Er du til spioner, agenter og politiske thrillere?

Der er masser af action, hæsblæsende jagter og korruption i disse 10 spionromaner.

Karl Eidim: Svenskeren

Svenskeren er første spionroman i den hæsblæsende serie om David Karlén.

Den israelske efterretningstjeneste Mossad, har mistanke om, at en svensker holdes fanget i Rusland.

Sagen havner på den erfarne Säpo-efterforsker, Hans Edelmans bord, og sammen med sin yngre, ambitiøse kollega, David Karlén, begynder han at grave i, hvorfor KGB skulle have tilba-geholdt en svensker i årtier – og hvorfor ingen tilsyneladende ved noget om denne fange. Efterhånden som de politiske implikationer vokser sig større, og historiens skygger bliver længere, indser Hans og David, at en direkte konfrontation med KGB kan blive resultatet af deres efterforskning, og de må gøre op med sig selv, hvor meget sandheden og ét menneskes liv er værd.

For hvem er svenskeren overhovedet?
Svenskeren er første bind i David Karlén-serien.

Du kan købe Svenskeren online, fx hos Bog og Ide, eller i din foretrukne boghandel.
David Baldacci: Splitsekund

David Baldacci er eminent til at levere gode spionromaner og netop nu er serien om de to eks-Secret Service agenter Sean King og Michelle Maxwell ved at blive genudgivet og dejlige hardback-formater.

Første bog i David Baldaccis krimiserie om de to eks-Secret Service agenter Sean King og Michelle Maxwell.

Michelle Maxwell har ødelagt sin lovende karriere i U.S Secret Service. Imod bedre vidende lod hun den præsidentkandidat, hun var sat til at beskytte, uden opsyn et ganske kort øjeblik, og nu er manden forsvundet i den blå luft.

LÆS OGSÅ: Agenterne King og Maxwell på farlig mission. Læs i David Baldaccis thriller Splitsekund

Sean King ved, hvordan den yngre agent har det. Otte år tidligere lod den ambitiøse Secret Service agent sig distrahere i et splitsekund, og hans kandidat blev skudt for øjnene af ham.

Nu forenes deres skæbner. Fanget i et spind af løgne, hemmeligheder og livsfarlige sammentræf, afdækker de to tidligere agenter en skræmmende sandhed: de begivenheder, der ødelagde deres liv, var nøje planlagt – og er langt fra ovre.

Du kan købe Splitsekund online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Leif Davidsen: Forræderens børn

Leif Davidsens spionroman om halvsøskendeparret Tor og Laila tager os på en hæsblæsende jagt gennem Europa.

Forræderens børn, Leif Davidsen,

Giftmordet på en russisk mand i Ringkøbing bringer den tidligere elitesoldat Tor i forbindelse med den russiske efterretningstjeneste – og snart kastes både han og halvsøsteren Laila ud på en farefuld færd på tværs af det europæiske kontinent.

Men hvem var russeren i Ringkøbing? Og hvorfor skulle han dræbes?

Forræderens børn er Leif Davidsens tredje roman om Putins Rusland. Læs også Patriarkens hændelige død og Djævelen i hullet.

LÆS OGSÅ: Forhistorien til Forræderens børn – bliv opdateret her

Du kan købe Forræderens børn online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

 
Leif Davidsen: Djævelen i hullet

I 1993 forsvinder den danske efterretningsagent John Arnborg. Da han dukker op igen, er det på russisk side. Arnborg har forelsket sig i en russisk kvinde og arbejder nu for efterretningstjenesten FSB. Hjemme i Danmark har han efterladt sin kone og teenagedatteren, Laila. Faderens forræderi kaster en skygge over Lailas liv.

Laila uddanner sig til sprogofficer, men efter to udsendelser til Irak bestyrer hun en campingplads i Bogense. Her modtager hun pludselig et brev fra sin far, og konfrontationen med fortiden sender hende ud på rejse til det moderne Rusland. Faren har efterretninger, der kan blive afgørende for Danmark og de baltiske lande, men stærke kræfter søger at forhindre oplysningerne i at slippe ud. Laila bliver viklet ind i sin families ukendte historie, der trækker tråde tilbage til Den Kolde Krig.

Du kan købe Djævelen i hullet som paperback online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.

 
Jeffrey Archer: Farligt efterspil
Farligt efterspil
Jeffrey Archer

En britisk oberst efterlader ved sin død et mystisk brev til sin eneste søn. Men i det øjeblik Adam Scott åbner den gulnede konvolut, sætter han gang i en række dødbringende begivenheder, der truer med at ryste selve grundlaget for den frie verden.

I løbet af få dage bliver Adams elskede brutalt myrdet, og han forfølges ikke kun af KGB men også af CIA og sine egne landsmænd. Alle vil de dræbe ham, før sandheden kommer ud.

I alt søgen efter Adam, går det imellem tiden op for ham, at han er blevet forrådt og forladt af dem, han holder allermest af. Da han endelig forstår, hvad han er i besiddelse af, indser han, at det er er mere end et spørgsmål om liv og død – det er et spørgsmål om ære.

Du kan købe Farligt efterspil online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

 
Mogens Blom: Dobbeltspil i Odessa

Dobbeltspil i Odessa

Maiken Tarp kæmper i København for komme sig over sin kærestes død, samtidig med at hun prøver at være en god mor for deres søn.

Fra Kiev får Maiken besked om, at der er blevet rettet en dødstrussel mod den danske politimand Tomas Tygesen, og en magtfuld ukrainsk oligark mistænkes at stå bag.

Da Maiken graver i sagen, opdager hun, at Tomas har lokket oligarkens tidligere elskerinde til Ukraine for at få fat i oplysninger i ham. I Maikens forfølgelse af parret til sortehavsbyen Odessa, bliver det imidlertid klart, at ingen af parterne spiller med åbne kort. Men Maiken Tarp har også selv sin egen dagsorden.

Dobbeltspil i Odessa af Mogens Blom er en politisk thriller og fjerde selvstændige bind i serien med efterretningsagent Maiken Tarp.

Du kan købe Dobbeltspil i Odessa online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

  Snup også de andre selvstændige titler i serien om Maiken Tarp
Michael Katz Krefeld: Protokollen

Michael Katz Krefeld leverer spænding til det yderste med de to spionromaner Protokollen og Sort sne falder om Nikolaj Storm og Katrine Bergman.

Katrine Bergman, protokollen, michael Katz krefeld

En terrorbombe dræber treogtyve personer på en fashionabel restaurant i hjertet af København.

Chefen for PET’s kontraterrorisme-enhed, Nikolaj Storm, og den kontroversielle kriminalkommissær Katrine Bergman må arbejde sammen på efterforskningen af angrebet.

I deres efterforskning erfarer Storm og Katrine , at de står over for en fjende, der er både ukendt og magtfuld. En fjende, der er i gang med at planlægge endnu et terrorangreb. I et kapløb med tiden indleder de to efterforskere en storstilet menneskejagt for at forhindre katastrofen.

Du kan købe Protokollen online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Michael Katz Krefeld: Sort sne falder

PET-chef Nikolaj Storm og kriminalkommissær Katrine Bergman indleder jagten på en morder og sandheden bag et attentat, der har vendt op og ned på valget og den politiske magtbalance.

Efterforskningen leder dem til en hemmelig loge, som Storms afdøde far var en del af. Hvem er menneskerne bag logen, hvor langt rækker deres magt, og hvilken storstilet plan, som vil ændre Danmark for altid, er de i færd med at gennemføre?

Snart står Storm og Bergman over for rigets bedst bevarede hemmelighed: En hemmelighed, der kan blive skæbnesvanger for dem alle; begravet under indlandsisen – under den sorte sne, som stadig falder.

Du kan købe Sort sne falder hos Bog & idé eller i din lokale boghandel.
Steffen Jacobsen: Da blev jeg døden

★★★★★★ “Steffen Jacobsens bedste roman til dato .. Et brag af en bog”  – EKSTRA BLADET

Da blev jeg Døden er en hæsblæsende historisk spændingsroman om kapløbet om at skabe verdens første atombombe.

I New Mexicos ørkenlandskab kæmper en række af verdens førende atomforskere at konstruere et våben, der kan vinde 2. verdenskrig for De Allierede. Blandt disse kloge hoveder er både Oppenheimer, den berømte fysiker Niels Bohr og den unge danske ingeniør, David Adler.

For David Adler bliver kapløbet om at udvikle atombomben et personligt drama om magt, hemmeligheder og kærlighed. Ligesom Niels Bohr må Adler træffe et valg i et moralsk dilemma med uoverskuelige konsekvenser.

Læs også: Må man lægge replikker i munden på Niels Bohr?

“En fascinerende fortælling, der får dig til at sluge både fakta og fiktion i et hastigt tempo. Steffen Jacobsen sætter barren højt for den gode historie.” – LITTERATURSIDEN. Læs hele anmeldelsen her.

Du kan købe Da blev jeg døden online her eller hos din lokale boghandler.
Wilbur Smith: Courtneys krig

Paris, 1939. I Courtneys krig følger vi Gerhard von Meerback og Saffron Courtney, der er dybt forelskede, men ulmende konflikter i Europa truer med at sætte en stopper for deres kærlighed.

Courtneys krig, Wilbur Smith, Courtney-serien, Gerhard von Meerback, Saffron Courtney

Trods sin modstand mod nazisterne beslutter Gerhard von Meerback nemlig at kæmpe for sit fædreland i håbet om en dag at befri Tyskland fra Hitlers brutale regime. Men da hans enhed kastes ind i Anden Verdenskrigs blodigste slag, ved han, at hans chance for at overleve bliver mindre dag for dag.

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen i Wilbur Smiths Courtney-serie. Få styr på romanerne her.

I mellemtiden er Saffron Courtney blevet rekrutteret til Churchills britiske spionnetværk, som sender hende til det besatte Belgien på en farlig mission. Snart står det dog klart for hende, at hun bliver jaget af en af Tysklands mest nådesløse spioner.

Konfronteret med en større ondskab, end de nogensinde havde forestillet sig, må de to elskende tage det sværeste valg af alle: Skal de ofre sig for krigen eller kæmpe for at overleve og håbe på, at de en dag vil blive genforenet?

★★★★★“En veltilrettelagt, veludført spændingsroman, der nægter at svigte sin læser.” – BERLINGSKE

Du kan finde Courtneys krig som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.

 

spionromaner