kogebøger

Mangler du inspiration til, hvordan du kan gøre dine madoplevelser mere spændende? Hvad end det er bagning, julemad, nem hverdagsmad, eller mere avancerede kogebøger du søger, kan du finde det på denne liste.

Er du lige så glad for mad, som vi er? Så gå et skridt videre ind i den gastronomiske verden med en af disse kogebøger. Det behøver ikke at være besværligt at finde nye ideer til aftensmaden.

LÆS OGSÅ: Undgå madspild – sådan gør du. 10 tips til at reducere madspild og passe på klimaet

Vi har samlet en liste med 10 kogebøger der kan “spice up your life”. Det er bare om at kaste sig ud i det.

God madlavning!

Aarstiderne: Signaturretter

Signaturretter er en samling af de allerbedste retter fra Aarstidernes køkken. Kok­kene har smagt og diskuteret og er kommet frem til 60 af de mest markante og velfungerende retter, som er deres bud på nye klassikere i de danske køkkener.

Bogen inspirerer til at eksperimentere med alle de danske råvarer, når de er i sæson og til at spise mere grønt. 

Der er genkendelige klassikere som hotdogs, pizzaer og smørrebrød, smagfulde retter fra hele verden såsom blå kartoffelgnocchi, shashuka og svampekebab. Og der er søde desserter som trifli, koldskål med rababerkompot og vegansk brownie.

Du kan købe Signaturretter – Aarstidernes allerbedste retter online, eller i din lokale boghandler fra d. 4 marts.



Enayatullah Safi: Dhaba Walla

Dhaba Walla er de små madboder og spisehuse, du finder overalt i Indien – og på kokken Safis madsteder i Danmark.

I denne bog inviterer han os på 100 uimodståelige retter fra det indiske køkken. Der er både opskrifter på populære retter som butter chicken, dhal og lammecurry, men også på mindre kendte retter, der ikke desto mindre fortjener stjernestatus.

Det gælder blandt andet sprøde fiske-pakora, krydret oksekebab og de mange smagfulde grøntsagsretter, som Indien også er kendt for. 

Du kan købe Dhaba Walla online, eller i din lokale boghandler.



Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen: mummum – kun aftensmad

mummum – kun aftensmad er til dig der savner inspiration til nem og enkelt aftensmad. Målet med kogebogen er at vise, hvor nemt man kan lave lækker, hurtig aftensmad.

Denne kogebog består af 100 opskrifter, hvor du finder alt lige fra grønne retter, hurtige one pot pastaer, bowls, populære quesadillas, dahl og svenske kødboller med tyttebær til brun sauce og kartoffelmos.

Bogen er inddelt i kapitler såsom “mad på kun 30 minutter”, “mad med kun 8 ingredienser”, “mad hvor du kun skal bruge et fad eller 1 gryde” og “mad kun med grønt”.

Du kan købe Mummum – kun aftensmad online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.



Jamie Oliver: Sammen

Jamie Oliver ved om nogen, hvor dejligt der er at lave mad til mange. Kærligheden til det har han nu samlet i en kogebog.

Oven på corona-krisen er Jamie Oliver nu ude med Sammen, der er fyldt med nemme opskrifter man kan lave til mange mennesker. Udover det indeholder kogebogen tips og gode råd til planlægningen af arrangementer, hvor man kan samle sine tætteste og nyde hinandens selskab.

“Måske er maden også bare en god undskyldning for at samle de mennesker, vi holder af.” – Jamie Oliver

Du kan købe Sammen online, eller i din nærmeste boghandel.



James Morton: Surdej – kom godt i gang

Kunne du godt finde på at kaste dig over Projekt Surdej? Men virker det lidt uoverskueligt og svært?

Så skal du læse denne bog. Surdej – kom godt i gang er nemlig en nem guide til, hvordan man kommer i gang med at avle sin helt egen surdej og selvfølgelig også lave surdejsbrød med den helt rigtige krumme og skorpe.

Bogen indeholder ni surdejsopskrifter på bl.a. brød, pizza og foccacia, og den er fuld af letforståelige instruktioner, tidsplaner, fejlfindingstips og forklaringer på, hvad der virker og hvorfor – alt sammen helt fra bunden.

Du kan købe Surdej – kom godt i gang online, fx hos Bog & Ide, eller i din foretrukne boghandler.



Louisa Lorang: Asian style – små & store retter

Louisa Lorang er tilbage – og denne gang med asiatisk mad, der kan få mundvandet til at løbe.

I denne madlavningsbog bliver der kigget på det asiatiske køkken.

Små som store retter er repræsenteret, og det bliver med sikkerhed sprødt, snasket, krydret og en herlig madoplevelse at give sig i kast med disse opskrifter.

I Asian style kan du finde opskrifter på blandt andet nudelsalat, Pad thai, Gang Panang, dumplings, Pho-suppe, forårsruller, dim sum, goyza, Tom yam og Bibimbab.

Du kan købe Asian style – små & store retter online, eller i din nærmeste boghandel.

Læs mere om Louisa Lorang her.



Yotam Ottolenghi: Smag

Smag, Ottolenghi, Yotam Ottolenghi

Mesteren af grøntsagsretter er tilbage!

SMAG er en overdådig grøn kogebog fra stjernekokken Yotam Ottolenghi, som har gjort det til sit kendetegn at forvandle grønne råvarer til innovative smagseksplosioner.

LÆS OGSÅ: Yotam Ottolenghi: Filosoffen der blev stjernekok ved et tilfælde

SMAG består af 100 vegetariske og/eller veganske måltider fordelt på enkle hverdagsretter og mere tidskrævende – men fantastiske – kreationer. Bogen henter inspiration fra alverdens køkkener og byder derfor på opskrifter som aubergine dumplings, kold avocadosuppe med hvidløgsolie, kåltacos med selleri og daddel-barbecuesauce, gnocchi med misosmør og meget andet.

Du kan købe SMAG online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.



Sami Tamimi og Tara Wigley: Falastin

Falastin, Ottolenghi, Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi, Tara Wigley

Til dig, der var vild med Jerusalem!

FALASTIN er en kærlighedserklæring – til det palæstinensiske køkken, landet og dets folk. Bogen er spækket med vidunderlige måltider, snacks og desserter fra bl.a. Bethlehem, Jerusalem, Haifa, Nazareth og Vestbredden.

Bogens forfattere er Sami Tamimi og Tara Wigley, som begge har været en del af Ottolenghis London-baserede restauranter i mange år samt været medforfattere på nogle af de største Ottolenghi-kogebøger.

FALASTIN er desuden udstyret med et forord af Yotam Ottolenghi selv.

Du kan købe FALASTIN online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.



Karsten Tanggard: Sous vide håndbogen

Sous vide-håndbogen er et opslagsværk – en enkel og træfsikker guide til et velsmagende resultat for enhver råvare man kommer hjem med. I bogen finder man okse, gris, lam, vildt, fisk, fjerkræ, skaldyr, grøntsager og frugt og for hver råvare er der en gennemprøvet tid og temperatur, tips til klargøring og udskæring, fotos af resultatet, ligesom der er forslag til tilbehør og saucer. 

Her er håndbogen, der viser vejen til tilberedning af over 200 råvarer. Helt enkelt og uden lange forklaringer – slå op, følg de enkle trin og server perfekt god mad!

Alt er nøje gennemprøvet af forfatteren, der i ord og billeder guider både begyndere og mere garvede.

Få en guidet tur gennem bogen her.

Du kan købe Sous vide håndbogen online hos Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel .



Jamie Oliver: Grønt

Jamie Oliver, Grønt, grøn kogebog

Grønt er Jamie Olivers lækre kogebog med nemme og smagfulde retter uden kød til alle dagens måltider.

Det er den perfekte kogebog til dig, der enten vil leve helt vegetarisk eller blot vil eksperimentere med et par kødfrie dage om ugen.

Med bogen får du masser af inspiration til, hvordan du skifter de vante produkter ud med nye, og hvordan man via årstidens råvarer også kan få økonomien til at hænge sammen, uden at gå på kompromis med smagen.

Du kan købe Grønt online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.



Yotam Ottolenghi: OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love

Da hverdagen i 2020 blev vendt på hovedet gik Yotam Ottolenghi og holdet i hans testkøkken, OTK, i gang med at skabe opskrifter ud fra det, de havde i køkkenskabe, kølekabe, frysere og spisekamre. Ottolenghis forretninger var lukket, men det førte til den første kogebog OTK, hvor Ottolenghi og hans team videregiver deres erfaringer med at lave god og velsmagende mad med de ingredienser, man har i sit køkken. 

For de opdagede, at med know-how og opfindsomhed kan enhver ret få det umiskendelig Ottolenghi-udtryk.

Dette er en kogebog til dig der ikke er bleg for at plyndre dit køleskab, dine skuffer og se hvad der gemmer sig bagerst i din fryser. Der kan komme eksklusive madoplevelser ud af alting.

Du kan købe OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.





About

Studentermedhjælper med stor forkærlighed for Jane Austen, selvbiografisk litteratur og inspiratonslisterne på Bog.dk.