Muffins med kaffe, valnødder og kardemomme er en lækker dessert, der rummer de stemningsfulde smage fra det sydlige Spanien og Nordafrika. Prøv opskriften her!
Muffins med kaffe, valnødder og kardemomme fra Moro Easy er den ideelle dessert til dig, der elsker smagene af det sydlige Spanien og Nordafrika, men ikke vil bruge timer i køkkenet med at bage.
Opskrifterne i Moro Easy er ukomplicerede og hurtige, og perfekte til både hverdag og fest.
Moro er et kulinarisk begreb, der stammer fra året 711, hvor de muslimske maurere erobrede store dele af Spanien. Erobringen bragte smage fra Nordafrika til det sydlige Spanien, og det er dette køkken, som opskrifterne i Moro Easy baseres på.
Prøv opskriften på muffins med kaffe, valnødder og kardemomme herunder.
Daddelsiruppen er prikken over i’et på disse muffins. Giver 12 muffins.
Muffins
175 g smør, ved stuetemperatur
175 g sukker
3 æg, økologiske eller fra fritgående høns
150 g selvhævende mel, sigtet (eller 150 g almindeligt hvedemel
+ 11⁄2 tsk. bagepulver)
70 g valnødder, hakket i små stykker
1 spsk. instant kaffepulver
8 kardemommekapsler, frøene stødt fint
Icing
50 g smør, stuetemperatur
50 g flormelis, sigtet
1 spsk. instant kaffepulver, rørt op med 1⁄2 spsk. vand, der lige netop er bragt i kog
100 g flødeost
Til servering
Daddelsirup, til at dryppe med (kan udelades)
Forvarm ovnen til 160 grader, og sæt papirforme (eller fold bagepapir til forme, se foto) i en muffinbageform med 12 huller.
Pisk smør og sukker til muffindejen, til det er meget lyst og luftigt. Det tager ca. 10 minutter. Tilsæt æggene, et ad gangen, og sørg for, at de er rørt rigtig godt ud, inden du kommer det næste i. Vend mel, valnødder, kaffe og kardemomme i. Brug en ske, og fordel skefulde af dejen i muffinformene. Bag kagerne i 25-30 minutter, indtil de er gyldne, og et grillspyd
kommer rent ud, når du stikker det ind midt i kagen. Tag kagerne ud af muffinformen, og lad dem køle af på en bagerist i papirformene.
Pisk smør og flormelis til frostingen, indtil det er helt lyst – det tager i hvert fald 5 minutter. Kom kaffe i, og pisk videre, til den er helt fordelt. Rør til sidst flødeosten i.
Vent, til muffinsene er kølet helt af, og smør dem med frostingen. Dryp med daddelsirup, hvis du bruger det, lige inden servering.
Sam og Sam Clark: Moro Easy
Sam og Sam Clark bringer smage fra det sydlige Spanien og Nordafrika ind i hverdagskøkkenet med kogebogen Moro Easy. Kendt for deres udforskende, smagscentrerede madlavning, som kun kræver få ingredienser, har de sammensat mere end 100 lækre og simple opskrifter, der er klar på minutter, og ideelle til både hverdag og fest.
Moro beskriver en kulinarisk tradition, der oprinder i de muslimske maureres erobring af Spanien i år 711, hvor de dermed bragte smagene fra Nordafrika til det sydspanske køkken. I opskrifterne kombineres intense smage og en ukompliceret tilgang til madlavning. Opskrifterne inkluderer blandt andet stegte auberginer med granatæble og pistacie, stegt havtaske med citron og koriander, og kylling med syltet citronlabneh.
Muffins med kaffe, valnødder og kardemomme er en lækker dessert, der rummer de stemningsfulde smage fra det sydlige Spanien og Nordafrika. Prøv opskriften her!
Muffins med kaffe, valnødder og kardemomme fra Moro Easy er den ideelle dessert til dig, der elsker smagene af det sydlige Spanien og Nordafrika, men ikke vil bruge timer i køkkenet med at bage.
Opskrifterne i Moro Easy er ukomplicerede og hurtige, og perfekte til både hverdag og fest.
LÆS OGSÅ: Få smagen af Sydspanien og Nordafrika på din tallerken med Moro Easy
Moro er et kulinarisk begreb, der stammer fra året 711, hvor de muslimske maurere erobrede store dele af Spanien. Erobringen bragte smage fra Nordafrika til det sydlige Spanien, og det er dette køkken, som opskrifterne i Moro Easy baseres på.
Prøv opskriften på muffins med kaffe, valnødder og kardemomme herunder.
Du kan købe Moro Easy online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 7 november.
MUFFINS MED KAFFE, VALNØDDER OG KARDEMOMME
Daddelsiruppen er prikken over i’et på disse muffins. Giver 12 muffins.
Muffins
175 g smør, ved stuetemperatur
175 g sukker
3 æg, økologiske eller fra fritgående høns
150 g selvhævende mel, sigtet (eller 150 g almindeligt hvedemel
+ 11⁄2 tsk. bagepulver)
70 g valnødder, hakket i små stykker
1 spsk. instant kaffepulver
8 kardemommekapsler, frøene stødt fint
Icing
50 g smør, stuetemperatur
50 g flormelis, sigtet
1 spsk. instant kaffepulver, rørt op med 1⁄2 spsk. vand, der lige netop er bragt i kog
100 g flødeost
Til servering
Daddelsirup, til at dryppe med (kan udelades)
Forvarm ovnen til 160 grader, og sæt papirforme (eller fold bagepapir til forme, se foto) i en muffinbageform med 12 huller.
Pisk smør og sukker til muffindejen, til det er meget lyst og luftigt. Det tager ca. 10 minutter. Tilsæt æggene, et ad gangen, og sørg for, at de er rørt rigtig godt ud, inden du kommer det næste i. Vend mel, valnødder, kaffe og kardemomme i. Brug en ske, og fordel skefulde af dejen i muffinformene. Bag kagerne i 25-30 minutter, indtil de er gyldne, og et grillspyd
kommer rent ud, når du stikker det ind midt i kagen. Tag kagerne ud af muffinformen, og lad dem køle af på en bagerist i papirformene.
Pisk smør og flormelis til frostingen, indtil det er helt lyst – det tager i hvert fald 5 minutter. Kom kaffe i, og pisk videre, til den er helt fordelt. Rør til sidst flødeosten i.
Vent, til muffinsene er kølet helt af, og smør dem med frostingen. Dryp med daddelsirup, hvis du bruger det, lige inden servering.
Sam og Sam Clark: Moro Easy
Sam og Sam Clark bringer smage fra det sydlige Spanien og Nordafrika ind i hverdagskøkkenet med kogebogen Moro Easy. Kendt for deres udforskende, smagscentrerede madlavning, som kun kræver få ingredienser, har de sammensat mere end 100 lækre og simple opskrifter, der er klar på minutter, og ideelle til både hverdag og fest.
Moro beskriver en kulinarisk tradition, der oprinder i de muslimske maureres erobring af Spanien i år 711, hvor de dermed bragte smagene fra Nordafrika til det sydspanske køkken. I opskrifterne kombineres intense smage og en ukompliceret tilgang til madlavning. Opskrifterne inkluderer blandt andet stegte auberginer med granatæble og pistacie, stegt havtaske med citron og koriander, og kylling med syltet citronlabneh.
Du kan købe MORO online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: