Fagbøger Mad og drikke

Galette fra Velsmag er en simpel klassiker, hvor du kan lege med årstidens grøntsager som fyld. Få opskriften med squash her

velsmag, galette

Galette er en nem og lækker hverdagsret, hvor du kan matche fyldet til årstiden. I Velsmag får du opskriften på fire slags galette, og herunder finder du opskriften på galette med squash.


I Velsmag har Maria Charlotte Larsen samlet en række smagsfyldte opskrifter, som alle er nemme og overskuelige i en travl hverdag.

I blandt opskrifterne findes fire versioner af den franske klassiker galette, hvor det er muligt at improvisere og eksperimentere med de råvarer, man lige har i køleskabet.

LÆS OGSÅ: MariaLottes – Enkle opskrifter på velsmagende hverdagsmad

Herunder finder ud opskriften på galette med squash, som både er lækker om sommeren og i efteråret!

Læs med herunder, hvis du vil prøve kræfter med opskriften.

Du kan købe Velsmag online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 13 oktober.
velsmag, galette

GALETTE MED SQUASH

Fire personer


TÆRTEDEJ

160 g hvedemel

40 g speltmel

100 g vand

50 g olivenolie

8 g flagesalt

SERVERING

Olivenolie

Timian

1⁄2 citron, skallen

FYLD

1 stor squash

3 kviste timian

3 kviste oregano

150 g creme fraiche, 38 %

1⁄2 citron, skallen

10 g olivenolie + til pensling

Salt og friskkværnet peber

30 g pinjekerner


Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rør alle ingredienserne til tærtebunden sammen, indtil du har en homogen og smidig dej.

Gør fyldet klar: Skær squashen i skiver, og hak timian og oregano fint. Rør creme fraichen sammen med urterne, den fint­ revne citronskal, olivenolien og salt og peber efter behov.

Rul tærtedejen ud til en stor cirkel, og smør den med creme fraichen, men hold 2 cm af kanten fri. Læg squashskiverne oven på i en cirkel – start ude i kanten, og læg dem tæt hele vejen rundt og ind mod midten. Fold kanterne ind over bunden. Drys med pinjekerner, og pensl kanten med olivenolie.

Bag galetten i ca. 35­-40 minutter, til bunden er sprød og gylden. Top med en god olivenolie, timian og den revne skal fra den halve citron.
Maria Charlotte Larsen: Velsmag

Galette fra Velsmag er en simpel klassiker, hvor du kan lege med årstidens grøntsager som fyld. Få opskriften med squash her

Velsmag er din nye, let tilgængelige kogebog med lækker comfort food, som pifter hverdagens madlavning op.

MariaLottes hverdagsmad er nem og overskuelig, og så smager den vidunderligt! I hverdagen skal det være ukompliceret og stressfrit at gå i køkkenet, hvilket betyder simple indkøbslister og kortere tilberedningstid. Til gengæld er retterne pakket med fuldfed ost, nødder, citron, chorizo, solmodne tomater, snasket pasta og sprødstegte grøntsager, som stimulerer smagsløgene og får ens madhjerte til at banke.

MariaLottes er et stort digitalt madunivers, og i bogen får du 60 hverdagsfavoritter, hvoraf hovedparten er nyudviklede opskrifter.

Du kan købe Velsmag online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.