Fagbøger Mad og drikke Yotam Ottolenghi

Stjernekokken Yotam Ottolenghi: Vi plyndrede skabe, skuffer og fryser

ottolenghi, otk testkøkken, otk test køkken, otk testkokken, yotam

Gå på jagt i skabe, skuffer, køleskab og fryser, og bliv inspireret af Yotam Ottolenghi til at lave enkel og lækker mad med et umiskendeligt Ottolenghi-tvist. Kogebogen OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love.


Lækker mad behøver ikke være svær at lave. Slet ikke, når du har Yotam Ottolenghi og Noor Murad ved din side med kogebogen OTK Ottolenghi Test Køkken 1– Shelf Love, der er første bind i en ny kogebogsserie.

Yotam er kendt for at lave retter fulde af eksotiske krydderier, og som er komplekse i smagen, men alligevel simple at lave. Han har tidligere været forfatter til blandt andet kogebogs-bestsellerne Jerusalem, Plenty, Plenty More, Sødt og Smag og ejer en række populære restauranter og delikatesseforretninger i London.

LÆS OGSÅ: Ottolenghis kogebøger. Til dig der vil have madoplevelser udover det sædvanlige

Med den helt nye OTK-kogebogsserie sætter Ottolenghi fokus på sit testkøkken, som Noor Murad står i spidsen for, hun går også under navnet ”de mellemøstlige festmåltiders ukronede dronning”.

ottolenghi
Yotam Ottolenghi og Noor Murad hjælper os til at få øje på indholdet i vores skabe og skuffer, som kan trylles om til simple men lækre retter fyldt med velsmag. Fotokreditering: Elena Hardwick

Benspænd fik kreativiteten til at blomstre

Det var under corona-nedlukningen i 2020, at kreativiteten i Ottolenghis testkøkken blomstrede, og de benspænd, der var med at skaffe varer, blev en øjenåbner i forhold til at se alle de lækre sager, skabene gemmer på, når man først får kigget grundigt nok.

”Vi gjorde det, vi alle sammen er bedst til, og gav os til at udarbejde opskrifter baseret på det, vi havde i skabene, køleren, fryseren og spisekammeret” (Yotam Ottolenghi i bogens forord).

LÆS OGSÅ: Efterårsretten til alle svampeentusiaster: Vegetarisk og krydret svampelasagne fra Ottolenghi

Retter som grillede courgetter med lun yoghurt og safransmør, shakshuka med søde kartofler, srirachasmør og syltede løg og confiterede tandori-kikærter er fyldt med velsmag og med et tydeligt Yotam Ottolenghi-tvist.

”Vi plyndrede køkkenet for at fylde spisebordet og opdagede snart, at alle opskrifter – al mad, alle retter – kan laves ’a la Ottolenghi’, hvis man ved hvordan og er villig til at arbejde med det, man har.”

Yotam Ottolenghi i bogens forord

Bryd reglerne

I testkøkken-serien kan du finde en masse grundlæggende regler, men det handler også om at bryde reglerne, sætte sit eget præg og skabe enkle, men fantastiske retter. Derfor er alle opskrifter i bogen suppleret med ‘Lav din egen version’-bokse.

Med kapitler som ’Omme på bagerste hylde’, ’Din grøntkasse’, ’Hvem tager opvasken’, ’Køleskabet i søgelyset’, ’Din fryser – din bedste ven’ er der lagt op til, at det skal være helt enkelt og til at overskue at lave lækker mad.

Men som altid med Ottolenghi er det samtidig mad, du kan være stolt af at sætte på bordet, fordi det har det kokkens karakteristiske fokus på grønt, kreativitet og inspiration fra forskellige kulturer.

LÆS OGSÅ: Vegetarfavorit med indisk twist. Aubergineruller i karry- og kokosdhal fra Ottolenghi

”Det er mad, vi ville lave derhjemme, til venner og familie – hyggemad, men med lidt kant, et ekstra tvist, lidt kokkelir.” (Yotam Ottolenghi i bogens forord)


Kommer snart: OTK Ottolenghi Test Køkken 2 – Ekstra lækkert

Stjernekokken Yotam Ottolenghi: Vi plyndrede skabe, skuffer og fryser

Extra Good Things er en hyldest til grøntsagerne. Det er mad med mellemøstlig inspiration med et twist, f.eks. kardemomme sammen med vanilje eller allehånde til tomaterne, og med et sidste touch, som kan være en syrlig salsa eller syltede urter.

Bogen handler om kreativitet og overflod, om at vælge og vrage, mixe og matche. Det er en udforskning af det specielt ottolenghiske via dressinger og saucer, olier og syltede sager, drys og sprøde islæt, salsaer og pickles, fermenter og saltkonservering og grunddesserter. Det er opskrifter på alt det ekstra, der gør en allerede god ret vidunderligt meget bedre.

Ottolenghi Test Køkken præsenterer 75 slags tilbehør og 10 desserter. Tilbehøret præsenteres i en enkelt opskrift, og der er forslag til andre retter, hvor det kan tilføje den ekstra nuance, som gør hele forskellen.

Du kan købe OTK Ottolenghi Test Køkken 2 – Ekstra lækkert online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.




OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love

Stjernekokken Yotam Ottolenghi: Vi plyndrede skabe, skuffer og fryser

Da hverdagen i 2020 blev vendt på hovedet, gik Yotam Ottolenghi og holdet i hans testkøkken, OTK, i gang med at skabe opskrifter ud fra det, de havde i køkkenskabe, kølekabe, frysere og spisekamre. Ottolenghis forretninger var lukket, men det førte til den første kogebog OTK, hvor Ottolenghi og hans team videregiver deres erfaringer med at lave god og velsmagende mad med de ingredienser, man har i sit køkken. 

For de opdagede, at med know-how og opfindsomhed kan enhver ret få det umiskendelige Ottolenghi-udtryk.

Dette er en kogebog til dig, der ikke er bleg for at plyndre dit køleskab, dine skuffer og se, hvad der gemmer sig bagerst i din fryser. Der kan komme eksklusive madoplevelser ud af alting.

Du kan købe OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.