CarlsenPuls Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge Børnebøger 13-15 år Karen M. McManus krimi for unge Young Adult-romaner

Eksklusivt interview! Karen M. McManus imponerer med sine mordmysterier til YA-læsere

karen m. mcmanus interview

Karen M. McManus indtog de internationale bestsellerlister med sin debut En af os lyver og har siden imponeret med sine mordmysterier til YA-læsere.


Hvad er det med dig og mysterier?

“Jeg satte mig egentlig ikke for at skrive dem, i stedet kom de ligesom til mig. Min første idé til En af os lyver var et mysterie, men jeg var meget interesseret i karaktererne. Men mysteriet var virkelig sjovt at skrive. I min anden bog er karaktererne også meget vigtige, og jeg er meget interesseret i at udforske, hvad der sker med personer, som vokser op i skyggen af en tragedie, men ikke nødvendigvis selv oplevede den.

I Echo Ridge er der derfor ikke bare det overordnede spørgsmål om, hvad der sker med unge kvinder i Echo Ridge, der er også en række mindre mysterier: i familien, i byen, i skolesystemet. Alligevel hænger det hele sammen i det overordnede mysterie. Og det med at stykke mysteriet sammen, synes jeg, er rigtig sjovt.”

Hvem inspirerer dig?

“Et par af mine største YA-idoler er Suzanne Collins, forfatteren til The Hunger Games, som fik mig til at starte med at skrive YA, og i forhold til at skrive realisme er jeg meget inspireret af Becky Albertalli, Jandy Nelson og Courtney Summers. Hvis jeg skal nævne forfattere, som ikke skriver YA, er jeg vild med Gillian Flynn. Kvinden der forsvandt har været en stor inspirationskilde, og jeg venter spændt på at læse hendes næste bog.”

LÆS OGSÅ: Bøger til dig, der ikke kan få nok af Riverdale

Kunne du se dig selv skrive fantasy på et tidspunkt?

“Måske. Jeg prøvede det med min allerførste ikke-publicerede bog. På det tidspunkt var jeg ikke helt klar til at skabe en verden fra bunden af, men efterhånden som jeg bliver en mere erfaren forfatter, kan jeg måske lykkes med det. Jeg elsker genren, så vi får se.”

Se alle bøger af Karen M. McManus herunder.


En af os lyver

Eksklusivt interview! Karen M. McManus imponerer med sine mordmysterier til YA-læsere

Alle har hemmeligheder, ikke? Det, der betyder noget, er hvor langt du vil gå for at beskytte dem.

Fem elever mødes en helt almindelig mandag eftermiddag på Bayview High til eftersidning. Men en af dem kommer ikke ud i live, og de er resterende fire er alle mistænkte for mordet på deres klassekammerat.

Men hvem gjorde det? Var det stræberen Brownyn, den populære Addy, Nate med det dårlige ry eller sportsstjernen Cooper?

En ting er sikkert: Simon havde planer om poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre.

Du kan købe En af os lyver online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

En af os dræber

karen m. mcmanus, en af os dræber, en af os lyver, efterfølger, ya, young adult, ya, ungdomsbog, ungdomsbøger, ungdomslitteratur

Det er et år siden, Simon døde, og et år siden, at Bayview-firkløveret blev renset for alle anklager, og i tiden der er gået, har der ikke manglet nye sladderaps på Bayview High. Ingen har kendt folks hemmeligheder lige så godt som Simon. Indtil nu.

Nogen er fast besluttet på at føre Simons arv videre med nye spilleregler. Hvis du vælger ikke at lege med, afslører gamemasteren en hemmelighed.

Phoebe er det første offer. Og Phoebes hemmelig er mørk. Maeve er den næste, og hun burde vide bedre: Vælg altid ‘konsekvens’.

Da det bliver Knox’ tur, er konsekvenserne blevet dødelige …

Du kan købe En af os dræber, fx på på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler
En af os vender tilbage

En af os vender tilbage, Karen M. McManus, Karen McManus, ungdomsbøger

Lige siden Simon døde, har livet ikke været nemt for eleverne fra Bayview. Først måtte Bayview-firkløveret bevise, at de ikke var mordere, dernæst skulle en ny generation finde ophavsmanden til en ondskabsfuld leg. Og nu starter det igen …

Først lyder beskeden som en dårlig joke: Tid til en ny leg, Bayview. Men da en elev pludselig forsvinder, er det tydeligt, at denne ’leg’ er blevet alvor – og ingen forstår reglerne. Ingen kan føle sig sikre, og da en uventet person vender tilbage til Bayview, begynder tingene at blive ubehagelige …

En af os vender tilbage er tredje bog i En af os lyver-serien.

Du kan købe En af os vender tilbage, fx på bog-ide.dk, eller i din nærmeste boghandel.

Ikke mere at sige

Eksklusivt interview! Karen M. McManus imponerer med sine mordmysterier til YA-læsere

Det er fire år siden, at Brynns yndlingslærer, mr. Larkin, blev fundet myrde tpå skolen. Tre elever fandt liget, men sagen blev aldrig opklaret. Nu, hvor Brynn flytter hjem for at begynde i praktik på et true crime-show, vil hun opklare sagen.

Hendes tidligere bedste ven Tripp Talbot, var en af dem, der fandt liget. Og havde det ikke været for Tripps vidneudsagn, var de to andre sandsynligvis blevet dømt for mordet. De har aldrig glemt, hvad han gjorde for dem den dag, og det har han heller ikke. Ligesom han ikke har glemt, at alt, hvad han fortalte politiet, var løgn.

Brynn ripper op i fortiden og kommer tættere på at afsløre hemmeligheder, der kan ændre alt.

Du kan købe Ikke mere at sige online eller i din nærmeste boghandel.
Du bliver min død

Eksklusivt interview! Karen M. McManus imponerer med sine mordmysterier til YA-læsere

Ivy, Mateo og Cal var engang tætte, men nu er Carlton High og en virkelig dårlig start på dagen det eneste, de har til fælles.

Da de mødes en dag, beslutter de sig for at pjække sammen og køre ind til byen. Ligesom i gamle dage. De har bare ikke meget at sige til hinanden. Men da en anden elev fra skolen findes død ændrer deres dag sig fra kedelig til dødelig. Og den er kun lige begyndt.

For det viser sig, at de tre stadig har noget til fælles: En forbindelse til den myrdede elev. Og de skjuler alle tre noget.

Måske er deres tilfældige genforening slet ikke så tilfældig alligevel?

Du kan købe Du bliver min død online, eller i din lokale boghandler.
Alt det vi ikke vidste

Alt det vi ikke vidste, karen m mcmanus, karen mcmanus, ya, young adult, ya, ungdomsbog, ungdomsbøger, ungdomslitteratur, krimi, krimi for unge, teenager

Selvom Milly, Aubrey og Jonah er fætre og kusiner, kender de knap nok hinanden, og de har aldrig mødt deres rige bedstemor, som slog hånden af deres forældre, før de blev født. Så da de modtager en invitation til at komme og arbejde hos hende sommeren over, bliver de nysgerrige.

Deres forældre insisterer på, at de tager afsted, men da Milly, Aubrey og Jonah ankommer til øen, står det klart, at hun har helt særlige planer, og at familiens fortid er både mystisk og mørk.

Alle i familien har hemmeligheder, og hvad det end var, der skubbede dem fra hinanden, er langt fra et overstået kapitel …

Du kan købe Alt det vi ikke vidste online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Echo Ridge

echo ridge, karen m. mcmanus

Echo Ridge er en lille by, og Ellery har aldrig været der før, men hun har hørt om den. Det var der, hendes moster forsvandt som 17-årig. Og for blot fem år siden blev byen landskendt, da årets homecoming queen blev myrdet. Nu skal Ellery bo der sammen med sin tvillingebror.

Nogen truer med at gøre årets homecoming lige så farlig, som den var for fem år siden.

Efterhånden som Ellery lærer mere om Echo Ridge, står det klart: Alle skjuler noget. Men hemmeligheder kan være farlige – og de fleste er ikke gode til at holde på dem.

I Echo Ridge er det bedst at holde sine hemmeligheder for sig selv …

Du kan købe Echo Ridge online, fx hos Bog&Idé, eller i din nærmeste boghandel.