Aktuelt Fagbøger

Strik med fluff og farver: De bedste strikketips fra Julie Embrå

strik med fluff og farver

Strik med fluff og farver er en farvefest af en strikkebog med smukke retro-mønstre. Bag opskrifterne står den norske strikkeduo Anne-Grethe Embrå og Julie Embrå, som er mor og datter. Sammen har de skabt et strikkeunivers, der ikke ligner noget andet, og som følges af over 160.000 på Instagram. Læs med her, hvor Julie Embrå kommer med sine bedste strikketips.

Er du træt af den samme gamle farvepalet og svære mønstre uden plads til fejl? Vil du strikke funky og farverigt tøj, som hele familien vil elske?

Strik med fluff og farver er en samling kreative strikkeopskrifter inspireret af 80’ernes modebillede. Med bogen kan du kaste dig ud i sjovt mønsterstrik til både store og små.

Vi har spurgt Julie Embrå, hvad hendes allerbedste strikketips er.

Du og din mor, Anne-Grethe, står sammen bag strikkeuniverset Embraknit. Hvordan er det at arbejde så tæt sammen som mor og datter? 

Det fungerer rigtig fint at arbejde sammen med min mor, fordi vi supplerer hinanden godt. Vi er begge kreative og meget glade for farver, og vi bliver bedre, fordi vi tør at være kritiske overfor hinandens idéer og designforslag. Sammen kan vi mere.

LÆS OGSÅ: Strik med fluff og farver – Få en opskrift på den flotte og bløde Nelly-sweater her

Strik med fluff og farver er der opskrifter til både erfarne strikkere og nybegyndere. Har du et godt tip til dem, der lige er begyndt at strikke?

Prøv, lav fejl, og prøv igen. Glæden ved at skabe sit eget tøj er magisk!

strik med fluff og farver, julie embrå
Julie Embrå er en del af strikkeduoen Embraknit med sin mor, Anne-Grethe Embrå. Foto: Astrid Waller

Nogle strikkere kan ikke leve uden deres omgangstæller. Andre har nogle helt særlige strikkepinde, de altid bruger. Hvilken strikkeinvestering vil du anbefale andre?

Min vigtigste investering er godt garn. Jeg strikker kun med garn, som jeg ved, at jeg selv vil bruge. Jeg er meget omhyggelig, når det kommer til at vælge garn.

Det er jo ikke altid, at et strikkeprojekt går helt efter planen, og vi er nok mange, der har måttet trevle op igen. Hvad var din største strikkekrise – og hvordan kom du videre med projektet?

Jeg har mange ufoer (ufærdige objekter, red.) liggende, som ikke blev, som jeg håbede, eller som jeg ikke føler mig inspireret af længere. For mig hjælper det tit at få et projekt lidt på afstand og lade der gå noget tid, før jeg finder det frem igen.

Men der er også mange projekter, som jeg har måttet trevle op og starte om igen med. Jeg lader ofte mavefornemmelsen råde, og jeg kan som regel mærke tidligt i processen, om jeg er i gang med noget, som er værd at fortsætte med. Uden den mavefornemmelse havde jeg haft langt flere ufoer.

Hvad er du allermest stolt af at have strikket?

Det er faktisk ret svært at svare på, for jeg er jo stolt af alle vores færdige designs. Men jeg troede aldrig, jeg skulle lave en strikkekjole, så jeg er virkelig stolt af Inga-kjolen. Den er en favorit i mit skab og også hos mange andre i verden, der har strikket den.

Embraknit er et farverigt og festligt strikkeunivers – i modsætning til meget andet skandinavisk design, der ofte er gråt og beige. Hvad betyder farver for jer?

Farver gør os rigtig, rigtig glade! Min mor og jeg tiltrækkes af farver, hver gang vi skal i gang med et nyt strikkedesign. Det er vores ”beige”. Vi klæder os i farver og går også op i farverig indretning. Der findes ikke rigtig noget alternativ for os.

Strik med fluff og farver er der flere opskrifter til restegarn. Hvorfor er det vigtigt for jer at genbruge garn fra andre projekter?

Garn er dyrt, og derfor er det vigtigt at bruge det hele. Ofte har man små rester tilbage efter forskellige strikkeprojekter, og det kan man med fordel samle sammen til et nyt projekt. Desuden bliver restegarnsprojekter tit unikke og helt særlige, alt afhængig af hvad du har af garnrester.

LÆS OGSÅ: Interview med Kit Couture: Strik tager den tid, det tager – heldigvis!

Der er nok nogle, der ikke helt forstår det fede ved at strikke. De tænker måske, at det er tidskrævende og dyrt – og at det bare er lettere at købe en sweater. Men hvorfor er det så fedt at strikke sit eget tøj?

For det første er det faktisk dyrere at købe en trøje af god kvalitet sammenlignet med, hvad garn koster til en hjemmestrikket trøje.

For det andet tager det selvfølgelig tid at strikke, men for min mor og jeg er det en form for afslapning. Vi kommer ned i gear, når vi strikker, og vi har nemmere ved at nyde nuet med et strikkeprojekt i hænderne.

For det tredje er det altid flot at gå i hjemmestrikket tøj, og samtidig får du noget helt unikt tøj, som ingen andre har.


Strik med fluff og farver

Strik med fluff og farver: De bedste strikketips fra Julie Embrå

”Strik med fluff og farver” er en samling iøjnefaldende strikkeopskrifter med spraglede farvekombinationer, der tager dig tilbage til 80’ernes modebillede. 

Er du træt af den samme gamle farvepalet og svære mønstre uden plads til fejl? Vil du strikke funky og farverigt tøj, som hele familien vil elske? 

Med denne bog kan du kaste dig ud i sjovt mønsterstrik til både store og små. Du kan strikke bredt, kort, smalt og langt i alt fra fluffy mohair til merinould og håndfarvet garn – og der er noget til både begyndere og mere erfarne stikkere.  

Bag de farverige opskrifter står mor og datter – Anne-Grethe og Julie Embrå – som sammen har skabt et strikkeunivers, der ikke ligner noget andet, og som følges af 137.000 på Instagram.

Du kan købe Strik med fluff og farver online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.