Fagbøger Mad og drikke

MariaLottes – enkle opskrifter på velsmagende hverdagsmad

MariaLottes – enkle opskrifter på velsmagende hverdagsmad

MariaLottes er et kendt digitalt madunivers, hvor Maria Charlotte Larsen udvikler opskrifter på let tilgængelig og velsmagende comfort food til dig, der gerne vil pifte hverdagens madlavning op. Nu er hun aktuel med sin første kogebog Velsmag.

Nogle fritidsinteresser hænger ved. Sådan var det for Maria Charlotte Larsen, der er iværksætteren bag madsuniverset MariaLottes, som er kendt for sine opskrifter på nem og velsmagende hverdagsmad – og aktuel med sin første bog Velsmag.

Grundideen bag Velsmag er, at det skal være ukompliceret og stressfrit at gå i køkkenet med simple indkøbslister og kort tilberedningstid. Retterne tilberedes med fuldfed ost, nødder, citron, chorizo, solmodne tomater, pasta og sprødstegte grøntsager, som får den gode smag frem.

LÆS OGSÅ: Prøv opskriften på denne lækre jordbærtærte. Mummum er tilbage med en masse søde favoritter

Bogen indeholder 60 hverdagsfavoritter, hvoraf hovedparten er nyudviklede opskrifter.

”Bogens budskab er i grove træk at tage dig med på en kulinarisk oplevelse gennem simple og smagsfyldte opskrifter. Jeg viser, hvordan det er muligt at opnå velsmag og nydelse i et måltid med få simple ingredienser, hvor sæsonens råvarer kommer til deres fulde ret.”

Siden 2018 har MariaLottes udviklet sig til et professionelt online madmagasin, som nu har mere end 500.000 sidevisninger om måneden.

MariaLottes – enkle opskrifter på velsmagende hverdagsmad
Pastaen er en af MariaLottes signaturretter. Her pasta med stegte grøntsager, rucola og burrata.

Elsker at være kreativ i køkkenet

Maria Charlotte Larsen elsker at være kreativ i køkkenet og lege med råvarerne for til sidst at anrette maden, så den er et præsentabelt midtpunkt.

”Selvom min mad præsenteres på smukke tallerkener, betyder det ikke, at den er svært at lave. Tværtimod. I hverdagen gider jeg nemlig heller ikke selv at bruge mere end 20-40 minutter på at lave mad”, fortæller hun.

Alle retter er inspirerede af det nordiske, italienske og franske køkken, der kun kræver et enkelt, solidt basislager.

Jeg viser, hvordan det er muligt at opnå velsmag og nydelse i et måltid med få simple ingredienser

LÆS OGSÅ: Inspirerende konfekt fra Louisa Lorang. Få opskriften på hendes overdådige kaffetrøfler her

Bogens fire dele fokuserer på henholdsvis pasta, galette og risotto, mættende måltidssalater, grøntsager tilberedt på tre forskellige måder og endelig en række delikate madbrød med for eksempel urter og hvidløg.

Alle retterne har det grønne i fokus og nogle suppleres af fisk eller kød. Derudover er der lister over basisråvarer, vigtige smagsgivere – og tips til den bedste tilberedning af pasta.

”Mig som ellers troede, jeg skulle arbejde med tal”

”Tilbage i gymnasiet begyndte sundhed, og dermed også ernæring og fødevarer, at fange min interesse. Det blev en stor hobby i min hverdag, og jeg begyndte at nørde forskellige fødevaregrupper og lave en masse mad, bagværk og kager”, fortæller hun.

Interessen hang ved, og hun valgte at starte på professionsbachelor-uddannelsen i ernæring og sundhed – helt stik imod hendes egen forventning om, at hun ”skulle arbejde med tal”.

Under hendes bachelor begyndte det sundheds- og ernæringsmæssige at fylde mere for Maria Charlotte Larsen, da hun fik blik for fødevarernes kulinariske egenskaber, men også for forskellige tilberedningsmetoder og kommunikation omkring fødevarer.

”Jeg dykkede endnu mere ned i at lave mad fra bunden – dressinger, fermentering, bagværk og surdej, saucer og så videre. Det blev startskuddet til at videreudvikle på den madblog, jeg havde startet i gymnasietiden.”

I studietiden gik madinteressen fra at være en hobby til en virksomhed, som siden 2018 har udviklet sig til et populært online madmagasin – og nu bogen Velsmag med nemme og lækre opskrifter, der ikke kræver mere tid i køkkenet.


Velsmag

MariaLottes – enkle opskrifter på velsmagende hverdagsmad

Velsmag er din nye, let tilgængelige kogebog med lækker comfort food, som pifter hverdagens madlavning op.

MariaLottes hverdagsmad er nem og overskuelig, og så smager den vidunderligt! I hverdagen skal det være ukompliceret og stressfrit at gå i køkkenet, hvilket betyder simple indkøbslister og kortere tilberedningstid. Til gengæld er retterne pakket med fuldfed ost, nødder, citron, chorizo, solmodne tomater, snasket pasta og sprødstegte grøntsager, som stimulerer smagsløgene og får ens madhjerte til at banke.

MariaLottes er et stort digitalt madunivers, og i bogen får du 60 hverdagsfavoritter, hvoraf hovedparten er nyudviklede opskrifter.

Du kan købe Velsmag online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.