Fiktion Inspirationslister og guides

3 franske romaner til ferien sydpå

3 franske romaner til ferien sydpå

Skal du tilbringe din sommerferie – eller en del af den – sydpå? Med benene oppe i en hængekøje eller på en skyggefuld fortovscafé i en travl storby? I så fald får du brug for en god bog, du kan tage med dig. Og hvad kan være bedre til formålet end en stemningsfuld fransk roman?

Vi anbefaler her tre vidt forskellige franske romaner til ferien sydpå. Der er noget for enhver smag – og alle romanerne har det til fælles, at de uden tvivl vil gøre din ferie en smule bedre. Uanset hvor du skal tilbringe den henne.

Vi ses deroppe af Pierre Lemaitre

sesderoppe

Vi ses deroppe er en stor, historisk roman. Det er sådan en bog, der vil besætte dig, og du vil vende siderne hurtigt – lige indtil de slipper op. Bogen er perfekt for dig, der elsker Ken Follett og mangler intelligent og interessant underholdning.

Vi ses deroppe foregår i Frankrig i november 1918. Første verdenskrig raser, og rundt om i skyttegravene sidder i titusindvis af bange unge mænd. Soldaterkammeraterne Albert Maillard og Édouard Péricourt overlever begge, men ikke uden mén, og hjemme i Paris må de to soldater sammen hutle sig igennem tilværelsen. Albert har intet at vende tilbage til, og Édouard har vendt sin privilegerede familie ryggen efter utallige operationer og et stigende misbrug af morfin. Drømmen om et bedre liv og et ønske om retfærdighed og hævn får dem til at udtænke et svindelnummer af gigantiske proportioner, som vil sætte landet på den anden ende, hvis det opdages … 

-> Køb bogen her.


Bare sammen af Anna Gavalda

baresammen

Bare sammen af Anna Gavalda emmer af fransk bohemestemning. Det er en skøn roman, som vil efterlade dig med et smil på læben. Perfekt som læsning på en hyggelig fortovscafé med en kop kaffe og en lille kage til.

Bare sammen handler om den kvindelige kunstner, Camille, kokken Franck, dennes bedstemor, som absolut ikke ønsker at komme på plejehjem, og en filosofistuderende ved navn Philibert. De tre unge er sidst i tyverne. Deres udgangspunkt er vidt forskelligt, men fælles for dem er, at de alle tre er præget af en traumatisk opvækst.

Camille bor på kvisten i samme ejendom. Hun er ulykkelig, anorektisk og menneskesky. Da hun er helt ude i tovene, får Philibert hende installeret i den store lejlighed, hvor han og Franck forsøger at få noget mad i hende. Det bliver starten på et ualmindeligt bofællesskab.

-> Køb bogen her.


Iskold død af Bernard Minier

iskold

Mangler du en god, ildevarslende og dødspændende krimi? Så prøv kræfter med den franske Bernard Minier, der står bag krimien Iskold død.

Iskold død starter i Pyrenæerne, hvor et par arbejdsmænd gør grufuldt fund. I 2000 meters højde i nærheden af en kraftstation finder de et hestekadaver ophængt i kablet til en svævebane. Hovedet er skåret af.

Politikommissær Martin Servaz fra Toulouse undrer sig over, at han er kaldt ud for at undersøge et dødt dyr. Men det står hurtig klart, at der er noget yderst foruroligende ved sagen: På hesten finder man dna fra en berygtet massemorder, som sidder sikkert bag lås og slå på en psykiatrisk sikringsanstalt i nærheden. Han kan ikke være undsluppet sin celle, men bare få dage efter sker det første mord …

-> Køb bogen her.