Fagbøger Mad og drikke

Moro Easy er til dig, der elsker varme smage fra Sydspanien. Få opskriften på omelet med søde urter, feta, pinjekerner og sumac her

Moro Easy - omelet med søde urter

Moro Easy er en kogebog med opskrifter på de lækreste og mest enkle delikatesser fra det sydlige Spanien. Herunder får du Sam og Sam Clarks opskrift på omelet med søde urter, feta, pinjekerner og sumac.


I kogebogen Moro Easy finder du mere end 100 lækre og enkle opskrifter på overdådige opskrifter fra det sydlige Spanien og Nordafrika, deriblandt omelet med søde urter, feta, pinjekerner og sumac.

Opskrifterne er perfekte til hverdagskøkkenet, da det fleste retter er klar på minutter, og er ideelle til både hverdag og fest.

LÆS OGSÅ: Få smagen af Sydspanien og Nordafrika på din tallerken med Moro Easy

Moro beskriver en kulinarisk tradition, der stammer fra året 711, hvor de muslimske maurere erobrede Spanien. Gennem erobringen blev smagene fra Nordafrika bragt til det sydspanske køkken, og det er denne tradition, Sam og Sam Clark har bygget denne kogebog på.

Velbekomme!

Læs med herunder, hvis du vil prøve kræfter med opskriften på omelet med søde urter, feta, pinjekerner og sumac.

Du kan købe Moro Easy online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 7 november.




MORO, Omelet med søde urter

OMELET MED SØDE URTER, FETA, PINJEKERNER OG SUMAC

Denne omelet er god til frokost eller som et let aftensmåltid. Den salte feta er indbydende sammen med krydderurternes mere subtile smagsnuancer.

Til 4 personer.

60 g smør

8 store æg, økologiske eller fra fritgående høns, pisket sammen og krydret let med salt og peber

3 spsk. af henholdsvis estragon, dild, basilikum og bredbladet persille, alt hakket groft, + et par ekstra kviste

6 spsk. pinjekerner, ristet let

80 g feta, smuldret fint

3 tsk. stødt sumac

Eventuelt: stegte squash eller blancherede asparges

Begynd med den første omelet. Sæt en stor stegepande over middel til høj varme, og kom 15 g smør på. Vent, til smørret skummer, hæld cirka en fjerdedel af æggemassen på, og bevæg panden, så æggemassen fordeler sig over hele bunden.

Tip panden, træk en af omelettens sider ind til midten af panden, tip panden til den anden side, og lad den flydende æggemasse løbe ud over hele panden. Drys med en fjerdedel af krydderurterne, 1 spsk. pinjekerner, 20 g feta og lidt sumac.

Steg et par sekunder mere, brug spatelen, og rul omeletten sammen til en tyk pølse. Lad den glide over på en tallerken.

Fortsæt med de andre tre omeletter.

Drys resten af krydderurter, pinjekerner og sumac over omeletterne, og server. Læg eventuelt de varme squash eller asparges midt på hver omelet oven på fetaen, inden du ruller omeletterne sammen.




Sam og Sam Clark: Moro Easy

Sam og Sam Clark bringer smage fra det sydlige Spanien og Nordafrika ind i hverdagskøkkenet med kogebogen Moro Easy. Kendt for deres udforskende, smagscentrerede madlavning, som kun kræver få ingredienser, har de sammensat mere end 100 lækre og simple opskrifter, der er klar på minutter, og ideelle til både hverdag og fest.

Moro beskriver en kulinarisk tradition, der oprinder i de muslimske maureres erobring af Spanien i år 711, hvor de dermed bragte smagene fra Nordafrika til det sydspanske køkken. I opskrifterne kombineres intense smage og en ukompliceret tilgang til madlavning. Opskrifterne inkluderer blandt andet stegte auberginer med granatæble og pistacie, stegt havtaske med citron og koriander, og kylling med syltet citronlabneh.

Du kan købe MORO online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.