Inspirerende kogebøger

Mangler du inspiration til, hvordan du kan gøre dine madoplevelser mere spændende? Hvad end det er bagning, øl, nem hverdagsmad, eller mere avancerede kogebøger du søger, kan du finde det på denne liste.


Er du lige så glad for mad, som vi er? Så gå et skridt videre ind i den gastronomiske verden med en af disse kogebøger. Det behøver ikke at være besværligt at finde nye ideer til aftensmaden, eller at gå i gang med at brygge sit eget øl.

LÆS OGSÅ: Undgå madspild – sådan gør du. 10 tips til at reducere madspild og passe på klimaet

Vi har samlet en liste med 10 kogebøger der kan “spice up your life”. Det er bare om at kaste sig ud i det.

God madlavning!


Jancis Robinson: Druer & vin

druer & vin, jancis robinson

Druer & vin er en detaljeret drueguide, der rummer 800 druenavne fra A til Z samt liste over 700 vinappellationer og hvilke druer, der indgår i dem.

I bogen finder du et indledende afsnit om druer og vin, samt en liste over fagudtryk, så du er godt rustet til at bevæge dig ud i vinens verden.

Læs om historien bag druerne, hvor og hvordan man dyrker dem, hvordan man får dem til at smage på bestemte måder, samt anvendelsen af hver drue. Guiden gør det muligt for dig at træffe en informeret beslutning, når du vælger vin i butikkerne og restauranterne.




Køb Druer & vin online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 23 september.




James Morton: Surdej – kom godt i gang

Kunne du godt finde på at kaste dig over Projekt Surdej? Men virker det lidt uoverskueligt og svært?

Så skal du læse denne bog. Surdej – kom godt i gang er nemlig en nem guide til, hvordan man kommer i gang med at avle sin helt egen surdej og selvfølgelig også lave surdejsbrød med den helt rigtige krumme og skorpe.

Bogen indeholder ni surdejsopskrifter på bl.a. brød, pizza og foccacia, og den er fuld af letforståelige instruktioner, tidsplaner, fejlfindingstips og forklaringer på, hvad der virker og hvorfor – alt sammen helt fra bunden.

Du kan købe Surdej – kom godt i gang online, fx hos Bog & Ide, eller i din foretrukne boghandler.




Louisa Lorang er tilbage – og denne gang med asiatisk mad, der kan få mundvandet til at løbe.

I denne madlavningsbog bliver der kigget på det asiatiske køkken.

Små som store retter er repræsenteret, og det bliver med sikkerhed sprødt, snasket, krydret og en herlig madoplevelse at give sig i kast med disse opskrifter.

I Asian style kan du finde opskrifter på blandt andet nudelsalat, Pad thai, Gang Panang, dumplings, Pho-suppe, forårsruller, dim sum, goyza, Tom yam og Bibimbab.

Du kan købe Asian style – små & store retter online, eller i din nærmeste boghandel.


Læs mere om Louisa Lorang her.




Yotam Ottolenghi: Smag

Smag, Ottolenghi, Yotam Ottolenghi

Mesteren af grøntsagsretter er tilbage!

SMAG er en overdådig grøn kogebog fra stjernekokken Yotam Ottolenghi, som har gjort det til sit kendetegn at forvandle grønne råvarer til innovative smagseksplosioner.

LÆS OGSÅ: Yotam Ottolenghi: Filosoffen der blev stjernekok ved et tilfælde

SMAG består af 100 vegetariske og/eller veganske måltider fordelt på enkle hverdagsretter og mere tidskrævende – men fantastiske – kreationer. Bogen henter inspiration fra alverdens køkkener og byder derfor på opskrifter som aubergine dumplings, kold avocadosuppe med hvidløgsolie, kåltacos med selleri og daddel-barbecuesauce, gnocchi med misosmør og meget andet.

Du kan købe SMAG online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.




James Morton: Øl – Hjemmebryg – kom godt i gang

Øl, Hjemmebryg - kom godt i gang, james morton

Er du interesseret i at lave din egen øl? Men føler du dig for uerfaren?

Så skal du læse denne bog. Her er en nem guide til hvordan man kommer i gang med at brygge sit eget øl – og det er både billigt og enkelt!

Bogen inderholder al viden om hvilken udstyr du skal have, hvilke øl-typer der findes og hvordan du opbevarer øllet bedst. Og oveni det er den fyldt med smukke fotografier.

Du kan købe Øl – Hjemmebryg – Kom godt i gang online, eller i din nærmeste boghandel.




Sami Tamimi og Tara Wigley: Falastin

Falastin, Ottolenghi, Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi, Tara Wigley

Til dig, der var vild med Jerusalem!

FALASTIN er en kærlighedserklæring – til det palæstinensiske køkken, landet og dets folk. Bogen er spækket med vidunderlige måltider, snacks og desserter fra bl.a. Bethlehem, Jerusalem, Haifa, Nazareth og Vestbredden.

Bogens forfattere er Sami Tamimi og Tara Wigley, som begge har været en del af Ottolenghis London-baserede restauranter i mange år samt været medforfattere på nogle af de største Ottolenghi-kogebøger.

FALASTIN er desuden udstyret med et forord af Yotam Ottolenghi selv.

Du kan købe FALASTIN online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.





Karsten Tanggard: Sous vide håndbogen

Sous vide-håndbogen er et opslagsværk – en enkel og træfsikker guide til et velsmagende resultat for enhver råvare man kommer hjem med. I bogen finder man okse, gris, lam, vildt, fisk, fjerkræ, skaldyr, grøntsager og frugt og for hver råvare er der en gennemprøvet tid og temperatur, tips til klargøring og udskæring, fotos af resultatet, ligesom der er forslag til tilbehør og saucer. 

Her er håndbogen, der viser vejen til tilberedning af over 200 råvarer. Helt enkelt og uden lange forklaringer – slå op, følg de enkle trin og server perfekt god mad!

Alt er nøje gennemprøvet af forfatteren, der i ord og billeder guider både begyndere og mere garvede.

Få en guidet tur gennem bogen her.

Du kan købe Sous vide håndbogen online hos Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel .




Sebastian Randrup Winter Nielsen: Flyttehjemmefrakogebogen

Flyttehjemmefrakogebogen er den perfekte bog til dig, som for første gang selv skal til at stå for indkøb og madlavning i hverdagen.

LÆS OGSÅ: Flyttehjemmefrakogebogen: Fiskefrikadeller med frisk pickles

Kogebogen rummer suveræne opskrifter, som både er nemme og billige at lave. Det eneste du skal bruge er et godt basislager, som kombineret med dejlige friske råvarer gør dig i stand til at lave hurtige, lækre, billige retter.

Alle bogens opskrifter er beregnet, så de passer til 1 person. Det gør, at du ikke ender med uoverskueligt mange rester, og det vil dit madbudget takke dig for.

Du kan købe Flyttehjemmefrakogebogen online, fx på Saxo, eller i din nærmeste boghandler.




Louisa Lorang: Småkager

Småkager, Louisa Lorang

Denne bog er dedikeret til småkagen i alle dens afskygninger og al dens herlighed.

Her finder du opskrifter på alt fra de klassiske julesmåkager, småkager til eftermiddagsteen, snaskede cookies, mexicanske bryllups-småkager til skønne italienske milanosmåkager.

De kan både være store og små og smage af alt fra birkes, citron, sesam og lakrids.

LÆS OGSÅ: Opskrift fra Go’ morgen Danmarks dessertkok: Saltet karamel cheesecake

Med denne bog er du klar til at bage småkager til både jul, fødselsdage, hverdage, til fester og gæster og en gang imellem til madpakken.

Du kan købe Småkager online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.




Jamie Oliver: Grønt

Jamie Oliver, Grønt, grøn kogebog

Grønt er Jamie Olivers lækre kogebog med nemme og smagfulde retter uden kød til alle dagens måltider.

Det er den perfekte kogebog til dig, der enten vil leve helt vegetarisk eller blot vil eksperimentere med et par kødfrie dage om ugen.

Med bogen får du masser af inspiration til, hvordan du skifter de vante produkter ud med nye, og hvordan man via årstidens råvarer også kan få økonomien til at hænge sammen, uden at gå på kompromis med smagen.

Du kan købe Grønt online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.