Eva Ravnbøl Fagbøger kogebøger Mad og drikke

Guds eget køkken er Eva Ravnbøls kærlighedserklæring til italiensk mad

guds eget køkken

Guds eget køkken byder på 58 opskrifter på nemme og klassiske italienske retter fra Eva Ravnbøl, der var en af de første herhjemme, som fik os til at elske italiensk mad. 

Her kommer en stor kærlighedserklæring til Italien og italiensk mad, og med Eva Ravnbøls sans for at fortælle er det næsten som at være i Italien.

Eva Ravnbøl var vært på det første madprogram herhjemme om italiensk mad, PASTA+, for knapt 30 år siden, og ingen havde forudset, hvor meget det italienske køkken var kommet for at blive.

LÆS OGSÅ: Få opskrift og vinparring til en autentisk tre-retters menu i fransk bistro-stil

“Vi troede simpelthen, at danskernes interesse for italiensk mad var et fænomen, der ville forsvinde helt eller delvist igen,” fortæller Eva Ravnbøl.

I dag er italiensk mad populært i Danmark, og man finder lige så ofte pizza og pasta på middagsbordet som frikadeller og kartofler. På den måde er det italienske køkken blevet en fast og elsket del af mange danskeres liv.

Guds eget køkken har Eva samlet sine italienske livretter og krydret det med anekdoter om retterne og italiensk madkultur. Her er søndagsfrokosten hellig, one-pot-pasta en forbrydelse, og mad skal være PRÆCIST, som mamma lavede den.

Er du i tvivl om, hvad du skal gøre, når du besøger en italiensk restaurant, kan du finde en guide til det i bogen. Vi advarer på forhånd: Bed ikke tjeneren om mere salt og bestil ikke kaffe til desserten!

I Guds eget køkken er Eva Ravnbøl i selskab med la grande famiglia – nogle i den store familie er blodsbeslægtede, andre er stødt til undervejs. Familie, nære venner og bekendte, restauratører, kokke, tjenere, caféejere, bartendere, vinfolk, den lokale fiskehandler, skinkemand, artiskokleverandør, grønthandler og bager er med til at dele ud af familiemedlemmers opskrifter og lidenskab for la cucina italiana.

LÆS OGSÅ: Ny i køkkenet? Så er Sulten en grundkogebog, du har brug for

Eva Ravnbøl mener godt, vi danskere kan lære lidt af de italienske traditioner med at give sig god tid til maden, både når vi laver den og spiser den.

“I denne bog vil jeg gerne slå et slag for den gode mad og de fællesskaber og det samvær, den glæde, som opstår, når vi spiser sammen,” siger Eva Ravnbøl.

Buon appetito!


Guds eget køkken af Eva Ravnbøl

Guds eget køkken er Eva Ravnbøls kærlighedserklæring til italiensk mad

Denne bog indeholder klassiske retter fra Guds eget køkken, Italien. Som Mamma laver dem, og som hun har lært, de skal laves af sin Mamma. For er der noget, der er regler for, fuldstændig styr på, og som der bare ikke skal pilles ved i Italien, så er det maden. 

For italienere er mad nostalgi. Maden samler. Maden giver tryghed, og i et land, hvor alt ikke altid går snorlige, er den et fast holdepunkt. 

Eva Ravnbøl har boet i Rom siden 1990, og i denne bog har hun samlet nogle af sine egne, sine venners og familiens livretter fra det italienske køkken. Særligt fra det romerske og toscanske køkken, men også fra Napoli, Puglia og andre områder, hun har spist sig igennem. 

Du kan købe Guds eget køkken online, fx hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.