Boris Hansen Bøger til unge Børnebøger 13-15 år CarlsenPuls Fantasy og dystopi Fantasy til børn og unge Young Adult-romaner

Boris Hansen: Det er altid en hård kamp at skrive en bog på den her størrelse

den usynlige krig, tavse verdener, boris hansen, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, science fiction, sci fi, fantasy

Det begyndte med en idé om en dokumentar på 60 uger om en bogudgivelse, og nu er Boris Hansen klar med sin første bog på CarlsenPuls.

Sammen med forfatterkollegaen Nanna Foss, besluttede Boris Hansen sig for at dokumentere livet som forfatter på godt og ondt med alt lige fra tidspres, skriveblokering og forlagskrise. Nu er han klar med første bind i en ny science-fiction-serie om at rejse ind i bøger. Her kan du komme helt tæt på forfatteren.

Hvis du skulle forklare handlingen i Den usynlige krig i én sætning, hvordan ville den så lyde?

Et team af hemmelige agenter tager på missioner i bøgers verdener og involveres i en verdensomspændende konspiration.

I Den usynlige krig rejser bogens hovedpersoner ind i flere bøger med forskellige genrer, herunder en ungdomsbog. Bogen selv er science fiction. Hvordan var det at skulle skrive inden for så mange forskellige genrer?

Selvfølgelig enormt udfordrende, men også befriende og motiverende. Det er altid en hård kamp at skrive en bog på den her størrelse.

Man er i fare for at gå død et sted midtvejs, hvis man ikke konstant kan genopdage det nye og spændende ved sit projekt.

Men fordi jeg flere gange undervejs lavede de her ekstreme genreskift og skulle genopfinde sproget og stilen, blev det aldrig kedeligt eller monotont at skrive Den usynlige krig.

LÆS OGSÅ: “Vi kan rejse ind i bøger nu. Ændre dem indefra” … tyvstart på Den usynlige krig her

Hvis du selv kunne rejse ind i en bog, hvilken skulle det så være og hvorfor?

Jeg kunne godt tænke mig at opleve Dune-universet, fordi det er så syret og distanceret fra vores egen virkelighed. Men helt klart med det faktum in mente, at Dune hører til i kategorien “bøger, jeg ikke ville overleve fem minutter i”.

Hvis du var en del af holdet i Den usynlige krig, hvilken rolle ville du så have?

Som forfatter og akademiker ville jeg nok egne mig bedst som en af ‘bogholderne’, der har til opgave at researche og memorere bøgerne inden en mission og holde styr på deres plot, mens missionen udspiller sig. Men min manglende evne til at tænke hurtigt under pres ville også hurtigt få mig fyret igen.

Hvad overraskede dig mest ved at skrive Den usynlige krig?

Hvor spændende det også var at følge hovedpersonerne, når de ikke befandt sig i bøgernes verdener.

Helt fra starten var jeg opmærksom på, at rejserne ind i bøger ikke skulle bære serien alene, for så ville de bare være en gimmick i en ellers substansløs historie.

Men jeg blev alligevel overrasket over, hvor meget spænding og karakterudvikling, der helt naturligt fandt sted i de lange segmenter, hvor hovedpersonerne bevæger sig omkring i deres egen, normale verden.

LÆS OGSÅ: Vores skjulte evner er til dig, der elsker nervepirrende spænding og mysterier

Hvilke af karaktererne har du mest og mindst tilfælles med?

Et af hovedpersonen Olivias definerende karaktertræk er hendes indadvendthed, der dikterer en stor del af hendes opførsel og hendes måde at navigere på i verden.

Der har jeg trukket ret meget på mig selv og mine egne oplevelser i sociale sammenhænge, så Olivia har jeg mest til fælles med. Jeg har nok mindst til fælles med holdets 2½ meter høje, toptrænede elitesoldat.

Du har sideløbende med at skrive romanen og udkomme på et nyt forlag skulle dokumentere hele processen i 60 uger-projektet. Hvordan har det påvirket dit arbejde med bogen?

Det har gjort arbejdet med at skrive en 600-siders roman dobbelt så besværligt, at jeg skulle filme og fremvise hele processen samtidig, og det har været direkte medvirkende til, at min deadline skred med et halvt år.

Men nu, hvor både romanen og 60 UGER TIL UDGIVELSE er ved vejs ende, kan jeg også se et kæmpe payoff.

Jeg oplever nemlig en interesse for Den usynlige krig, som jeg aldrig før har oplevet med nogen af mine bøger, og det skyldes helt klart, at mange har fulgt dokumentarprojektet i næsten to år.

Kan du tease en lille bitte smule for bog nummer to i Tavse verdener-serien?

Tavse verdener 2 bliver langt, LANGT den sværeste bog, jeg nogensinde har skrevet –og forhåbentlig nogensinde kommer til at skrive.


Kommer snart: Tavse verdener (2) – De falske liv

Boris Hansen: Det er altid en hård kamp at skrive en bog på den her størrelse

Et hold af fiktionsagenter rejser ind i bøger for at beskytte dem fra stormagter, der forsøger at misbruge opfindelsen. Men for Olivia Alby er fiktionsagent ikke et drømmejob. Ofte tager missionerne en livsfarlig drejning, når Ministeriet sender hende ind i en roman for at redde den fra fremmede agenter.

Derudover er hun havnet på et dysfunktionelt team, der er ude af stand til at samarbejde. I det mindste er lønnen god, og Olivia har brug for pengene, hvis hun nogensinde skal realisere drømmen om at undslippe sin fortid.

De falske liv er grænsen mellem virkelighed og fiktion ved at udviskes. Olivia Alby og hendes team søger på tværs af verdener for at løse gåden om en mission, der slog fejl med umulige konsekvenser – og samtidig jages de af fortidens hemmeligheder og af en fiktiv morder, der er sluppet ud i virkeligheden.

Du kan købe Tavse verdener (2) – De falske liv online eller i din nærmeste boghandel.
Boris Hansen: Tavse verdener (1) – Den usynlige krig


Boris Hansen: Det er altid en hård kamp at skrive en bog på den her størrelse

Olivia er del af en gruppe agenter, som rejser ind i historier for at redde handlingen og ikke mindst verdensfreden mod ondsindede magter.

Det er en hård tjans, og holdet af umage helte har deres egne problemer at kæmpe med – men da flere af deres missioner saboteres, begynder et dystert billede at tegne sig af en magtkamp, der hurtigt kan koste dem alle livet, og holdet må finde ud af at arbejde sammen, hvis de skal finde og destruere fjenden i tide.

Med humor, spænding og stor indlevelse fortæller Boris Hansen en historie om korrupte statsmagter, fantastiske bøger og enestående venskaber.

Du kan købe Tavse verdener (1) – Den usynlige krig online, fx hos Gucca.com, eller hos din lokale boghandler.

Se bogtraileren


Om forfatteren

Boris Hansen er født i 1981, cand.it. og bor i Aarhus. Hans forfatterkarriere begyndte i 2006 med voksenkrimien Marburg-Eksperimentet. Fra 2012 til 2014 udgav han fantasy-trilogien Den Ældste Myte efterfulgt, og seneste den anmelderroste Panteon-sagaen.

Når Boris Hansen ikke skriver løs på sin næste bog, nørder han dagligt med at udvikle digital underholdning i nyskabende formater. Du kan læse mere på www.borishansen.dk.