Fagbøger Mad og drikke

Kalder alle bearnaise-fans: her er pastaen, du har manglet! Få opskriften på den overdådige pastaret fra Velsmag her

Velsmag, bearnaise-pasta header

IVelsmag finder du opskriften på bearnaise-pasta, som med sikkerhed får din mund til at løbe i vand. Få opskriften på retten herunder


Velsmag er en skøn ny kogebog med hverdagsfavoritter, hvor du blandt andet kan finde opskriften på bearnaise-pasta. Maria Charlotte Larsen har skabt en række lette og tilgængelige opskrifter på dine yndlings comfort foods, som alle er inspireret af det nordiske, italienske og franske køkken.

LÆS OGSÅ: 10 gode og inspirerende kogebøger

Denne bearnaise-pasta er til dig, der er vild med den klassiske franske sauce, men også holder af en skøn pastaret. Læs med herunder, hvis du vil prøve kræfter med den lækre opskrift!

Du kan købe Velsmag – Marialottes hverdagsfavoritter online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 13 oktober.



Velsmag, Bearnaise-pasta

BEARNAISE-PASTA

Jep, den er god nok! Her får du en vaskeægte pastaret, der smager utrolig meget af bearnaise. Denne lækre opfindelse kan jeg takke min kæreste Olivier for. Da han lavede den til mig første gang, var jeg solgt, og jeg har lavet den utallige gange siden. Retten indeholder de få, men gode, klassiske ingredienser, som du kender fra bearnaisesauce. Jeg slår altid et slag for den! Det er vitterligt en rigtig scoreret, som du kan servere for din kære – eller bare for enhver bearnaise-elsker.

4 personer

500 g tørret pasta

125 g smør

50 g hvidvinseddike

2 håndfulde frisk estragon

4 æggeblommer

Salt og friskkværnet peber

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog, og kog pastaen 2 minutter mindre end anvist på pakken. Sigt vandet fra pastaen, men gem 1 dl. Kom koge­ vandet op i gryden til pastaen, tilsæt smørret og eddiken, og rør det sammen i ca. 1 minut, indtil det har fået en let cremet konsistens.

Hak estragonen fint.

Tag gryden af blusset, tilsæt æggeblom­merne samt finthakket estragon, og rør det sammen i ca. 20­-30 sekunder, indtil det har fået en cremet konsistens. Det er vigtigt, at der bliver rørt rundt i gryden imens, for ellers risikerer man, at æggene sætter sig og bliver til en slags røræg.

Kom pastaen tilbage i gryden, og smag til med salt og peber.



Maria Charlotte Larsen: Velsmag – Marialottes hverdagsfavoritter

Velsmag er din nye, let tilgængelige kogebog med lækker comfort food, som pifter hverdagens madlavning op.

MariaLottes hverdagsmad er nem og overskuelig, og så smager den vidunderligt! I hverdagen skal det være ukompliceret og stressfrit at gå i køkkenet, hvilket betyder simple indkøbslister og kortere tilberedningstid. Til gengæld er retterne pakket med fuldfed ost, nødder, citron, chorizo, solmodne tomater, snasket pasta og sprødstegte grøntsager, som stimulerer smagsløgene og får ens madhjerte til at banke.

MariaLottes er et stort digitalt madunivers, og i bogen får du 60 hverdagsfavoritter, hvoraf hovedparten er nyudviklede opskrifter.

Du kan købe Velsmag online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.