I Velsmag kan du finde opskriften på denne smagsfyldte hvedekernesalat med bagte rødbeder, fetadressing, ristede hasselnødder og kørvel. Få opskriften på salaten herunder
En hvedekernesalat er perfekt til en hverdagsaften, hvor man har lyst til et lækkert, nemt og sundt måltid. Denne version fra Velsmag indeholder bagte rødbeder, knasende ristede hasselnødder, en cremet fetadressing og kørvel, der tilsammen skaber en eksplosion af smag og tekstur.
I Velsmag – MariaLottes’ hverdagsfavoritter har Maria Charlotte Larsen samlet en række lette og tilgængelige opskrifter på comfort foods, der ikke behøver at være usunde, og som alle er inspireret af det nordiske, italienske og franske køkken.
Læs med herunder, hvis du vil kigge nærmere på opskriften!
HVEDEKERNER MED BAGTE RØDBEDER, FETADRESSING, RISTEDE HASSELNØDDER OG KØRVEL
Ligesom med mange andre korn og frø elsker jeg at koge hvedekerner og bruge dem i en salat. De giver fylde og kompletterer desuden de bagte rødbeder helt vildt godt – særligt når de bliver bundet sammen af den cremede og salte fetadressing.
4 personer
300 g hvedekerner
4 mellemstore, aflange rødbeder eller 8 mindre, runde
20 g olivenolie
Salt og friskkværnet peber
75 g hasselnødder
1⁄2 spidskål
1 lille håndfuld kørvel
1⁄2 citron
Fetadressing
75 g fetaost
125 g creme fraiche
Salt og friskkværnet peber
Kom hvedekernerne i en mellemstor gryde, og hæld vand på, til det dækker. Tilsæt 2 tsk salt, bring gryden i kog, og lad hvedekernerne koge i ca. 20-25 minutter – tilsæt evt. mere vand undervejs. Sigt dem, og skyl hurtigt under rindende vand.
Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Skær enderne af rødbederne, og skræl dem. Skær dem herefter i mindre, grove stykker. Kom stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, vend dem med halvdelen af olivenolien og salt og peber, og bag dem i ca. 50 minutter.
Rist hasselnødderne på en tør pande, til de er gyldne, og hak dem groft. Snit spidskålen og kørvelen fint.
Vend hvedekernerne, de bagte rødbeder, spidskålen og kørvelen sammen med den resterende olivenolie og saften fra den halve citron. Smag til med salt og peber.
Blend fetaen med creme fraichen, og smag til med salt og peber.
Top salaten med de ristede hasselnødder og fetadressingen.
Maria Charlotte Larsen: Velsmag – MariaLottes’ hverdagsfavoritter
Velsmag er din nye, let tilgængelige kogebog med lækker comfort food, som pifter hverdagens madlavning op.
MariaLottes hverdagsmad er nem og overskuelig, og så smager den vidunderligt! I hverdagen skal det være ukompliceret og stressfrit at gå i køkkenet, hvilket betyder simple indkøbslister og kortere tilberedningstid. Til gengæld er retterne pakket med fuldfed ost, nødder, citron, chorizo, solmodne tomater, snasket pasta og sprødstegte grøntsager, som stimulerer smagsløgene og får ens madhjerte til at banke.
MariaLottes er et stort digitalt madunivers, og i bogen får du 60 hverdagsfavoritter, hvoraf hovedparten er nyudviklede opskrifter.
I Velsmag kan du finde opskriften på denne smagsfyldte hvedekernesalat med bagte rødbeder, fetadressing, ristede hasselnødder og kørvel. Få opskriften på salaten herunder
En hvedekernesalat er perfekt til en hverdagsaften, hvor man har lyst til et lækkert, nemt og sundt måltid. Denne version fra Velsmag indeholder bagte rødbeder, knasende ristede hasselnødder, en cremet fetadressing og kørvel, der tilsammen skaber en eksplosion af smag og tekstur.
LÆS OGSÅ: 10 gode og inspirerende kogebøger
I Velsmag – MariaLottes’ hverdagsfavoritter har Maria Charlotte Larsen samlet en række lette og tilgængelige opskrifter på comfort foods, der ikke behøver at være usunde, og som alle er inspireret af det nordiske, italienske og franske køkken.
Læs med herunder, hvis du vil kigge nærmere på opskriften!
Du kan købe Velsmag – MariaLottes’ hverdagsfavoritter online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 13 oktober.
HVEDEKERNER MED BAGTE RØDBEDER, FETADRESSING, RISTEDE HASSELNØDDER OG KØRVEL
Ligesom med mange andre korn og frø elsker jeg at koge hvedekerner og bruge dem i en salat. De giver fylde og kompletterer desuden de bagte rødbeder helt vildt godt – særligt når de bliver bundet sammen af den cremede og salte fetadressing.
4 personer
300 g hvedekerner
4 mellemstore, aflange rødbeder eller 8 mindre, runde
20 g olivenolie
Salt og friskkværnet peber
75 g hasselnødder
1⁄2 spidskål
1 lille håndfuld kørvel
1⁄2 citron
Fetadressing
75 g fetaost
125 g creme fraiche
Salt og friskkværnet peber
Kom hvedekernerne i en mellemstor gryde, og hæld vand på, til det dækker. Tilsæt
2 tsk salt, bring gryden i kog, og lad hvedekernerne koge i ca. 20-25 minutter – tilsæt evt. mere vand undervejs. Sigt dem, og skyl hurtigt under rindende vand.
Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Skær enderne af rødbederne, og skræl dem. Skær dem herefter i mindre, grove stykker. Kom stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, vend dem med halvdelen af olivenolien og salt og peber, og bag dem i ca. 50 minutter.
Rist hasselnødderne på en tør pande, til de er gyldne, og hak dem groft. Snit spidskålen og kørvelen fint.
Vend hvedekernerne, de bagte rødbeder, spidskålen og kørvelen sammen med den resterende olivenolie og saften fra den halve citron. Smag til med salt og peber.
Blend fetaen med creme fraichen, og smag til med salt og peber.
Top salaten med de ristede hasselnødder og fetadressingen.
Maria Charlotte Larsen: Velsmag – MariaLottes’ hverdagsfavoritter
Velsmag er din nye, let tilgængelige kogebog med lækker comfort food, som pifter hverdagens madlavning op.
MariaLottes hverdagsmad er nem og overskuelig, og så smager den vidunderligt! I hverdagen skal det være ukompliceret og stressfrit at gå i køkkenet, hvilket betyder simple indkøbslister og kortere tilberedningstid. Til gengæld er retterne pakket med fuldfed ost, nødder, citron, chorizo, solmodne tomater, snasket pasta og sprødstegte grøntsager, som stimulerer smagsløgene og får ens madhjerte til at banke.
MariaLottes er et stort digitalt madunivers, og i bogen får du 60 hverdagsfavoritter, hvoraf hovedparten er nyudviklede opskrifter.
Du kan købe Velsmag online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: