James Price har lavet youtubekanalen James’ køkken, hvor han ugentligt poster madvideoer. Hans livretter fra kanalen har han nu samlet i en ny kogebog, og her kan du få opskriften på en af livretterne til denne årstid: Julecheesecake med smag af risalamande.
Den folkekære tv-kok James Price startede under coronanedlukningen en youtubekanal, hvor han ugentligt postede madlavningsvideoer og opskrifter fra sit eget køkkenbord. På den måde kunne han lave det, han elsker allermest: at lave velsmagende mad og at underholde folk.
Selvom samfundet heldigvis er åbnet op igen efter corona, er youtubekanalen blevet ved med at stige i popularitet. I dag har den over 53.500 abonnenter, og opbakningen har fået James Price til at samle 150 opskrifter fra hjemmekøkkenet i hans aktuelle kogebog Mine livretter.
LÆS OGSÅ: James Price: ”Det gode måltid, madlavning og samværet omkring bordet er vigtigt for samtalen, fællesskabet, glæden og kærligheden”
I Mine livretter finder du James’ yndlingsretter indenfor alle kategorier fra snacks, suppe, pasta, traditionelle ældre mormorretter, til retter fra det asiatiske køkken og lækre desserter.
Og så får du selvfølgelig et vaskeægte James Price touch i form af hyggelige anokdoter og fortællinger om hans mange oplevelser med mad. Han fortæller blandt andet om sin opskrift på en cheesecake med smag af jul og risalamande.
Find opskriften på julecheesecake herunder, og giv dig i kast med den skønne juledessert:
JULECHEESECAKE
6-8 pers.
Denne cheesecake har en smag, der minder lidt om risalamande. Så skulle du af en eller anden årsag få lyst til et alternativ til desserten juleaften, kunne den være et bud. Men du kan selvfølgelig også bare bruge den som en hyggelig dessert i julemåneden.
Bund:
250-300 g knuste digestivekiks
150 gram smeltet smør
2 spsk. brun farin
Creme:
2½ dl piskefløde
400 g flødeost
150 gram sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 blade husblas
100 g finthakkede mandler
Amaretto eller mandelessens efter smag
Gelé:
4 dl lage fra syltede kirsebær
100 g sukker
Kirsebærvin efter smag
5 blade husblas
Blend kiks, tilsæt det smeltede smør og farin, kom det ned i en springform, og tryk det ned i formen med bagsiden af en ske i et jævnt lag som bund til kagen.
Lav nu cremen. Pisk fløden til skum og sæt til side. Pisk flødeost, sukker og vanilje til en luftig masse.
Smelt udblødt husblas i lidt vand over svag varme, og pisk det ned i ostemassen, og vend så flødeskummet i. Vend de hakkede mandler i, og smag til med Amaretto eller mandelessens.
Kom massen ovenpå bunden, og sæt på køl i 2 timer.
Nu til geléen.
Kog kirsebærlagen op med sukkeret, og smag evt. til med lidt kirsebærvin. Udblød husblassen i koldt vand, vrid vandet af, og kom husblassen i lagen.
Lad den afkøle, før den hældes over kagen i springformen. Sæt kagen på køl i mindst en time, før den tages ud af formen.
Velbekomme!
Mine livretter af James Price
James Price har samlet mere end 150 af sine favoritretter i denne bog. Bogens opskrifter strækker sig fra suppe, pastaretter, mormormad over snacks, asiatiske inspireret retter, fisk og desserter. Kort sagt alle de retter, den kendte tv-kok holder af at lave hjemme i sit eget køkken.
Alle retter er gennemtestet, så du er sikret succes i dit eget køkken. Glæd dig til en kogebog, der er spækket med inspiration til både hurtig hverdagsmad og til festlige måltider.
Udover de mange opskrifter indeholder bogen en række små, hyggelige historier om James mange madoplevelser. Fortællingerne er illustreret med tegninger af Jens Hage.
James Price har lavet youtubekanalen James’ køkken, hvor han ugentligt poster madvideoer. Hans livretter fra kanalen har han nu samlet i en ny kogebog, og her kan du få opskriften på en af livretterne til denne årstid: Julecheesecake med smag af risalamande.
Den folkekære tv-kok James Price startede under coronanedlukningen en youtubekanal, hvor han ugentligt postede madlavningsvideoer og opskrifter fra sit eget køkkenbord. På den måde kunne han lave det, han elsker allermest: at lave velsmagende mad og at underholde folk.
Selvom samfundet heldigvis er åbnet op igen efter corona, er youtubekanalen blevet ved med at stige i popularitet. I dag har den over 53.500 abonnenter, og opbakningen har fået James Price til at samle 150 opskrifter fra hjemmekøkkenet i hans aktuelle kogebog Mine livretter.
LÆS OGSÅ: James Price: ”Det gode måltid, madlavning og samværet omkring bordet er vigtigt for samtalen, fællesskabet, glæden og kærligheden”
I Mine livretter finder du James’ yndlingsretter indenfor alle kategorier fra snacks, suppe, pasta, traditionelle ældre mormorretter, til retter fra det asiatiske køkken og lækre desserter.
Og så får du selvfølgelig et vaskeægte James Price touch i form af hyggelige anokdoter og fortællinger om hans mange oplevelser med mad. Han fortæller blandt andet om sin opskrift på en cheesecake med smag af jul og risalamande.
Find opskriften på julecheesecake herunder, og giv dig i kast med den skønne juledessert:
JULECHEESECAKE
6-8 pers.
Denne cheesecake har en smag, der minder lidt om risalamande. Så skulle du af en eller anden årsag få lyst til et alternativ til desserten juleaften, kunne den være et bud. Men du kan selvfølgelig også bare bruge den som en hyggelig dessert i julemåneden.
Bund:
250-300 g knuste digestivekiks
150 gram smeltet smør
2 spsk. brun farin
Creme:
2½ dl piskefløde
400 g flødeost
150 gram sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 blade husblas
100 g finthakkede mandler
Amaretto eller mandelessens efter smag
Gelé:
4 dl lage fra syltede kirsebær
100 g sukker
Kirsebærvin efter smag
5 blade husblas
Blend kiks, tilsæt det smeltede smør og farin, kom det ned i en springform, og tryk det ned i formen med bagsiden af en ske i et jævnt lag som bund til kagen.
Lav nu cremen. Pisk fløden til skum og sæt til side. Pisk flødeost, sukker og vanilje til en luftig masse.
Smelt udblødt husblas i lidt vand over svag varme, og pisk det ned i ostemassen, og vend så flødeskummet i. Vend de hakkede mandler i, og smag til med Amaretto eller mandelessens.
Kom massen ovenpå bunden, og sæt på køl i 2 timer.
Nu til geléen.
Kog kirsebærlagen op med sukkeret, og smag evt. til med lidt kirsebærvin. Udblød husblassen i koldt vand, vrid vandet af, og kom husblassen i lagen.
Lad den afkøle, før den hældes over kagen i springformen. Sæt kagen på køl i mindst en time, før den tages ud af formen.
Velbekomme!
Mine livretter af James Price
James Price har samlet mere end 150 af sine favoritretter i denne bog. Bogens opskrifter strækker sig fra suppe, pastaretter, mormormad over snacks, asiatiske inspireret retter, fisk og desserter. Kort sagt alle de retter, den kendte tv-kok holder af at lave hjemme i sit eget køkken.
Alle retter er gennemtestet, så du er sikret succes i dit eget køkken. Glæd dig til en kogebog, der er spækket med inspiration til både hurtig hverdagsmad og til festlige måltider.
Udover de mange opskrifter indeholder bogen en række små, hyggelige historier om James mange madoplevelser. Fortællingerne er illustreret med tegninger af Jens Hage.
Du kan købe Mine livretter online hos fx. Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: