Eva Ravnbøl kogebøger Mad og drikke

Pasta-quiz! Test din viden om den ædle italienske pastakunst her 

pasta-quiz

Eva Ravnbøl har netop udgivet Guds eget køkken, som er en hyldest til italiensk madkultur. Italienerne tager deres madkultur meget alvorligt, og i bogen finder du blandt andet en pasta-lov, som vi har baseret denne pasta-quiz på.


Eva Ravnbøl drog til Rom i sine helt unge dage, og kom aldrig hjem igen. Siden 1990 har hun haft bopæl i Rom, og det italienske køkken, som er så stor en del af det at være italiener, er også blevet en del af hendes kulturelle DNA. Hun er altså den ultimative entusiast inden for italiensk spise.

Hendes nyeste kogebog, Guds eget køkken, indeholder intet mindre end 58 opskrifter på nemme og traditionelle retter, hvoraf en del af dem altså er yderst delikate pastaretter. Bogen slår et slag for den gode, hjemmelavede mad og den særlige stemning, der opstår i hjemmene, når vi nyder den sammen.

LÆS OGSÅ: Eva Ravnbøl: Hjemmelavet mad er en kærlighedsdemonstration

Italienerne lægger ikke fingre imellem, når det kommer til deres madlavning eller regler herom, og der er klare do’s and dont’s i det italienske køkken. Ved du for eksempel hvilket bestik italienerne ser som det eneste rigtige at spise sin pasta med? Eller ved du hvad “scarpetta” betyder? Har du styr på, hvilken slags kød man under ingen omstædigheder må bruge i pastaretter?

Man kan selvfølgelig få svar på alle sine spørgsmål omkring italiensk madkultur i den smukke kogebog, der tilmed også er udsmykket med smukke, autentiske billeder af de forførende retter, men også af de udtryksfulde italienske byer og stræder, hvor inspirationen bag bogen stammer fra.

Quiz løs om pasta


Der er et utal af forskellige regler og dogmer inden for den hellige pastaverden. Prøv vores pasta-quiz, hvor du kan du teste din viden inden for den til tider stringente madkunst

Kan du ikke se quizzen, så klik her.



Eva Ravnbøl: Guds eget køkken

Pasta-quiz! Test din viden om den ædle italienske pastakunst her 

Denne bog indeholder klassiske retter fra Guds eget køkken, Italien. Som Mamma laver dem, og som hun har lært, de skal laves af sin Mamma. For er der noget, der er regler for, fuldstændig styr på, og som der bare ikke skal pilles ved i Italien, så er det maden. 

For italienere er mad nostalgi. Maden samler. Maden giver tryghed, og i et land, hvor alt ikke altid går snorlige, er den et fast holdepunkt. 

Eva Ravnbøl har boet i Rom siden 1990, og i denne bog har hun samlet nogle af sine egne, sine venners og familiens livretter fra det italienske køkken. Særligt fra det romerske og toscanske køkken, men også fra Napoli, Puglia og andre områder, hun har spist sig igennem. 

Du kan købe Guds eget køkken online, fx hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.