Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge Børnebøger 13-15 år CarlsenPuls Karen M. McManus krimi for unge

5 grunde til Karen M. McManus’ nye bog Ikke mere at sige skal lægge i toppen af din tbr

ikke mere at sige, karen m. mcmanus, karen mcmanus, thriller, ungdomsbog, ya bøger

Forfatteren til En af os lyver er klar med en ny roman, der endnu en gang tager læseren med ind bag de lukkede døre på en skole, da en underviser findes myrdet. Her er 5 grunde til at læse bogen.

Hold dine venner tæt på … og dine hemmeligheder endnu tættere! I Ikke mere at sige beslutter Brynn sig for at opklare mordet på den lærer, hvis lig blev fundet af tre elever. Men i takt med at hun ripper op i fortiden, vælter hemmeligheder frem, der kan ændre alt.

Læs Ikke mere at sige, hvis:

1: Du er vild med true crime

via GIPHY

Selvom historien i Ikke mere at sige er fiktion, starter hovedpersonen i praktik på et true crime show, and we are here for it!

2: Du ikke kan få nok af skole-drama

via GIPHY

Det er ikke første gang, Karen M. McManus skriver om et mord begået på en skole. Vi så det i En af os lyver, En af os dræber, Du bliver død og nu igen i Ikke mere at sige – denne gang er det dog en lærer, der bliver fundet myrdet på skolens grund!

LÆS OGSÅ: Eksklusivt interview – Karen M. McManus er tilbage!

3: Du lever og ånder for juicy gossip

via GIPHY

Hvor der er mord, er der hemmeligheder. Og vi er all about that.

4: Du er en sucker for en ægte pageturner

via GIPHY

Aren’t we all? Men ærligt, Ikke mere at sige er en af den slags bøger, der er fuldkommen umulig at lægge fra sig.

LÆS OGSÅ: Hvilken bog af Karen M. McManus skal du give dig i kast med?

5: Du elsker Karen M. McManus

via GIPHY

If she writes it, I’m gonna read it! Hun er dronningen af ungdomsbøger med et killer twist, så alle hendes bøger er selvskrevet til din liste, hvis du heller ikke kan få nok af forfatteren bag Netflix-succesen One of Us Is Lying.


Karen M. McManus: Ikke mere at sige

5 grunde til Karen M. McManus' nye bog Ikke mere at sige skal lægge i toppen af din tbr

Det er fire år siden, at Brynns yndlingslærer, mr. Larkin, blev fundet myrde tpå skolen. Tre elever fandt liget, men sagen blev aldrig opklaret. Nu, hvor Brynn flytter hjem for at begynde i praktik på et true crime-show, vil hun opklare sagen.

Hendes tidligere bedste ven Tripp Talbot, var en af dem, der fandt liget. Og havde det ikke været for Tripps vidneudsagn, var de to andre sandsynligvis blevet dømt for mordet. De har aldrig glemt, hvad han gjorde for dem den dag, og det har han heller ikke. Ligesom han ikke har glemt, at alt, hvad han fortalte politiet, var løgn.

Brynn ripper op i fortiden og kommer tættere på at afsløre hemmeligheder, der kan ændre alt.

Du kan købe Ikke mere at sige online eller i din nærmeste boghandel.
Læs også:

Karen M. McManus: Farlige løgne

5 grunde til Karen M. McManus' nye bog Ikke mere at sige skal lægge i toppen af din tbr

Kat og hendes mor, Jamie, har i årevis levet som lovløse juveltyve. De har altid kun haft hinanden – bortset lige fra dengang i Las Vegas, hvor Jamie blev gift, og Kat fik en stedbror, Liam. Det endte dog i skilsmisse 48 timer senere, og Kat og Liam har ikke talt sammen siden.

Nu vil Jamie lægge sit kriminelle liv bag sig, men først har hun én sidste opgave: Hun skal snige sig ind til milliardæren Ross Sutherlands fødselsdagsfest og stjæle en halskæde – og Kat har besluttet sig for at følge med. Men hvad ingen af dem ved, er, at Liam og hans svindler af en far også kommer til festen. De er de sidste mennesker, Kat og Jamie har lyst til at møde. 

Planen begynder at falde fra hinanden, og festen tager en farlig drejning, da der pludselig bliver begået et mord. Det eneste Kat og Liam ved er, at de kun kan stole på hinanden.Men kan de overhovedet det? For hvad er egentlig sandheden i kaosset af løgne?

Du kan købe Farlige løgne online eller i din nærmest boghandel.
Karen M. McManus: En af os lyver

5 grunde til Karen M. McManus' nye bog Ikke mere at sige skal lægge i toppen af din tbr

Alle har hemmeligheder, ikke? Det, der betyder noget, er hvor langt du vil gå for at beskytte dem.

Fem elever mødes en helt almindelig mandag eftermiddag på Bayview High til eftersidning. Men en af dem kommer ikke ud i live, og de er resterende fire er alle mistænkte for mordet på deres klassekammerat.

Men hvem gjorde det? Var det stræberen Brownyn, den populære Addy, Nate med det dårlige ry eller sportsstjernen Cooper?

En ting er sikkert: Simon havde planer om poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre.

Du kan købe En af os lyver online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Karen M. McManus: En af os dræber

karen m. mcmanus, en af os dræber, en af os lyver, efterfølger, ya, young adult, ya, ungdomsbog, ungdomsbøger, ungdomslitteratur

Det er et år siden, Simon døde, og et år siden, at Bayview-firkløveret blev renset for alle anklager, og i tiden der er gået, har der ikke manglet nye sladderaps på Bayview High. Ingen har kendt folks hemmeligheder lige så godt som Simon. Indtil nu.

Nogen er fast besluttet på at føre Simons arv videre med nye spilleregler. Hvis du vælger ikke at lege med, afslører gamemasteren en hemmelighed.

Phoebe er det første offer. Og Phoebes hemmelig er mørk. Maeve er den næste, og hun burde vide bedre: Vælg altid ‘konsekvens’.

Da det bliver Knox’ tur, er konsekvenserne blevet dødelige …

Du kan købe En af os dræber, fx på på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler
Karen M. McManus: Echo Ridge

echo ridge, karen m. mcmanus

Echo Ridge er en lille by, og Ellery har aldrig været der før, men hun har hørt om den. Det var der, hendes moster forsvandt som 17-årig. Og for blot fem år siden blev byen landskendt, da årets homecoming queen blev myrdet. Nu skal Ellery bo der sammen med sin tvillingebror.

Nogen truer med at gøre årets homecoming lige så farlig, som den var for fem år siden.

Efterhånden som Ellery lærer mere om Echo Ridge, står det klart: Alle skjuler noget. Men hemmeligheder kan være farlige – og de fleste er ikke gode til at holde på dem.

I Echo Ridge er det bedst at holde sine hemmeligheder for sig selv …

Du kan købe Echo Ridge online, fx hos Bog&Idé, eller i din nærmeste boghandel.
Karen M. McManus: Alt det vi ikke vidste

Alt det vi ikke vidste, karen m mcmanus, karen mcmanus, ya, young adult, ya, ungdomsbog, ungdomsbøger, ungdomslitteratur, krimi, krimi for unge, teenager

Selvom Milly, Aubrey og Jonah er fætre og kusiner, kender de knap nok hinanden, og de har aldrig mødt deres rige bedstemor, som slog hånden af deres forældre, før de blev født. Så da de modtager en invitation til at komme og arbejde hos hende sommeren over, bliver de nysgerrige.

Deres forældre insisterer på, at de tager afsted, men da Milly, Aubrey og Jonah ankommer til øen, står det klart, at hun har helt særlige planer, og at familiens fortid er både mystisk og mørk.

Alle i familien har hemmeligheder, og hvad det end var, der skubbede dem fra hinanden, er langt fra et overstået kapitel …

Du kan købe Alt det vi ikke vidste online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Karen M. McManus: Du bliver min død

5 grunde til Karen M. McManus' nye bog Ikke mere at sige skal lægge i toppen af din tbr

Ivy, Mateo og Cal var engang tætte, men nu er Carlton High og en virkelig dårlig start på dagen det eneste, de har til fælles.

Da de mødes en dag, beslutter de sig for at pjække sammen og køre ind til byen. Ligesom i gamle dage. De har bare ikke meget at sige til hinanden. Men da en anden elev fra skolen findes død ændrer deres dag sig fra kedelig til dødelig. Og den er kun lige begyndt.

For det viser sig, at de tre stadig har noget til fælles: En forbindelse til den myrdede elev. Og de skjuler alle tre noget.

Måske er deres tilfældige genforening slet ikke så tilfældig alligevel?

Du kan købe Du bliver min død online, eller i din lokale boghandler.
Om forfatteren

Karen M. McManus har en BA i Engelsk fra College of the Holy Cross og en master i Journalistik fra Northeastern University. Hun bor i Cambridge, Massachussets, og når hun ikke er i gang med sin næste bog, så elsker hun at rejse sammen med sin søn.


Hun debuterede med bestselleren En af os lyver i 2017, som tilbragte mere end et år på den prestigefulde New York Times-bestsellerliste.


Jeg er kommunikationsmanager og PA hos Forlaget Carlsen og flittig skribent på bog.dk. Jeg er også en håbløs bogsamler, die-hard YA-læser, og jeg stoppede med at tælle mine bøger, da jeg nåede til 1.000. Derfor er jeg også altid klar med en boganbefaling eller to.