulrik Torp trækkes ind i en sag om de danske efterretningstjenester og storpolitiske hemmeligheder, da tidligere justits- og udenrigsminister Otto Brathenberg dør pludseligt af et hjertetilfælde. Nogle dage senere er det forhenværende folketingsmedlem Erling Jensen, der udånder hurtigere end ventet. Spørgsmålet er, om truslen mod et land kommer udefra eller indefra.

Bent Isager-Nielsen

Krimimessen 2021: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Thomas A

Bent Isager-Nielsen er tidligere politiinspektør, drabschef og leder af Rejseholdet. På Krimimessen fortæller han om sin seneste bog, I lovens navn, der er en samling spørgsmål og svar om hans virke som drabschef og politiinspektør. Kom med og hør Bent Isager-Nielsen fortælle om et langt og begivenhedsrigt liv i politiets tjeneste – og om nogle af de sager, der har gjort størst indtryk på ham.

Frederik Strand

Krimimessen 2021: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Privatfoto

Frederik Strand er leder af Politimuseet i København. På Krimimessen fortæller han om sin seneste bog Uropatruljen, en hæsblæsende historisk beretning om politiets mest berygtede afdeling. Uropatrujlen blev sat ind mod Københavns hippier, bz’ere, rockere og narkohandlen på Christiania og Vesterbro i nogle af den moderne danmarkshistories mest dramatiske årtier. 

Hans Petter Hougen og Sidsel Rogde

Hougen og Rogde
Foto: Thomas A

De to erfarne retsmedicinere Hans Petter Hougen og Sidsel Rogde har sammen skrevet Med døden på arbejde – en ærlig og rystende brevveksling gennem tre årtier, hvori Hougen og Rogde har brugt hinanden som både faglige sparringspartnere og som en trøstende skulder, når der var brug for det. Sammen og hver for sig har de oplevet vold og katastrofer af dimensioner, som i flere tilfælde overgår fantasien. På Krimimessen åbner de op om nogle af moderne tids største katastrofer, som de har oplevet på tæt hold gennem deres arbejde. Det drejer sig blandt andet om terrorangrebet på Utøya, tsunamien i Thailand i 2004 og branden på Scandinavian Star i 1990.

Florence McLean

Krimimessen 2021: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Thomas A

I Seriemorder – Mennesket bag monsteret dykker psykolog Florence McLean dybt ned i seriemorderes psyke. Hun har interviewet 34 seriemordere, der tilsammen har hundredvis af menneskeliv på samvittigheden. På Krimimessen kan du høre hende fortælle, hvad hun har fundet ud af om seriemorderes psykologi – og hvordan det har påvirket hende personligt at forsøge at forstå brutale morderes tanker, følelser og adfærd.

Henrik Oryé

Krimimessen 2021: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Thomas A

De seneste 30 år har indsatsleder Henrik Oryé været med i forreste række, når der var spektakulære politiaktioner i København. På Krimimessen kan du høre ham fortælle om nogle af politiets mest dramatiske aktioner: opgøret med bz’erne ved Sorte Hest, masseanholdelsen under COP 15-topmødet, rydningen af Ungdomshuset, terrorangrebet på Krudttønden, kampen mod rockere og bandegrupperinger – og håndteringen af de store fodboldkampe med tilskueruroligheder. Han fortæller også om Tibetsagen, der førte til, at han blev suspenderet fra tjeneste.


Læs mere om Krimimessen i Horsens og find årets program her.


Hvis du går og overvejer hvilken krimi, der skal læses næste gang, så se en liste med skønne krimier her.