Fagbøger Mad og drikke Yotam Ottolenghi

Ny kogebog fra kokkeverdenens favorit Ottolenghi. Få hans opskrift på laks med za’atar og tahin

Ottolenghi

Yotam Ottolenghi er verdenskendt for sine retter, som bliver omtalt som eksklusive gastronomiske oplevelser.


Ottolenghi deler gerne ud af sine erfaringer og utraditionelle retter. Det gør han i æstetiske, smukke kogebøger, som er til de ægte madnørder, der elsker utraditionelle og enestående smagsoplevelser.

LÆS OGSÅ: Ottolenghis kogebøger. Til dig der vil have madoplevelser udover det sædvanlige

Få et smugkig på en af retterne fra hans ny kogebog OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love. Giv dig i kast med at lave hans laks med za’atar og tahin, som er en smagfuld og imponerende ret.

Laks med za’atar og tahin

Til 4 personer

Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter

4 stykker laksefilet (600 g i alt), med skind, tjekket for ben
2 spsk za’atar
2 tsk sumak
, plus 1/2 tsk ekstra til drys
0,6 dl olivenolie250 g babyspinat
90 g tahin
3 fed hvidløg
, knuste
3. spsk citronsaft
1. spsk grofthakkede
korianderblade
salt og sort peber

Hvis du ikke har smagt fisk med tahin endnu, har du virkelig noget til gode. Retten her kombinerer tahin med krydderurteduftende za’atar og syrlig sumak, vores evigt tilbagevendende, men højt elskede OTK-klassikere. Vi anbefaler på det kraftigste at købe den cremede, nøddesøde tahin, som fremstilles i Levanten, fx Libanon. Spis laksen, så snart den er færdig, da hverken fisken eller tahinen har særlig godt af at stå eller blive genopvarmet.

  1. Forvarm ovnen til 220°varmluft.
  2. Dup laksestykkerne tørre, og krydr dem med salt og peber. Bland za’atar og sumak i en lille skål, og drys derpå blandingen over laksens overside, så den danner en skorpe.
  3. Varm en stor sauterpande, der kan tåle at komme i ovnen, op ved middelhøj varme, og hæld 1 spsk olie i. Tilføj spinaten og et nip salt og peber, og steg den, til den lige netop er faldet sammen.
  4. Læg laksestykkerne oven på spinaten med skindsiden nedad, og dryp dem med 2 spsk olie. Stil så panden i ovnen, og bag laksen ca. 5 minutter.
  5. Rør i mellemtiden tahinen sammen med hvidløg, 2½ spsk citronsaft, et godt nip salt og 1 dl vand i en lille skål, til blandingen er jævn og ret lind.
  6. Tag fisken ud af ovnen, og hæld tahinen ud omkring den (men ikke over den). Bag den dernæst i 5 minutter mere, eller til den er mør, og tahinen bobler. Dryp den resterende spsk citronsaft og olie over, og drys med korianderen og lidt ekstra sumak.

Extracted from Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love by Noor Murad and Yotam Ottolenghi (Ebury Press, £25)
All photography by Elena Heatherwick




OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love

Da hverdagen i 2020 blev vendt på hovedet gik Yotam Ottolenghi og holdet i hans testkøkken, OTK, i gang med at skabe opskrifter ud fra det, de havde i køkkenskabe, kølekabe, frysere og spisekamre. Ottolenghis forretninger var lukket, men det førte til den første kogebog OTK, hvor Ottolenghi og hans team videregiver deres erfaringer med at lave god og velsmagende mad med de ingredienser, man har i sit køkken. 

For de opdagede, at med know-how og opfindsomhed kan enhver ret få det umiskendelig Ottolenghi-udtryk.

Dette er en kogebog til dig der ikke er bleg for at plyndre dit køleskab, dine skuffer og se hvad der gemmer sig bagerst i din fryser. Der kan komme eksklusive madoplevelser ud af alting.

Du kan købe OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Læs mere om Ottolenghi her.




About

Studentermedhjælper med stor forkærlighed for Jane Austen, selvbiografisk litteratur og inspiratonslisterne på Bog.dk.