Er du til spioner, agenter og politiske thrillere?

Der er masser af action, hæsblæsende jagter og korruption i disse 10 spionromaner.

Leif Davidsen: Forræderens børn

Forræderens børn er Leif Davidsens helt ny efterkommer af Djævelen i hullet.

I Ringkøbing bliver en russisk mand dræbt med gift. Mordet får afgørende betydning for Tor, da han herefter sættes i forbindelse med den russiske efterretningstjeneste.

Sammen med Laila må de to ud på en farlig rejse, der tager dem tværs over Italien, Europa og til Volgograd. Imens må de opklare, hvem russeren i Ringkøbing var og hvorfor nogle ville myrde ham. Men faren lurer overalt, og ingen kan stoles på…

Du kan købe forræderens børn online eller hos din boghandler fra d. 4. juni 2020

Leif Davidsen: Djævelen i hullet

spionromaner, djævelen i hullet, leif davidsen

       “Veloplagt … fremragende” – POLITIKEN

★★★★★  “En stærk spionhistorie” -JYLLANDS-POSTEN

En intens spændingsroman om forræderi og loyalitet, en families opløsning og genforening, og de politiske spændinger mellem Vesten og Rusland.

I 1993 forsvinder den danske efterretningsagent John Arnborg. Da han dukker op igen, er det på russisk side. Arnborg har forelsket sig i en russisk kvinde og arbejder nu for efterretningstjenesten FSB. Hjemme i Danmark har han efterladt sin kone og teenagedatteren, Laila. Faderens forræderi kaster en skygge over Lailas liv.

Hun uddanner sig til sprogofficer, men efter to udsendelser til Irak bestyrer hun en campingplads i Bogense. Her modtager hun pludselig et brev fra sin far, og konfrontationen med fortiden sender Laila ud på rejse til det moderne Rusland. Hendes far har efterretninger, der kan blive afgørende for Danmark og de baltiske lande, men stærke kræfter søger at forhindre oplysningerne i at slippe ud. Laila bliver viklet ind i sin families ukendte historie, der trækker tråde tilbage til Den Kolde Krig.

Køb Djævelen i hullet online, fx på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler

Jeffrey Archer: Farligt efterspil

Farligt efterspil, Jeffrey Archer

★★★★★ – Goodreads

Det virker helt uskyldigt. En britisk oberst i unåde efterlader ved sin død et mystisk brev til sin eneste søn. Men i det  øjeblik Adam Scott åbner den gulnede konvolut, sætter han gang i en række dødbringende begivenheder, der truer med at ryste selve grundlaget for den frie verden.

I løbet af få dage bliver Adams elskede brutalt myrdet, og han forfølges ikke kun af KGB gennem Europas storbyer, men også af CIA og sine egne landsmænd. Alle vil de dræbe ham, før sandheden kommer ud.

Mens magtfulde mænd i røgfyldte rum søger stadigt mere udspekulerede midler til at knuse ham, går det op for Adam, at han er blevet forrådt og forladt af dem, han holder allermest af. Da han endelig forstår, hvad han er i besiddelse af, indser han, at det er er mere end et spørgsmål om liv og død – det er et spørgsmål om ære.

Køb Farligt efterspil online her eller i din nærmeste boghandel

Mogens Blom: Dobbeltspil i Odessa

Dobbeltspil i Odessa, Mogens Blom, Maiken Tarp

Dobbeltspil i Odessa er en politisk thriller og fjerde selvstændige bind i serien med efterretningsagent Maiken Tarp.

I København kæmper Maiken Tarp for at komme sig over sin kærestes død, imens hun forsøger at være en god mor for deres étårige søn. Fra Kiev får hun besked om, at den danske politimand Tomas Engberg har modtaget en dødstrussel. Mistanken rettes mod en magtfuld ukrainsk oligark og politiker.

Maiken graver i sagen og opdager, at Tomas i al hemmelighed har lokket oligarkens tidligere elskerinde til Ukraine for at skaffe oplysninger om den mistænkte. Maiken Tarp forfølger parret til sortehavsbyen Odessa og langsomt går det op for hende, at ingen af de involverede spiller med åbne kort. Men også Maiken Tarp har sin egen dagsorden.

Køb Dobbeltspil i Odessa online her eller i din lokale boghandel

  Snup også de andre selvstændige titler i serien om Maiken Tarp

Steffen Jacobsen: Da blev jeg døden

spionromaner, steffen jacobsen, da blev jeg døden

★★★★★ “Steffen Jacobsens bedste værk til dato” – EKSTRA BLADET

★★★★★ “Spændingsroman af internationalt format” – JYLLANDS-POSTEN

Hæsblæsende historisk spændingsroman om kapløbet om at skabe verdens første atombombe.

I New Mexicos ørkenlandskab kæmper en række af verdens førende atomforskere med at konstruere et våben, der kan vinde 2. verdenskrig for De Allierede. Blandt disse kloge hoveder er den berømte fysiker Niels Bohr og den unge danske ingeniør, David Adler.

For David Adler bliver kapløbet om at udvikle atombomben et personligt drama om magt, hemmeligheder og kærlighed. Ligesom Niels Bohr må Adler træffe et valg i et moralsk dilemma med uoverskuelige konsekvenser.

Køb Da blev jeg døden online her eller hos din lokale boghandler

Michael Katz Krefeld: Sort sne falder

spionromaner, Michael Katz Krefeld, sort sne falder, krimier

“Michael Katz Krefelds nye krimi er ikke på internationalt niveau, den er bedre.” – WEEKENDAVISEN

En højdramatisk konspirationsthriller.

Da den skandaleramte politiker Peter Levin bliver udsat for et attentatforsøg, vendes et knusende valgnederlag til en sympatisejr for det lille midterparti Demokratisk Koalition. Partiet får magten til at vælge landets næste statsminister.

PET-chef Nikolaj Storm og kriminalkommissær Katrine Bergman fra drabsafdelingen efterforsker attentatet, der peger mod miljøkaktivister på den yderste venstrefløj. Men da liget af den myrdede attentatmand dukker op, fører efterforskningen frem til en hemmelig loge, som også Storms afdøde far, den afdøde arkitekt Herman Storm, var en del af. Men hvem er menneskerne bag logen og hvor langt rækker deres magt?

Storm og Bergman indleder jagten på en morder og sandheden bag attentatet. En jagt, der fører dem ind i magtens centrum, mod politiske skandaler, mod afsløringen af angrebsplaner fra den kolde krig.

Køb Sort sne falder online her eller i din lokale boghandel

Wilbur Smith: Afrikas horn

spionromaner, Wilbur Smith, Afrikas horn

★★★★★“En veltilrettelagt, veludført spændingsroman, der nægter at svigte sin læser.” – BERLINGSKE

Et actionmættet og drama om helvede på havet. Da Hazel Bannock, ejer af det globale oliefirma Bannock Oil, er på cruise i det indiske ocean, bliver hendes yacht kapret af somaliske pirater og hendes 19-årige datter, Cayla, kidnappet.

Hector Cross er tidligere major i det britiske specialkorps SAS og ejer nu et sikkerhedsfirma, som arbejder for Bannock Oil, og hans loyalitet mod familien Bannock kender ingen grænser.
Piraterne kræver en astronomisk høj løsesum for at frigive Cayla, men politiske og diplomatiske hensyn komplicerer sagen, og Hazel tilkalder straks Hector. Sammen er de villige til at tage loven i deres egne hænder for at få Cayla ud af de skruppelløse kidnapperes stramme greb.

  Snup også de to næste i serien En ond cirkel og Udyret

Køb Afrikas horn som e-bog eller lydbog online her eller lån den på biblioteket

Rob Smith: Barn nr. 44

spionromaner, barn nr 44, rob smith

“Fremragende, rystende og blændende” – POLITIKEN

“Tom Rob Smith skildrer det velbegrundede sovjetrussiske paranoia så overbevisende, at den forplanter sig til læseren.” – WEEKENDAVISEN

Sovjetunionen 1953.

Stalin holder landet i et jerngreb godt hjulpet af sikkerhedstjenesten, hvis nådesløse brutalitet alle kender og frygter. I det perfekte socialistiske samfund findes der officielt ikke kriminalitet.

Politikommisæren Leo Demidov fra magtens centrum i Moskva er i sandhed systemets mand. Men da en række børn findes dræbte under mystiske og bestialske omstændigheder, må han erkende, at dødsfaldende ikke kan fejes ind under gulvtæppet.

Leo må satse alt, hvad han har kært, for at fange seriemorderen, og hans trofasthed over for staten sættes på den endelige prøve. Det samme gør forholdet til hans kone Raisa. For i Stalintidens Sovjet er kærlighede ikke til at skelne fra bedrag.

Du kan købe Barn nr. 44 som e-bog eller lydbog her eller låne bogen på biblioteket

Stephenie Meyer: Kemikeren

spionromaner, kemikeren, stephenie meyer

★★★★★”En god thriller der vil få dig ud på kanten af stolen”- FORESTILLING OM PARADIS

★★★★★ “Masser af spænding og action” – FRK. TINES KRIMITANKER

En medrivende fortælling om en eksagent, der er på flugt fra sine tidligere arbejdsgivere og bliver nødsaget til at tage en sidste sag for at rense sit navn og redde sit liv.

Hun er ekspert inden for sit felt og var en af de mørkeste hemmeligheder i et agentur så hemmeligt, at det ikke engang har et navn. Da agenturet besluttede sig for, at hun var en trussel, vendte de sig mod hende uden advarsel. Nu er hun konstant på flugt, og kan under ingen omstændigheder leve et normalt liv. Hendes eneste chance for at undslippe sine tidligere arbejdsgivere er, ved at udføre ét allersidste job.

Mens hun gør sig beredt på at kæmpe sit livs hårdeste kamp, falder hun pludselig for en mand, der komplicerer hendes situation og overlevelseschance i en skræmmende grad.

Køb Kemikeren online her eller i din lokale boghandel

Frederick Forsyth: Dødslisten

spionromaner, frederick forsyth, dødslisten

★★★★★ “Veltrimmet thriller … ren fryd” – BERLINGSKE

★★★★★ “En drønspændende thriller” – NORDJYSKE

Dødslisten er en hemmelig liste med navne, der er i hemmeligstemplet af den amerikanske regering. På listen figurerer navnene på mænd og kvinder, der truer verdenssikkerheden. Øverst står The Preacher, en radikal islamisk gejstelig, hvis taler og prædikener inspirer hans tro følgesvende til at dræbe højtstående vesterlændinge i Guds navn. Og der er tale om mere end inspiration, for ligene begynder at hobe sig op i USA, England og Europa.

En tidligere marinesoldat i den amerikanske hær, der siden er blevet en af de mest effektive efterretningschefer, bliver betroet med den umulige opgave at finde The Preacher. Han går under navnet the Tracker, og med stor præcision er han i stand til at tilegne sig de ganske få oplysninger, der findes om The Preacher.

The Tracker får hjælp af en teenager, der er en af de mest sublime hackere, og ved fælles hjælp lykkes det dem at kaste lokkemad.

Køb Dødslisten som e-bog online her eller lån den på biblioteket