Mangler du opskriften på den bedste go-to tomatsauce? Så har du her to opskrifter fra River Cafe, som både passer til dig, der har lidt travlt, og dig, der er okay med at langtidssimre.
Da mesterkokkene Ruth Rogers og Rose Gray åbnede The River Cafe i 1987 var der kun ni borde og ikke mange, som kendte dem. Nu er de verdensberømte og har fostret stjernekokke som for eksempel Jamie Oliver.
I River Cafe 30 har de samlet de 120 bedste opskrifter på italiensk kogekunst.

Hurtig tomatsauce
TIL 6-8 PERSONER
Det skal du bruge:
3 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, pillede, flækkede og skåret i tynde skiver
2 kg flåede tomater fra dåse, afdryppede
1 håndfuld friske basilikum- eller oreganoblade

Sådan gør du:
Varm 1-2 spsk af olivenolien op på en stor pande, og steg hvidløgene kort – de må ikke brune.
Tilføj tomaterne sammen med lidt havsalt og sort peber, og lad dem bulderkoge under konstant omrøring, så tomaterne ikke brænder på, men deles i mindre stykker.
Tomaterne vil lække saft, mens de koger.
Tilsæt resten af olivenolien samt basilikum eller oregano, når saften er fordampet, og smag om nødvendigt til med mere salt og peber.
Server saucen rygende varm.

Langtidssimret tomatsauce
TIL 6-8 PERSONER
Det skal du bruge:
3 spsk olivenolie
2 mellemstore rødløg, pillede og skåret i så tynde skiver som muligt
2 fed hvidløg, pillede, flækkede og skåret i tynde skiver
2 kg flåede tomater fra dåse, afdryppede
Sådan gør du:
Varm olivenolien op i en stor gryde eller på en pande, tilsæt løgene, og steg dem ved svag varme, til de er helt bløde.
Det vil tage mindst 40 minutter – løgene skal ende med at gå helt i et med tomatsaucen.
Tilføj hvidløgene, ca. 5 minutter inden løgene er færdigstegte.
Tilsæt så tomaterne, rør rundt, og del dem samtidig i mindre stykker.
Smag til med havsalt og sort peber.
Lad saucen simre under jævnlig omrøring i mindst 1½ time.
Saucen er færdig, når den er mørkerød og meget tyk, helt uden saft, og olien har samlet sig på overfladen.
Server saucen rygende varm.

I River Café finder du 120 opskrifter på italiensk mad, når det er aller bedst.
Kogebogen er lavet af kokkene bag den legendariske River Café-restaurant i London, der fostrede kokke som bl.a. Jamie Oliver og Hugh Fearnley-Whittingstall (River Cottage).
Opskrifterne er dejligt enkle og nemme at gå til. Der er forholdsvis få råvarer, men stor fokus på smag.
Bogen er inddelt i: Antipasti, primi, secondi, contorni og dolci. Du finder både opskrifter med pasta, risotto, salater, suppe, kød, is og kager.
Mangler du opskriften på den bedste go-to tomatsauce? Så har du her to opskrifter fra River Cafe, som både passer til dig, der har lidt travlt, og dig, der er okay med at langtidssimre.
Da mesterkokkene Ruth Rogers og Rose Gray åbnede The River Cafe i 1987 var der kun ni borde og ikke mange, som kendte dem. Nu er de verdensberømte og har fostret stjernekokke som for eksempel Jamie Oliver.
I River Cafe 30 har de samlet de 120 bedste opskrifter på italiensk kogekunst.
Hurtig tomatsauce
TIL 6-8 PERSONER
Det skal du bruge:
3 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, pillede, flækkede og skåret i tynde skiver
2 kg flåede tomater fra dåse, afdryppede
1 håndfuld friske basilikum- eller oreganoblade
Sådan gør du:
Varm 1-2 spsk af olivenolien op på en stor pande, og steg hvidløgene kort – de må ikke brune.
Tilføj tomaterne sammen med lidt havsalt og sort peber, og lad dem bulderkoge under konstant omrøring, så tomaterne ikke brænder på, men deles i mindre stykker.
Tomaterne vil lække saft, mens de koger.
Tilsæt resten af olivenolien samt basilikum eller oregano, når saften er fordampet, og smag om nødvendigt til med mere salt og peber.
Server saucen rygende varm.
Langtidssimret tomatsauce
TIL 6-8 PERSONER
Det skal du bruge:
3 spsk olivenolie
2 mellemstore rødløg, pillede og skåret i så tynde skiver som muligt
2 fed hvidløg, pillede, flækkede og skåret i tynde skiver
2 kg flåede tomater fra dåse, afdryppede
Sådan gør du:
Varm olivenolien op i en stor gryde eller på en pande, tilsæt løgene, og steg dem ved svag varme, til de er helt bløde.
Det vil tage mindst 40 minutter – løgene skal ende med at gå helt i et med tomatsaucen.
Tilføj hvidløgene, ca. 5 minutter inden løgene er færdigstegte.
Tilsæt så tomaterne, rør rundt, og del dem samtidig i mindre stykker.
Smag til med havsalt og sort peber.
Lad saucen simre under jævnlig omrøring i mindst 1½ time.
Saucen er færdig, når den er mørkerød og meget tyk, helt uden saft, og olien har samlet sig på overfladen.
Server saucen rygende varm.
I River Café finder du 120 opskrifter på italiensk mad, når det er aller bedst.
Køb bogen online her eller i den nærmeste boghandler.
Kogebogen er lavet af kokkene bag den legendariske River Café-restaurant i London, der fostrede kokke som bl.a. Jamie Oliver og Hugh Fearnley-Whittingstall (River Cottage).
Opskrifterne er dejligt enkle og nemme at gå til. Der er forholdsvis få råvarer, men stor fokus på smag.
Bogen er inddelt i: Antipasti, primi, secondi, contorni og dolci. Du finder både opskrifter med pasta, risotto, salater, suppe, kød, is og kager.
Andre læste også: