Denne opskrift fra Ottolenghi på rejer i kokossuppe er til dig, der elsker det sydøstasiatiske køkken. Prøv opskriften herunder
Her finder du opskriften på rejer i kokossuppe fra Ottolenghi, som er en lækker tilføjelse til efterårets suppeopskrifter. Opskriften emmer af dybde og er rig på kokossmag, og komplimenterer det kolde vejr, som efteråret bringer med sig.
Som altid har Ottolenghi skabt en række spændende opskrifter, som alle hylder grøntsagerne og det mellemøstlige smagsunivers. I OTK Ottolenghi Test Køkken 2 – Ekstra lækkert får du 75 opskrifter og 10 desserter, som alle handler om kreativitet og overflod.
Suppen her er inspireret af sydøstasiatiske smage, og hele fundamentet i den går ud på at skabe dybde ved hjælp af rejeskallerne, så man får en rig og krydret fond. Prøv også at tilsætte andre slags fisk eller skaldyr, som tilberedes direkte i suppen. Server den med de velduftende kokosris eller bare med jasminris eller brune ris.
Forberedelsestid:25 minutter
Tilberedningstid:45 minutter
Til 4 personer
750 g store tigerrejer, med skaller og hoveder
1⁄2 spsk olivenolie
2 spsk tomatpuré
6 fed hvidløg, pilledeog knust med siden afknivsbladet
40 g frisk ingefær, skrælletog i tyndeskiver
50 g citrongræsstilke (ca. 4),i tykke skiver
8 store kaffir limeblade
3 røde chilier, i tykke skiver,med kerner og det hele (45 g)
1 dåse fuldfed kokosmælk (400 g)
60 ml piskefløde, plus 2 spskekstra ved serveringen
250 g datterini- eller cherrytomater
1 lime, i 4 både salt
SPRØDSTEGTE SMAGSGIVERE
105 ml olivenolie
6 fed hvidløg, pillede og itynde skiver
2 røde chilier, i tynde skråskiver, med kerner og dethele
30 g frisk ingefær, skrællet og i juliennestrimler
15 g kokosflager (kokoschips)
15 g basilikumblade
1. Pil rejerne – fjern hovederne og skallerne, og stil dem til side. Pil tarmstrengen ud af rejerne, og stil dem på køl til senere.
2. Varm olien op i en stor sauterpande med låg til ved jævn-høj varme. Tilsæt tomatpuréen og rejehoveder og -skaller, og steg det i 3 min., til alt er dybrødt, rør ofte undervejs. Tilsæt hvidløg, ingefær, citrongræs, limeblade og chilier, og steg videre i et minut, til det er velduftende.
Tilsæt kokosmælken, fløde, 450 ml vand og 1 tsk salt, bring det i kog, og skru ned til jævn-svag varme, læg låg på, og kog suppen i 25 min. Si den igennem en sigte stillet over en stor skål, pres lidt på skallerne for at få så meget af smagsstofferne med som muligt (kasser de faste dele, eller gem dem til noget andet). Vask sauterpanden, den skal bruges igen senere.
3. Lav i mellemtiden de sprødstegte smagsgivere. Kom olie, hvidløg, chilier og ingefær på en stor pande ved jævn-høj varme. Steg dem i 8 min., vend i dem undervejs, og tilsæt så kokosflagerne og et lille nip salt, steg videre i 4 min., eller til hvidløget og kokossen er gyldenbrun og chilierne en smule gennemsigtige.
Tag dem op med en hulske, og lad de faste dele dryppe af på en tallerken med køkkenrulle. Kom basilikumbladene på panden, og steg dem i 2-3 min., eller til de er mørkegrønne og gennemsigtige. Lad dem dryppe af i en sigte hen over en skål, gem den aromatiske olie. Læg basilikumbladene på tallerkenen med de andre smagsgivere. Tør panden af; den skal bruges igen til rejerne.
4. Kom 1 spsk af den aromatiske olie i sauterpanden, og varm den op ved jævn-høj varme. Kom tomaterne i den varme olie, og steg dem i 6-7 min., eller til de er sortnistrede, og skindene begynder at sprække. Tilsæt den sigtede suppe, og bring den i kog. Lad det småkoge i 3 min., skru ned til svag varme, mens rejerne steges.
5. Varm panden op ved jævn til høj varme. Vend rejerne sammen med 1⁄3 tsk salt og 1⁄2 spsk af den aromatiske olie. Kom rejerne på den meget varme pande, og steg dem i 60-90 sek. på hver side (de vendes, når de er smukt lyserøde). Steg dem evt. i to hold, så de ikke ligger for tæt på panden.
6. Fordel suppen i 4 suppetallerkener, og fordel rejerne i dem. Pres en limebåd ud over hver tallerken, og dryp hver portion med 1⁄2 spsk af den ekstra fløde og 1 tsk af den aromatiske olie. Slut af med et drys sprødstegte smagsgivere.
Yotam Ottolenghi: OTK Ottolenghi Test Køkken 2 – Ekstra lækkert
Extra Good Things er en hyldest til grøntsagerne. Det er mad med mellemøstlig inspiration med et twist, f.eks. kardemomme sammen med vanilje eller allehånde til tomaterne, og med et sidste touch, som kan være en syrlig salsa eller syltede urter.
Bogen handler om kreativitet og overflod, om at vælge og vrage, mixe og matche. Det er en udforskning af det specielt ottolenghiske via dressinger og saucer, olier og syltede sager, drys og sprøde islæt, salsaer og pickles, fermenter og saltkonservering og grunddesserter. Det er opskrifter på alt det ekstra, der gør en allerede god ret vidunderligt meget bedre.
Ottolenghi Test Køkken præsenterer 75 slags tilbehør og 10 desserter. Tilbehøret præsenteres i en enkelt opskrift, og der er forslag til andre retter, hvor det kan tilføje den ekstra nuance, som gør hele forskellen.
Yotam Ottolenghi: OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love
Da hverdagen i 2020 blev vendt på hovedet, gik Yotam Ottolenghi og holdet i hans testkøkken, OTK, i gang med at skabe opskrifter ud fra det, de havde i køkkenskabe, kølekabe, frysere og spisekamre. Ottolenghis forretninger var lukket, men det førte til den første kogebog OTK, hvor Ottolenghi og hans team videregiver deres erfaringer med at lave god og velsmagende mad med de ingredienser, man har i sit køkken.
For de opdagede, at med know-how og opfindsomhed kan enhver ret få det umiskendelige Ottolenghi-udtryk.
Dette er en kogebog til dig, der ikke er bleg for at plyndre dit køleskab, dine skuffer og se, hvad der gemmer sig bagerst i din fryser. Der kan komme eksklusive madoplevelser ud af alting.
Denne opskrift fra Ottolenghi på rejer i kokossuppe er til dig, der elsker det sydøstasiatiske køkken. Prøv opskriften herunder
Her finder du opskriften på rejer i kokossuppe fra Ottolenghi, som er en lækker tilføjelse til efterårets suppeopskrifter. Opskriften emmer af dybde og er rig på kokossmag, og komplimenterer det kolde vejr, som efteråret bringer med sig.
LÆS OGSÅ: Ottolenghis kogebøger. Til dig der vil have madoplevelser udover det sædvanlige
Som altid har Ottolenghi skabt en række spændende opskrifter, som alle hylder grøntsagerne og det mellemøstlige smagsunivers. I OTK Ottolenghi Test Køkken 2 – Ekstra lækkert får du 75 opskrifter og 10 desserter, som alle handler om kreativitet og overflod.
Du kan købe OTK Ottolenghi Test Køkken 2 – Ekstra lækkert online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 14 oktober.
REJER I KOKOSSUPPE MED SPRØDSTEGTE SMAGSGIVERE
Suppen her er inspireret af sydøstasiatiske smage, og hele fundamentet i den går ud på at skabe dybde ved hjælp af rejeskallerne, så man får en rig og krydret fond. Prøv også at tilsætte andre slags fisk eller skaldyr, som tilberedes direkte i suppen. Server den med de velduftende kokosris eller bare med jasminris eller brune ris.
Forberedelsestid: 25 minutter
Tilberedningstid: 45 minutter
Til 4 personer
750 g store tigerrejer, med skaller og hoveder
1⁄2 spsk olivenolie
2 spsk tomatpuré
6 fed hvidløg, pillede og knust med siden af knivsbladet
40 g frisk ingefær, skrællet og i tynde skiver
50 g citrongræsstilke (ca. 4), i tykke skiver
8 store kaffir limeblade
3 røde chilier, i tykke skiver, med kerner og det hele (45 g)
1 dåse fuldfed kokosmælk (400 g)
60 ml piskefløde, plus 2 spsk ekstra ved serveringen
250 g datterini- eller cherrytomater
1 lime, i 4 både salt
SPRØDSTEGTE SMAGSGIVERE
105 ml olivenolie
6 fed hvidløg, pillede og i tynde skiver
2 røde chilier, i tynde skrå skiver, med kerner og det hele
30 g frisk ingefær, skrællet og i juliennestrimler
15 g kokosflager (kokoschips)
15 g basilikumblade
1. Pil rejerne – fjern hovederne og skallerne, og stil dem til side. Pil tarmstrengen ud af rejerne, og stil dem på køl til senere.
2. Varm olien op i en stor sauterpande med låg til ved jævn-høj varme. Tilsæt tomatpuréen og rejehoveder og -skaller, og steg det i 3 min., til alt er dybrødt, rør ofte undervejs. Tilsæt hvidløg, ingefær, citrongræs, limeblade og chilier, og steg videre i et minut, til det er velduftende.
Tilsæt kokosmælken, fløde, 450 ml vand og 1 tsk salt, bring det i kog, og skru ned til jævn-svag varme, læg låg på, og kog suppen i 25 min. Si den igennem en sigte stillet over en stor skål, pres lidt på skallerne for at få så meget af smagsstofferne med som muligt (kasser de faste dele, eller gem dem til noget andet). Vask sauterpanden, den skal bruges igen senere.
3. Lav i mellemtiden de sprødstegte smagsgivere. Kom olie, hvidløg, chilier og ingefær på en stor pande ved jævn-høj varme. Steg dem i 8 min., vend i dem undervejs, og tilsæt så kokosflagerne og et lille nip salt, steg videre i 4 min., eller til hvidløget og kokossen er gyldenbrun og chilierne en smule gennemsigtige.
Tag dem op med en hulske, og lad de faste dele dryppe af på en tallerken med køkkenrulle. Kom basilikumbladene på panden, og steg dem i 2-3 min., eller til de er mørkegrønne og gennemsigtige. Lad dem dryppe af i en sigte hen over en skål, gem den aromatiske olie. Læg basilikumbladene på tallerkenen med de andre smagsgivere. Tør panden af; den skal bruges igen til rejerne.
4. Kom 1 spsk af den aromatiske olie i sauterpanden, og varm den op ved jævn-høj varme. Kom tomaterne i den varme olie, og steg dem i 6-7 min., eller til de er sortnistrede, og skindene begynder at sprække. Tilsæt den sigtede suppe, og bring den i kog. Lad det småkoge i 3 min., skru ned til svag varme, mens rejerne steges.
5. Varm panden op ved jævn til høj varme. Vend rejerne sammen med 1⁄3 tsk salt og 1⁄2 spsk af den aromatiske olie. Kom rejerne på den meget varme pande, og steg dem i 60-90 sek. på hver side (de vendes, når de er smukt lyserøde). Steg dem evt. i to hold, så de ikke ligger for tæt på panden.
6. Fordel suppen i 4 suppetallerkener, og fordel rejerne i dem. Pres en limebåd ud over hver tallerken, og dryp hver portion med 1⁄2 spsk af den ekstra fløde og 1 tsk af den aromatiske olie. Slut af med et drys sprødstegte smagsgivere.
Yotam Ottolenghi: OTK Ottolenghi Test Køkken 2 – Ekstra lækkert
Extra Good Things er en hyldest til grøntsagerne. Det er mad med mellemøstlig inspiration med et twist, f.eks. kardemomme sammen med vanilje eller allehånde til tomaterne, og med et sidste touch, som kan være en syrlig salsa eller syltede urter.
Bogen handler om kreativitet og overflod, om at vælge og vrage, mixe og matche. Det er en udforskning af det specielt ottolenghiske via dressinger og saucer, olier og syltede sager, drys og sprøde islæt, salsaer og pickles, fermenter og saltkonservering og grunddesserter. Det er opskrifter på alt det ekstra, der gør en allerede god ret vidunderligt meget bedre.
Ottolenghi Test Køkken præsenterer 75 slags tilbehør og 10 desserter. Tilbehøret præsenteres i en enkelt opskrift, og der er forslag til andre retter, hvor det kan tilføje den ekstra nuance, som gør hele forskellen.
Du kan købe OTK Ottolenghi Test Køkken 2 – Ekstra lækkert online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Yotam Ottolenghi: OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love
Da hverdagen i 2020 blev vendt på hovedet, gik Yotam Ottolenghi og holdet i hans testkøkken, OTK, i gang med at skabe opskrifter ud fra det, de havde i køkkenskabe, kølekabe, frysere og spisekamre. Ottolenghis forretninger var lukket, men det førte til den første kogebog OTK, hvor Ottolenghi og hans team videregiver deres erfaringer med at lave god og velsmagende mad med de ingredienser, man har i sit køkken.
For de opdagede, at med know-how og opfindsomhed kan enhver ret få det umiskendelige Ottolenghi-udtryk.
Dette er en kogebog til dig, der ikke er bleg for at plyndre dit køleskab, dine skuffer og se, hvad der gemmer sig bagerst i din fryser. Der kan komme eksklusive madoplevelser ud af alting.
Du kan købe OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Find mange flere artikler fra bog.dk her: Yotam Ottolenghi
Du kan også finde mere information her om kogebogen: Ottolenghi Comfort.
Andre læste også: