Eva Ravnbøl kogebøger Læseprøve og uddrag Mad og drikke

Eva Ravnbøl gør italienerne pastakunsten efter i sin nye kogebog. Bliv inspireret af hendes velsmagende opskrift på penne med stærk chilisauce her!

PENNE ALL’ARRABBIATA

Der er godt nyt til alle fans af det italienske køkken, der mangler inspiration til nye, appetitlige retter!


Guds eget køkken er titlen på den himmelske kogebog, der byder på intet mindre end 58 nemme, overskuelige og ikke mindst velsmagende opskrifter fra det italienske køkken, som vi elsker det. Retterne er klassiske og lette at lave, og så smager de næsten af at være i Italien selv.

Iblandt de lækre opskrifter har Eva Ravnbøl desuden krydret kogebogen med personlige anekdoter og historier om retterne og sit liv i Italien. Hun inviterer læseren ind i den italienske madkultur, hvor mad skal laves NØJAGTIGT, som mamma lavede det, og hvor søndagsfrokosten er en hellig tradition.

LÆS OGSÅ: Guds eget køkken er Eva Ravnbøls kærlighedserklæring til italiensk mad

Med sit indblik i både danske og italienske madvaner mener Eva Ravnbøl, at vi danskere har meget at lære af italienerne. Hun mener, at vi i Danmark skal blive bedre til at give os tid til at hylde maden – både under tilberedningen, såvel som når vi spiser den. Ifølge Eva, skal den gode mad skal nydes i det helt specielle samvær, der opstår, når vi spiser i fællesskab.

En af Evas egne favorit pastaopskrifter er penne med stærk chilisauce. Den kan laves på under 30 minutter og er fuldstændig ideel, når du craver en let italiensk ret, der smager forrygende.

Få opskriften på hendes PENNE ALL’ARRABBIATA og anekdoten om første gang, Eva lavede penne i chilisauce herunder:




PENNE ALL’ARRABBIATA

Penne med stærk chilisauce


Det her er en af de retter, jeg altid laver, når jeg kommer hjem fra en længere rejse i udlandet. Den får mig til at lande igen. Jeg kan huske den første gang, jeg havde det sådan, for da tænkte jeg:

“Nu er du næsten italiener.”

Den serveres med penne. Rillede penne!

I coronaperiodens allerførste uger hamstrede italienerne pasta og dåsetomater i massevis, så de kunne være sikre på at have rigeligt at leve af, hvis der skulle blive forsyningsproblemer.

Men i visse regioner, som hos mig i Rom og omegn, var der en type pasta, som folk undlod at tage, og som stadig var på hylderne. Penne lisce. Altså glatte penne. Dem ville folk ikke købe – trods risikoen for at løbe tør for pasta.

Jeg kan selv godt lide penne lisce, som man for eksempel får meget længere sydpå, men i denne opskrift har jeg foreslået de rillede. Penne rigate. For at gøre romerne ære.


4 PERSONER

3 fed hvidløg
2-4 små peperoncini (tørrede
chilipebre, eller 1 frisk chili i tynde skiver – eller halvt af hver)
2 spsk. olivenolie
1 dåse hakkede tomater (eller
400 g friske tomater)
1 tsk. salt
400 g penne
1/2 bundt bredbladet persille


Pil hvidløgene, og hak dem fint. Skyl peperoncinierne. Svits begge dele i olie i en dyb pande i et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt hakkede tomater og salt, og lad det simre i 15-20 minutter. Kog imens pastaen al dente efter pakkens anvisninger, og gem mindst 1 dl af kogevandet. Afdryp pastaen i et dørslag, og bland den med tomatsaucen. Smag til med salt, og spæd evt. med lidt af det gemte kogevand til ønsket konsistens. Skyl og hak persillen.

Servér pastaen i dybe tallerkener med et drys persille.


Eva Ravnbøl gør italienerne pastakunsten efter i sin nye kogebog. Bliv inspireret af hendes velsmagende opskrift på penne med stærk chilisauce her!



Eva Ravnbøl: Guds eget køkken

Eva Ravnbøl gør italienerne pastakunsten efter i sin nye kogebog. Bliv inspireret af hendes velsmagende opskrift på penne med stærk chilisauce her!

Denne bog indeholder klassiske retter fra Guds eget køkken, Italien. Som Mamma laver dem, og som hun har lært, de skal laves af sin Mamma. For er der noget, der er regler for, fuldstændig styr på, og som der bare ikke skal pilles ved i Italien, så er det maden. 

For italienere er mad nostalgi. Maden samler. Maden giver tryghed, og i et land, hvor alt ikke altid går snorlige, er den et fast holdepunkt. 

Eva Ravnbøl har boet i Rom siden 1990, og i denne bog har hun samlet nogle af sine egne, sine venners og familiens livretter fra det italienske køkken. Særligt fra det romerske og toscanske køkken, men også fra Napoli, Puglia og andre områder, hun har spist sig igennem. 

Du kan købe Guds eget køkken online, fx hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.