Fagbøger Mad og drikke

Muffins med kaffe, valnødder og kardemomme er fyldt med varme smage fra det sydlige Spanien. Få opskriften fra Moro Easy her

moro, muffins med kaffe

Muffins med kaffe, valnødder og kardemomme er en lækker dessert, der rummer de stemningsfulde smage fra det sydlige Spanien og Nordafrika. Prøv opskriften her!


Muffins med kaffe, valnødder og kardemomme fra Moro Easy er den ideelle dessert til dig, der elsker smagene af det sydlige Spanien og Nordafrika, men ikke vil bruge timer i køkkenet med at bage.

Opskrifterne i Moro Easy er ukomplicerede og hurtige, og perfekte til både hverdag og fest.

LÆS OGSÅ: Få smagen af Sydspanien og Nordafrika på din tallerken med Moro Easy

Moro er et kulinarisk begreb, der stammer fra året 711, hvor de muslimske maurere erobrede store dele af Spanien. Erobringen bragte smage fra Nordafrika til det sydlige Spanien, og det er dette køkken, som opskrifterne i Moro Easy baseres på.

Prøv opskriften på muffins med kaffe, valnødder og kardemomme herunder.

Du kan købe Moro Easy online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 7 november.




muffins med kaffe, moro easy

MUFFINS MED KAFFE, VALNØDDER OG KARDEMOMME

Daddelsiruppen er prikken over i’et på disse muffins. Giver 12 muffins.

Muffins

175 g smør, ved stuetemperatur

175 g sukker

3 æg, økologiske eller fra fritgående høns

150 g selvhævende mel, sigtet (eller 150 g almindeligt hvedemel

+ 11⁄2 tsk. bagepulver)

70 g valnødder, hakket i små stykker

1 spsk. instant kaffepulver

8 kardemommekapsler, frøene stødt fint

Icing

50 g smør, stuetemperatur

50 g flormelis, sigtet

1 spsk. instant kaffepulver, rørt op med 1⁄2 spsk. vand, der lige netop er bragt i kog

100 g flødeost

Til servering

Daddelsirup, til at dryppe med (kan udelades)

Forvarm ovnen til 160 grader, og sæt papirforme (eller fold bagepapir til forme, se foto) i en muffinbageform med 12 huller.

Pisk smør og sukker til muffindejen, til det er meget lyst og luftigt. Det tager ca. 10 minutter. Tilsæt æggene, et ad gangen, og sørg for, at de er rørt rigtig godt ud, inden du kommer det næste i. Vend mel, valnødder, kaffe og kardemomme i. Brug en ske, og fordel skefulde af dejen i muffinformene. Bag kagerne i 25-30 minutter, indtil de er gyldne, og et grillspyd

kommer rent ud, når du stikker det ind midt i kagen. Tag kagerne ud af muffinformen, og lad dem køle af på en bagerist i papirformene.

Pisk smør og flormelis til frostingen, indtil det er helt lyst – det tager i hvert fald 5 minutter. Kom kaffe i, og pisk videre, til den er helt fordelt. Rør til sidst flødeosten i.

Vent, til muffinsene er kølet helt af, og smør dem med frostingen. Dryp med daddelsirup, hvis du bruger det, lige inden servering.




Sam og Sam Clark: Moro Easy

Muffins med kaffe, valnødder og kardemomme er fyldt med varme smage fra det sydlige Spanien. Få opskriften fra Moro Easy her

Sam og Sam Clark bringer smage fra det sydlige Spanien og Nordafrika ind i hverdagskøkkenet med kogebogen Moro Easy. Kendt for deres udforskende, smagscentrerede madlavning, som kun kræver få ingredienser, har de sammensat mere end 100 lækre og simple opskrifter, der er klar på minutter, og ideelle til både hverdag og fest.

Moro beskriver en kulinarisk tradition, der oprinder i de muslimske maureres erobring af Spanien i år 711, hvor de dermed bragte smagene fra Nordafrika til det sydspanske køkken. I opskrifterne kombineres intense smage og en ukompliceret tilgang til madlavning. Opskrifterne inkluderer blandt andet stegte auberginer med granatæble og pistacie, stegt havtaske med citron og koriander, og kylling med syltet citronlabneh.

Du kan købe MORO online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.